Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@martina.se já vím, že se nesadruji, jen ta fixace k jinému se někde asi dělá a někde se fixuje prst samotný
Se strhavanim nehtu mám zkušenosti jen v detsvi, ale to už si tu bolest nepamatuju ![]()
@chelsea001
@vokishka píše:
Ale stejně se to do sádry nedává, jen se slepí náplastí k dalšímu prstu.
@j.a.n.i1 píše:
Tak přítel si taky naštípl malíček, u doktora byl (kvůli pojistce) ale jinak to bylo dost k ničemu, zafixovali mu to ke špachtli - ještě ten den to sundal a nechal bez ničeho a zahojilo se to ok.
Tak vzhledem k těmto komentářům bych počkala min. do zítra a nejela nikam. A už vůbec bych kvůli modřině na palci nevystavovala dítě zbytečné rakovinotvorné radiaci RTG ![]()
Pokud to bude oteklý, ledujte, kdyby to hořelo, můžeš dát na noc Paralen.
Já jen tak k ostatním komentářům: palec na noze se při zlomenině sádruje. Je to opěrný prst na noze. Jiný prsty se nesádrují.
Já bych s palcem možná zajela
jinej prst bych nehrotila, ale palec mi přijde docela důležitej… ![]()
@MartinaIrena píše:
Tak vzhledem k těmto komentářům bych počkala min. do zítra a nejela nikam. A už vůbec bych kvůli modřině na palci nevystavovala dítě zbytečné rakovinotvorné radiaci RTG
No, já bych zas nestrašila „rakovinotvornou radiací RTG“ protože dávka dnešních rengenů je cca tolik, jako člověk získá přibližně za týden z přírodních zdrojů…
Než z celého rentgenu bych měla strach, že budou chtít strhávat ten nehet.
Já bych mu to namazala arnikou, případně ledovala, pokud by mohl chodit a nestěžoval si na to, na chirurgii bych ho netáhla.
Tak jsme nakonec dneska jeli, má to jen pohmožděný, tak mu to zafačovali a namazali nějakou mastí. Za 14 dní na kontrolu, díky za rady holky ![]()
Jinak chodit nechce, asi ho to hodně bolí, tak ho zatim nosíme ![]()
@chelsea001 píše:
Tak jsme nakonec dneska jeli, má to jen pohmožděný, tak mu to zafačovali a namazali nějakou mastí. Za 14 dní na kontrolu, díky za rady holky
Tak hlavně, ať se mu to brzo zahoji ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych zas nestrašila „rakovinotvornou radiací RTG“ protože dávka dnešních rengenů je cca tolik, jako člověk získá přibližně za týden z přírodních zdrojů…
Než z celého rentgenu bych měla strach, že budou chtít strhávat ten nehet.
Mám kamarádku na radiologii a ta tedy vyprávěla trochu něco jiného. Dávka záleží minimálně na stáří přístroje, kterým zdravotnické zařízení disponuje. Já to tipovala, že to bude mít naražený, když hned usnul a kvůli modřině na palci bych fakt RTG u takhle malýho dítěte nedělala. Osobně se mi osvědčil vyčkávací přístup. Druhý den většinou ukáže.
@MartinaIrena ale já se bála, že to bude mít naštíplé a on to trochu naštíplé má. Jsem klidnější, když se mu na to doktor podíval a nemyslim, že by ho jedno vyfocení rentgenem nějak významně poznamenalo ![]()
@chelsea001 Taky si myslím, že ho to nepoznamená, aspoň máte jistotu. U dětí je to něco jiného než u dospělého, tam se na doktorka člověk spíš vykašle, ale je to jeho vlastní rozhodnutí.
Holky poraďte mám jet na pohotovost včera sme s manželem potřebovaly vystěhovat lednici a dát novou ale já sem ji neudržela a když jsem řekla pokládané tak bylo. pozde a milá lednice mě zuchla na nohu včera jsem myslela že mám po nože a dnes ráno jsem se na ni nemohla postavit noha sama modřina hlavně to bolí ale že by to bylo na umění to ne jen mám strach když mám nohu v klidu tak se mě zda ze celá otyka jde hůř skrčit jakoby tlak prosím o radu dík martina
@matiasek No, pokud to od včerejška vydrželo doteď, tak myslím, že to počká i na zítra na ráno…