Úraz v soukromé školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
3.8.16 07:02
@PetraJ píše:
Moje dcera si ve škole zlomila malíček. Hráli o přestávce na chodbě vybíjenou (to měli dovolený) a spolužák ji asi chtěl vzít míč a nechtíc jí ten prst zlomil. Učitelka tomu nemohla zabránit, byla to náhoda, prostě se to stalo. Popis zranění byl popsanej i v záznamu úrazu, který šel na pojišťovnu a peníze byly bez problémů vyplaceny.

Tak, tak, u nas identicka situace. Takze myslim, te nemusi ucitelka podepisovat, ze je to jeji chyba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
3.8.16 11:26
@Anonymní píše:
@Karleon samozřejmě budeme opatrní v jejím používání@PetraJ no nevím, zda sepsali záznam o úrazu, nic jsem neviděla, jen mi volali…ono se to stalo na hřišti mimo území školky

To je ale klíčové, nějaký záznam o úrazu musí být sepsán vždy 8o
Mě by teda nic blbé nebylo, i když za to dozor nemůže, prostě bych tam napochodovala a chtěla vědět, jestli jsou pojištění nebo ne a pokud ano, chtěla bych plnění.
To pojištění tam není proto, abys v případě úrazu dítěti koupila jako bolestné hračku, ale mělo by suplovat tvůj vypadlý příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65262
3.8.16 16:11

Záznam stačí jen do knihy úrazů, to by zakladatelka ani neviděla, to se rodičům neukazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.8.16 16:16
@vokishka píše:
Záznam stačí jen do knihy úrazů, to by zakladatelka ani neviděla, to se rodičům neukazuje.

Mně ten záznam poslali spolu s papírama, který mám vyplnit.
Každopádně první, co musí zakladatelka udělat, je dojít si do školky a zeptat se, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.16 16:33

Dneska mi volala paní ředitelka, jak se synovi daří, jak to snáší a tak. Evidentně ji to hodně mrzí, pojistku mají, zjistí co pro to udělat.

• Citovat
  • Upravit
7346
3.8.16 18:29

@PetraJ Petro…je ROZDÍL mezi školkou a školouohledně zodpovědnosti za úraz a plnění pojistného…!!! Ve školce skutečně nic nedostanou od pojišťovny pokud školka nepodepíše zodpověnost, tedy že děti byly v době úrazu BEZ dozoru…učitelka na WC např. a nikdo jiný nehlídal (školnice, kuchařka…) Škola má JINÉ pojištění než školka. Bohužel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.8.16 18:30

Sakra…to jsou velký písmena… 8o 8o :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.8.16 18:39

Měli jsme v tomhle roce 2 úrazy…oba na zahradě školky. Taky jsem naivně doufala v pojistku, aspoň něco těm dětem a rodičům, když si musí brát ošetřovák a lítat po doktorech… :nevim: A prd! Pokud školka uzná zavinění, tedy absenci dozoru, nejen že jí to poškodí pověst, ale zvedne se pojistné. Krom toho jak tu bylo zmíněno, najde se rodič, co by danou učitelku klidně hnal k soudu (i kdyby hlídala jak má a udělala to pro tu pojistku)…takže ani „na oko“ to školky neudělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
3.8.16 18:51

Teď nevím, nakolik se tady prezentují názory, tužby a skutečnost. Že třeba 4leté dítě spadne z houpačky nebude „běžná provozní situace“. Dítě je předané a školka přebírá zodpovědnost. Teď neřeším úrazové pojištění, ale odpovědnost. Myslím, že právník by si s tím poradil (NOZ). Otázka je, jestli někdo do takového sporu půjde. Na tom to často skončí, protože to je blbé, nechci dělat problémy, jak by na mě koukali…
Jinak - úrazové pojištění dětí je nedrahé. Pokud rodič ví, že má případně problém (ošetřování), pak i za 200,– měsíčně lze udělat smysluplnou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.8.16 18:58
@SIMONA1234 píše:
@PetraJ Petro…je ROZDÍL mezi školkou a školouohledně zodpovědnosti za úraz a plnění pojistného…!!! Ve školce skutečně nic nedostanou od pojišťovny pokud školka nepodepíše zodpověnost, tedy že děti byly v době úrazu BEZ dozoru…učitelka na WC např. a nikdo jiný nehlídal (školnice, kuchařka…) Škola má JINÉ pojištění než školka. Bohužel… :nevim:

Uff, úplně jsem se lekla, co jsem napsala, že na mě tak řveš. :lol:
Jinak se omlouvám, to jsem nevěděla, že to škola má jinak než školka. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.8.16 17:33
@PetraJ píše:
Uff, úplně jsem se lekla, co jsem napsala, že na mě tak řveš. :lol:
Jinak se omlouvám, to jsem nevěděla, že to škola má jinak než školka. :oops: :lol:

Néééé… :mrgreen: Já sama se lekla jak MOC se to zvýraznilo 8o 8o :mrgreen: chtěla jsem to jen černý…a asi jsemto omylem i zvětšila :oops: :mrgreen:
Hele, já to taky nevěděla…i promě to byl šok, že ZŠ to mají jinak. Ale asi je to tím, že na ZŠ není 100% možný nonstop dohled. Přestávky atd. Kdežto v MŠ musí být neustále někdo u dětí…neexistuje, abych šlana WC bez toho, aby ve třídě byla školnice, kuchařka nebo jiná učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.8.16 17:48
@Ivan PPZ píše:
Teď nevím, nakolik se tady prezentují názory, tužby a skutečnost. Že třeba 4leté dítě spadne z houpačky nebude „běžná provozní situace“. Dítě je předané a školka přebírá zodpovědnost. Teď neřeším úrazové pojištění, ale odpovědnost. Myslím, že právník by si s tím poradil (NOZ). Otázka je, jestli někdo do takového sporu půjde. Na tom to často skončí, protože to je blbé, nechci dělat problémy, jak by na mě koukali…
Jinak - úrazové pojištění dětí je nedrahé. Pokud rodič ví, že má případně problém (ošetřování), pak i za 200,– měsíčně lze udělat smysluplnou smlouvu.

Naše ředitelka vyjednala hromadné pojištění…„obepsala“ pojišťovny, ty jí vypracovaly nabídky…nejlevnější úrazové bylo za 100Kč/měsíc. Rodičům to nabídla, ale podmínkou bylo, že je to hromadné (proto ta cena)…tedy všichni. A na tom to ztroskotalo…někdo měl jinde dítě pojištěné, někdo neměl vůbec zájem. Takže nic…
K první části…upřímně…taky nechápu, proč s tím dělají pojišťovny takový tyjátr…ty děti to nedělají schválně kvůli pojistce, že jo? Nechtějí na prázdniny zlomenou ruku nebo nohu, takže si v červnu ve školce asi schválně nezpůsobí úraz…je to na hlavu! Ve škole to jde bez keců, ve školce ne…proč? Můžu jen spekulovat.
Odpovědnost…hmm…učitelka(pokud byla na místě) je z obliga, fakt nelze každého držet za ruku…školka (pokud je vše ohledně bezpečnosti ok-revize, kontroly atd…) taky… :nevim: Tady ani právník nic nezmůže…Co mohla/měla učitelka/školka dělat, aby chlapeček nespadl z houpačky? Jediná správná odpověď je: NEPUSTIT HO TAM :mrgreen: A k čemu jsou tedy herní prvky na zahradě…? :nevim:
Takže…odpovědnost…ANO…učitelka/školka přebírá odpovědnost za dítě…pokud se stane úraz, tak se řeší POCHYBENÍ odpovědné osoby…tedy učitelky. Pokud se nenajde (učitelka BYLA v daný okamžik na místě nehody a vykonávala dozor)a školka má revize ok…pochybení NENÍ na straně školky. Takže se NEZKOUMÁ ODPOVĚDNOST, ale POCHYBENÍ…to je rozdíl.
A tady je ten rozdíl mezi ZŠ a MŠ…ZŠ MUSÍ přiznat pochybení…protože zde není 100% dozor…přestávky, kdy učitel/ka opustítřídu…přesuny z budovy do budovy…z třídy do třídy…na oběd atd…Ale ve školce MUSÍ být 100% dozor. A to si myslím je ten důvod rozdílných pojistek…

Příspěvek upraven 05.08.16 v 17:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.16 17:55

Já z toho nevinim učitelku, prostě se stalo, mohlo se to stát i nám. Jen nám to pořádně zkomplikovalo situaci a syn má ještě k tomu 40 horečky. Pojištění školka ma, tak uvidíme, jak dopadneme. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
30408
5.8.16 17:56
@Anonymní píše:
Já z toho nevinim učitelku, prostě se stalo, mohlo se to stát i nám. Jen nám to pořádně zkomplikovalo situaci a syn má ještě k tomu 40 horečky. Pojištění školka ma, tak uvidíme, jak dopadneme. Zakl.

Ty svého syna pojištěného na úraz nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.8.16 17:59
@Anonymní píše:
Já z toho nevinim učitelku, prostě se stalo, mohlo se to stát i nám. Jen nám to pořádně zkomplikovalo situaci a syn má ještě k tomu 40 horečky. Pojištění školka ma, tak uvidíme, jak dopadneme. Zakl.

Moc bych ti to přála, myslím peníze…pojištění ze zákona mít musí… :nevim: Já se teda obávám, že to bude stejné jako u obecních MŠ…pokud neměli pojištěné jednotlivě děti… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák