Úraz v soukromé školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.8.16 21:00

úraz v soukromé školce

Ahoj,

syn ( necelé 3 roky) dnes spadl v soukromé školce z houpačky a na něj spadlo další dítě. Bohužel má zlomenou pažní kost a má ji zafixovanou k hrudníku hromadou vaty (5-10cm) a jediné co je vidět tak ramínko zdravé ruky a pak až zadeček, jinak je celý zafačovaný. :( Doba léčení minimálně 3 týdny. :/ Vím, že státní školky a školy musí být proti těmto případům pojištěny, ale musí být i soukromé? Ráda bych synovi co nejvíce ulevila a zpříjemnila marodění a tak jsme mu s manželem pořídili dneska mobilní klimatizaci, aby mu bylo co nejlépe a aspon se tak nepotil.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
2.8.16 21:02

To se zeptej ve školce a uvidíš. Dle mě by to mít měli, je to zařízení pro děti jako každé jiné. A ať je malému brzo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.16 21:10

@Aspera no nevím, zda pochodím a navíc je mi to takové blbé…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.16 21:15

@fashion_victim83 ne, to samozřejmě ne, ale kdyby se nestal úraz, nebyla by potřeba.

• Citovat
  • Upravit
2.8.16 21:29

Mateřské školky mohou být pojištěny pro tyto případy, není to však povinnost nařízená státem. Jak je tomu u vaší školky, se musíte zeptat tam. Navíc nemusí ani dojít k proplacení pojišťovnou, i kdyby pojištěna byla. Mateřská školka odpovídá pouze v případě zavinění, například při zanedbání dohledu. Může zde tedy dojít k situaci, že přestože dojde k úrazu dítěte, není školka za úraz odpovědná a škoda z pojištění její odpovědnosti není likvidní. Pokud to bylo tak, jak píšete, spíš nic nedostanete, protože tomu dozor spíše zabránit nemohl. Nechala bych to plavat a uzavřela dítěti soukromé úrazové pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
2.8.16 21:35

Jakmile moje děti nastupují do školky, uzavírám úrazové pojištění. Jak píše paní výše, tak to je. Moje dcera měla úraz ve školce a distancovali se od toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
2.8.16 21:40

No na tu klimu bacha, angina je sviňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.8.16 21:40

Proč by to mělo být blbé? Normálně bych se ve školce zeptala. A když se to stalo, tak učitelky sepsaly, předpokládám, nějaký zápis o úrazu?
Moje holka měla úraz ve škole, normálně jsem se tam šla zeptat, jak to maj s pojišťovnou. Dostala jsem papíry na vyplnění a pojišťovna po skončení úrazu poslala pět tisíc. Ty na zemi jen tak nenajdu. A ještě jsme dostali peníze od naší pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.16 21:42

@Karleon samozřejmě budeme opatrní v jejím používání

@PetraJ no nevím, zda sepsali záznam o úrazu, nic jsem neviděla, jen mi volali…ono se to stalo na hřišti mimo území školky

• Citovat
  • Upravit
2550
2.8.16 21:42

Pokud ho hlídali, mají za úraz zodpovědnost. A většina takových subjektů je pojištěna. Určitě se informuj, jak to vyřešit. Protože na ty peníze máte nárok. Úraz se sice stane jedna dvě, ale pro to je i pojištění;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
2.8.16 21:43
@Anonymní píše:
@Karleon samozřejmě budeme opatrní v jejím používání@PetraJ no nevím, zda sepsali záznam o úrazu, nic jsem neviděla, jen mi volali…ono se to stalo na hřišti mimo území školky

Je jedno, že to nebylo na území školky. Když je dítě ve školce (i když je soukromá), tak za něj zodpovídá pověřený pracovník školky=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30388
2.8.16 22:03

Předpokládala bych, že soukromá školka bude na bezpečnost mnohem větší pedant a že pro ni musí platit stejná pravidla, jako pro státní školská zařízení-to znamená zodpovědnost za úraz, sepsání záznamu o úrazu. Jinak předpokládám, že dítě je pojištěné hlavně z domova, takže zakoupení klimatizace bych řešila přes pojistku uzavřenou rodiči. Pokud dítě pojištěné není, to bych považovala za mírně řečeno krátkozraké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
3.8.16 05:35

Z diskuzí učitelek MŠ jsem vyvodila, že za úraz v MŠ je odpovědná školka pouze v případě, když daná učitelka podepíše, že úraz zavinila (nedostatečným dohledem apod.). Respektive takto mívají nastavené smlouvy s pojišťovnami, odpovědnost a zavinění musí být dáno (liší se to školka od školky). Většina učitelek toto samozřejmě podepsat nechce, a já je celkem chápu, protože podpisem se můžou vystavit dalším postihům. I osobně si myslím, že je nereálné, aby předvídaly všechny potenciálně závadné situace.

Mimochodem jako rodič jsem viděla na vlastní oči, jak tříleté dítě zakoplo na rovině o vlastní nohu a rozbilo si hlavu, matka stála dva metry od něj a nestihla vůbec nic.

Čili zbývá zeptat se u vás ve školce, jak to mají s pojistkou a není-li na plnění nárok, obrať se na vlastní pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.8.16 06:18

Moje dcera si ve škole zlomila malíček. Hráli o přestávce na chodbě vybíjenou (to měli dovolený) a spolužák ji asi chtěl vzít míč a nechtíc jí ten prst zlomil. Učitelka tomu nemohla zabránit, byla to náhoda, prostě se to stalo. Popis zranění byl popsanej i v záznamu úrazu, který šel na pojišťovnu a peníze byly bez problémů vyplaceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
3.8.16 07:02
@PetraJ píše:
Moje dcera si ve škole zlomila malíček. Hráli o přestávce na chodbě vybíjenou (to měli dovolený) a spolužák ji asi chtěl vzít míč a nechtíc jí ten prst zlomil. Učitelka tomu nemohla zabránit, byla to náhoda, prostě se to stalo. Popis zranění byl popsanej i v záznamu úrazu, který šel na pojišťovnu a peníze byly bez problémů vyplaceny.

Tak, tak, u nas identicka situace. Takze myslim, te nemusi ucitelka podepisovat, ze je to jeji chyba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák