7měsíční syn

86
2.4.14 12:13

7 měsíční syn "nehopká!

Ahoj maminky. Mám 7 měsíčního syna - lenocha :( Otáčet se na bříško začal asi teprve předevčírem, celkem mu to už jde, i když frekvence není zase nic moc.. ale co mi dělá starost je, že když ho držim v podpaží a jeho nožičky opřu o podložku (at je to gauč nebo moje nohy), vůbec se nesnaží s nima odpichovat a hopkat, prostě si jen tak visí a nic :( Pak se začně vztekat, prohne se, skrčí nohy a je to úplný konec.. nemáte někdo nějaký tip, jak s ním ty nožky trénovat? Děkuji za každou radu. Mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
2.4.14 12:14

Nech to na něm. Malá bude mít za chvíli rok a péruje asi týden. Teď si teda už i sama sedla, klekla a stoupla. Vše v jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.4.14 12:15

@V142
Jejda, nech ho, kam chvatas. Nauci se sam, ver mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.4.14 12:16

@V142 tak tohle jsem vubec neresila.. ani nevim, że by neco takoveho melo dite delat, vubec jsem ho nestavela na nohy, postavil se az sam.. a otacet se zacal az v osmi mesicich - podle rehabky na posledni chvili, ale v terminu

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.4.14 12:16

@V142 a proč ho stavíš a nenecháš mu jeho vlastní tempo vývoje?

• Citovat
  • Upravit
3451
2.4.14 12:19

Nech ho, ať si jede svým tempem, já nic takovýho nedělala a malej normálně chodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:21

@Krkael Tak to je šikulka :)A řekla ti na to dr něco, že nepérovala dřív? Mě totiž úplně zblbla doktorka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
2.4.14 12:22

Proč by měl hopkat? :nevim: já jsem nikdy nic takového nezkoušela, v 7 měsících ať klidně leží a jenom se plazí nebo leze…

čím později si stoupne tím líp (v pásmu normy) předčasné chození křiví nohy (potvrzené od dětského ortopeda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
2.4.14 12:23

Trénovat nožky? O tom jsem ještě neslyšela..já mám 13,5 měsíčního a ten sám nechodí..a taky mu nechci pomáhat, ničím, chodítka, vodění za ruce, to u nás není. Taky bych občas chtěla, aby už chodil, ale nechávám to jen a jen na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:23

@lucenka Nechala bych, ale dr nás posílá na neurologii, že už by se prý měl normálně kutálet a pérovat.. vím, že každé dítě je jiné, ale tak nějak mě tou neurologií zblbla, že jsem to s ním radši začala trénovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.4.14 12:24
@V142 píše:
@Krkael Tak to je šikulka :)A řekla ti na to dr něco, že nepérovala dřív? Mě totiž úplně zblbla doktorka..

Neřekla mi nic. Teda řekla - ať to nechám na ní, že je třeba trochu pomalejší, ale ať si užívám dosavadního klidu. Ona se plazí (nelozí), na bříško se otočila poprvé sama až v 7 měsících, stoupne si jen s pomocí ručiček (o postýlku) a to taky ne vždycky. Fakt bych to nehrotila, i když teda já z toho byla taky špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:26

@Aletheia nene, možná jsem se špatně vyjádřila - nemám ho naučit chodit :)jen aby se zkoušel odpichovat od podložky.. to mi je jasné, že na chození je ještě hoodně brzy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
2.4.14 12:28
@V142 píše:
@Aletheia nene, možná jsem se špatně vyjádřila - nemám ho naučit chodit :)jen aby se zkoušel odpichovat od podložky.. to mi je jasné, že na chození je ještě hoodně brzy ;)

je jedno jestli chodit nebo na těch nožkách jenom stát, všechno je něco na co má ještě spousty času ;)
já jsem nikdy o odpichování neslyšela ale dítě mám normální. V klidu, neřeš a užívej si miminka :srdce: ;)

Příspěvek upraven 02.04.14 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733

Nestavěj ho! Nejzdravější pro dítě je, když si projde všemi fázemi vývoje, tj. lezení, sezení (ale samo od sebe) a pak až chůže, můžeš tím předejít různým budoucím problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

@V142 pokud nelozi tak nema zpevnene zadove svaly, tzn. ze bys se vubec nemel umele postavovat a davat na nozicky..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák