Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám takovej zvláštní dotaz, ale nikoho s osobní zkušeností neznám, tak se zeptám tu
Syn (11m) měl včera úraz a jeho následkem se mu posunuly dva přední spodní zoubky směrem dopředu, takže nejsou úplně v rovině s ostatními. Dnes jsme byli u zubařky, ta se na syna podívala a řekla, že posunutí není výrazné, že nezabraňuje zavření pusinky nebo skousnutí. Nicméně oznámila, že zoubky se maličko kynklají a že máme po dobu 14 dnů vypustit dudlík, pití z lahvičky omezit na mininum a celkově zabránit namáhání zoubků strkáním si předmětů o úst apod., aby se zoubky znovu upevnily. Už po dnešku ale vím, že není možné zabránit tomu, aby si syn nic nestrčil do pusy, protože je ve věku kdy tam strká prostě všechno a ať se snažím sebevíc, stejně si tam pořád něco cpe. Chci se tedy zeptat, měla jste některá s vaším dítětem úraz se stejným následkem, jak jste to řešily, jak jste postupovaly? Mám strach, že se zoubky neupevní a že by si je později mohl snadno vyrazit. Díky za odpovědi ![]()
Nám se tohle stalo asi ve dvou nebo tří letech a pár dní jsme dávali jen kašovitou stravu. U takhle malého dítěte které má ještě dudlík si neumím představit vzít mu ho a bránit ať nedává nic do pusy.
Jo jinak povedlo se a zoubky přirostly. Ale dcera je tak šikovná že teď v pěti letech už si je vyrazila nadobro ![]()
Ten dudlík u nás problém není, on na něm není moc závislák, spíš prostě zabránit tomu, aby si nestrkal hračky do pusy, to je podle mě nadlidský úkol ![]()
@Týna K. jo to chápu, tak aspoň co nejvíc vytahovat, uplně se tomu asi zabránit nedá, nedávat rohlíky a tvrdší věci. Já myslím že zoubky se uchytí. Nám i dost tekla krev a uchytily se.
Dceři si takhle narazila jednu spodní jedničku, taky vyčnívala z řady. Nic tvrdého jsem řešit nemusela, ono jí to i na skousnutí bolelo, takže kousala na straně. Malýho to nebolí? V tomhle případě by to byl plus, taky by kousal vedle..Dceři se zoubek začal upevňovat během asi dvou dnů a za 10dní už se nekýval vůbec.