Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
nevíte prosím, jestli existuje nějaká pomůcka k uzamčení vodovodní baterie? Máme bidet a prcek v něm rád pouští vodu a bojím se, aby se neopařil. Odpojovat od něj vodu se mi nechce, tak hledám a hledám, jak vyřešit. Díky za tipy ![]()
Zámek na baterii asi těžko, ale normálně by měly být na přívodních hadičkách kohoutky, stejně jako u umyvadla a záchodu. A těma tu vodu do bidetu vypnout.
Zavírat záchod, pokud dosáhne na kliku, zamykat (ono ho to časem přestane bavit).
A co termostatickou baterii? Nezabrání mu to v čabrání vody, ale neopaří se.
@AnastazieB Vypínat vodu se mi právě nechce, bidet používáme.
@Apaji To bych musela ubednit koupelnu a vyřadit jí z provozu
Máme ji v jiném patře, takže když potřebuji být delší dobu a chci si zapnout pračku, sušičku, vytřít apod. beru si malého sebou a to se stačí otočit a už je potopa.
Příspěvek upraven 27.07.16 v 17:24
@Zireael píše:
A co termostatickou baterii? Nezabrání mu to v čabrání vody, ale neopaří se.
Tohle mě nenapadlo, večer řeknu manželovi
Díky!
Voda se dá vypnout roháčkem, ale nevím, jak to máte přístupné, otočit pak není problém, pokud není zakrytý, nebo my máme na záchodě teplou vodu víc uškrcenou než horkou, takže když se baterie otočí na horkou stranu, teče malinký čůrek…jinak nám jde záchod uzamykat pouze ze vnitř (WC klíč) a tak nezbylo nic jiného, než když bylo slyšet klapnout dřeve, okamžitě letět a zakazovat a hlavně zavírat dveře…časem to i naše ďábly přestalo bavit
Jestli jde o opaření - tak nastavte nižší teplotu ohřívání vody. My máme na boileru nastaveno na 55°C. Bohatě to stačí na veškeré sprchování a mytí pro všechny a děcka se mi neopaří i když nastaví baterii na úplně horkou stranu.
(druhá věc ale je, že soláry teď většinou vodu ohřejí na víc, musím v létě dávat větší pozor)
Jinak jak tu už padlo - přívodní hadička do bidetu by měla mít kohoutek (možná je schovaný).