Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak to se prostě stane, pokud není nic tvému dítěti, nebyli po nárazu v bezvědomí atd., tak s velkou pravděpodobností není nic ani tomu druhému, neboj ![]()
Nedělej nic no, to se stane, když člověk jde do herny, na hřiště apod, tak musí počítat s tím, že dítě někde spadne, praští se, s někým se srazí… Jinak ze zkušenosti, čím víc děcka řvou při nějakém úrazu, tím míň je to vážné ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes ráno se nám povedl nehezký úraz,
byli jsme v herně a byl tam takový ten tobogán, skluzavka… Mohl mít tak 5 metrů? Nevím.. No mému dítěti (2,5) se bohužel povedlo vlézt dovnitř spodem a než jsem stačila zareagovat, cizí chlapeček (3-4r?) sjel dolů a celkem nepěkně se dole srazili - hlavama, nejspíš. Hrozný řev u obou. Už jsem byla skoro u nich ale nestihla jsem svoje dítě vytáhnout, byly to vteřiny
Mamince cizího kluka jsem se omluvila, řekla, že ten můj mu tam vlezl… a bojím se, jestli mu teď něco není… Paradoxně mám teď větší strach o cizí dítě než o své - u svého vidím, jestli je ok, navíc to byla naše chyba. Oni hned odešli, než jsme odcházeli my, celé jsem to ještě prošla, jestli je neuvidím, ať vím, jestli je kluk ok. Hrozně mě to mrzí, co jsem měla dělat? (Teda kromě toho, zareagovat rychleji..) Co mám dělat teď?![]()
![]()
Stalo se vám někdy, že jste omylem ublížili cizímu dítku nebo jsem jen já takový neschopný de*ent?
teď už nedělej nic, snad se tomu cizímu nic nestalo,
ale PROSÍM tě - pro příště, opravdu bedlivě hlídej své dítě, dokud z toho nemá rozum sám, což 2,5 letý ještě nemá, aby tohle nedělal - je nepřípustné lozit do skluzavek spodem a příště by to nemuselo dopadnout tak dobře, dítě, které jede z vrchu používá skluzavku, tunel správně, jak se má a opravdu nemůže předvídat, že někdo leze zespoda, čím dřív svého chlapečka naučíš, že tohle se nesmí, tím líp,
a hlavami by se srazit neměli, spíš ten horní vjel nohama tvému na hlavu
@Anonymní píše:
Děkuji za komentáře
ještě - možná bych se pro jistotu podívala na fb té herničky, jestli mají, jestli tam náhodou ta maminka něco nepíše
Tak mohl by mít třeba otřes mozku, ale to by zvracel a bolela by ho hlava, tak předpokládám, že by ho maminka vzala do nemocnice. Snad to bude dobré. ![]()
@Psylocke píše:
Tak mohl by mít třeba otřes mozku, ale to by zvracel a bolela by ho hlava, tak předpokládám, že by ho maminka vzala do nemocnice. Snad to bude dobré.
tak já předpokládám, že ten chlapec seshora jel normálně, jak se má jezdit, nohama napřed - větší nebezpečí úrazu hlavy bylo u syna zakladatelky,
pokud maminka „horního“ chlapce ho nechala jezdit hlavou dolů, tak také pochybila a možná proto rychle odešla, protože měla „máslo na hlavě“
v podstatě obě nechaly své kluky darebačit a chovat se na skluzavce nebezpečně, a jejich synové si kvůli laxním maminkám málem rozbili hlavy
Děkuji za komentáře, do detailů už zacházet nebudu ale fascinuje mě, jak někteří vždy ví, jak to přesně bylo
Ne úplně tak, jak jsem se dočetla - ale to už není důležité…
@admin, prosím o smazání diskuze, myslím, že už je tady zbytečná.
Děkuji a pěkný den (bez nehod) všem ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za komentáře, do detailů už zacházet nebudu ale fascinuje mě, jak někteří vždy ví, jak to přesně byloNe úplně tak, jak jsem se dočetla - ale to už není důležité…
@admin, prosím o smazání diskuze, myslím, že už je tady zbytečná.
Děkuji a pěkný den (bez nehod) všem
no já vím, kritika se těžko pobírá, ale opravdu víc nebezpečí hrozilo tvému synkovi, prostě do skluzavek se zezdola NELEZE, nikdy!
Dobrý den,
v diskuzi už asi zaznělo vše podstatné. Ke smazání nevidím důvod, ale uzavírám ji.
Děkuji za pochopení a hezký den
Natálie ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, dnes ráno se nám povedl nehezký úraz,

byli jsme v herně a byl tam takový ten tobogán, skluzavka… Mohl mít tak 5 metrů? Nevím.. No mému dítěti (2,5) se bohužel povedlo vlézt dovnitř spodem a než jsem stačila zareagovat, cizí chlapeček (3-4r?) sjel dolů a celkem nepěkně se dole srazili - hlavama, nejspíš. Hrozný řev u obou. Už jsem byla skoro u nich ale nestihla jsem svoje dítě vytáhnout, byly to vteřiny
Mamince cizího kluka jsem se omluvila, řekla, že ten můj mu tam vlezl… a bojím se, jestli mu teď něco není… Paradoxně mám teď větší strach o cizí dítě než o své - u svého vidím, jestli je ok, navíc to byla naše chyba. Oni hned odešli, než jsme odcházeli my, celé jsem to ještě prošla, jestli je neuvidím, ať vím, jestli je kluk ok. Hrozně mě to mrzí, co jsem měla dělat? (Teda kromě toho, zareagovat rychleji..) Co mám dělat teď?
Stalo se vám někdy, že jste omylem ublížili cizímu dítku nebo jsem jen já takový neschopný de*ent?