Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky. Mám 7 měsíčního syna - lenocha
Otáčet se na bříško začal asi teprve předevčírem, celkem mu to už jde, i když frekvence není zase nic moc.. ale co mi dělá starost je, že když ho držim v podpaží a jeho nožičky opřu o podložku (at je to gauč nebo moje nohy), vůbec se nesnaží s nima odpichovat a hopkat, prostě si jen tak visí a nic
Pak se začně vztekat, prohne se, skrčí nohy a je to úplný konec.. nemáte někdo nějaký tip, jak s ním ty nožky trénovat? Děkuji za každou radu. Mějte se krásně ![]()
Nech to na něm. Malá bude mít za chvíli rok a péruje asi týden. Teď si teda už i sama sedla, klekla a stoupla. Vše v jeden den.
@V142 tak tohle jsem vubec neresila.. ani nevim, że by neco takoveho melo dite delat, vubec jsem ho nestavela na nohy, postavil se az sam.. a otacet se zacal az v osmi mesicich - podle rehabky na posledni chvili, ale v terminu
Nech ho, ať si jede svým tempem, já nic takovýho nedělala a malej normálně chodí ![]()
@Krkael Tak to je šikulka
A řekla ti na to dr něco, že nepérovala dřív? Mě totiž úplně zblbla doktorka..
Proč by měl hopkat?
já jsem nikdy nic takového nezkoušela, v 7 měsících ať klidně leží a jenom se plazí nebo leze…
čím později si stoupne tím líp (v pásmu normy) předčasné chození křiví nohy (potvrzené od dětského ortopeda)
Trénovat nožky? O tom jsem ještě neslyšela..já mám 13,5 měsíčního a ten sám nechodí..a taky mu nechci pomáhat, ničím, chodítka, vodění za ruce, to u nás není. Taky bych občas chtěla, aby už chodil, ale nechávám to jen a jen na něm.
@lucenka Nechala bych, ale dr nás posílá na neurologii, že už by se prý měl normálně kutálet a pérovat.. vím, že každé dítě je jiné, ale tak nějak mě tou neurologií zblbla, že jsem to s ním radši začala trénovat..
@V142 píše:
@Krkael Tak to je šikulkaA řekla ti na to dr něco, že nepérovala dřív? Mě totiž úplně zblbla doktorka..
Neřekla mi nic. Teda řekla - ať to nechám na ní, že je třeba trochu pomalejší, ale ať si užívám dosavadního klidu. Ona se plazí (nelozí), na bříško se otočila poprvé sama až v 7 měsících, stoupne si jen s pomocí ručiček (o postýlku) a to taky ne vždycky. Fakt bych to nehrotila, i když teda já z toho byla taky špatná.
@Aletheia nene, možná jsem se špatně vyjádřila - nemám ho naučit chodit
jen aby se zkoušel odpichovat od podložky.. to mi je jasné, že na chození je ještě hoodně brzy ![]()
@V142 píše:
@Aletheia nene, možná jsem se špatně vyjádřila - nemám ho naučit choditjen aby se zkoušel odpichovat od podložky.. to mi je jasné, že na chození je ještě hoodně brzy
je jedno jestli chodit nebo na těch nožkách jenom stát, všechno je něco na co má ještě spousty času ![]()
já jsem nikdy o odpichování neslyšela ale dítě mám normální. V klidu, neřeš a užívej si miminka
![]()
Příspěvek upraven 02.04.14 v 12:28
Nestavěj ho! Nejzdravější pro dítě je, když si projde všemi fázemi vývoje, tj. lezení, sezení (ale samo od sebe) a pak až chůže, můžeš tím předejít různým budoucím problémům.
@V142 pokud nelozi tak nema zpevnene zadove svaly, tzn. ze bys se vubec nemel umele postavovat a davat na nozicky..