Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Krkael Tak uvidíme.. Dr nás posílala na neuro už jednou, když ještě asi ve 2m nebo 3m nechtěl moc zvedat hlavičku.. a ted zase tohle.. taky ho nechci tahat pořád po nějakých doktorech :/ Tak mu dám tedy ještě čas ![]()
Tak v tomhle veku byla moje dcera rada ze se přetoci na břicho a zpet, o nejakem hopkani nemohlo byt ani řeči. Nijak jsme neřešili zacala sama chodit az pozde v 16 mes, a jak ted litá.
Kojenec žádný trénink nepotřebuje, dělá vždy to, k čemu dozrál. Nech ho být, neřeš to, „hopkat“ nepotřebuje.
Co bych dala za to, kdyby můj chvíli „nehopkal“.
Ten na těch nohách skákal jak šílenej už v 6 měsících. Každé dítě má svoje vývojové tempo.
Jinak: na bříško se má dítě otočit do 6 měsíců, na čtyřech má být do 9 měsíců, lézt a sedět by mělo do 12 měsíců, samostatně chodit do 18 měsíců… to jsou údaje podle motorických tabulek. Takže i podle nich má tvoje mimčo na všechno spoustu času.
A buď ráda, že je relativně v klidu. Já měla prvního kluka motoricky pomalejšího (ale tabulkového), druhý je šílenec. Od 5 měsíců na čtyřech a leze, v 6 začal stát, od 7 měsíců si tady obchází byt přidržujíc se nábytku a zdí. A je to fakt o hubu. Hrozný, šílený, neustále v pohybu, mrňavec co do všeho jde po hlavě a vůbec neví, co dělá. ![]()
Příspěvek upraven 01.06.16 v 23:19
Tohle je, pokud vím, nějaký reflex u dětí, který mají při narození, ale brzo ho ztratí. Takže klidn, to že to nedělá je vlastně v pořádku ![]()
@V142 píše:
@Krkael Tak uvidíme.. Dr nás posílala na neuro už jednou, když ještě asi ve 2m nebo 3m nechtěl moc zvedat hlavičku.. a ted zase tohle.. taky ho nechci tahat pořád po nějakých doktorech :/ Tak mu dám tedy ještě čas
já myslím že bude tvoje doktorka trochu moc akční a posílá tě tam zbytečně. Syn začal zvedat hlavičku ve 4 měsících, nikdo nás nikam neposlal, prostě má každé dítě své tempo a paniku bych dělal jen při větším opozdění a nebo jiných příznacích (hypotonie apod.)
@veria No vždyt syn se taky otočí jen na bříško a hotovo - nadlidský úkol
Ale říkám, nejde mi o chození, ale jen aby ty nožičky trošku zapojil.. kamarádka má dceru, je o měsíc starší, ale už nějakou dobu skáče jak opice
A dr z toho hned dělá bůhví co a hned na neuro.. tak mi to prostě dělalo starosti..
@V142 A to se má trénovat?
Neřekla bych, že je to důležitý vývojový krok… já bych ho v tom ba naopak ani nepodporovala.
Jasny, ja ti rozumím, ale myslím ze to opravdu neni na nejake doktory, ze je uplne normální. Nozicky neni potreba v 7 mes nejak trénovat, urcite ne, ver mi. Ma spoustu času.
@V142 No já tedy nevím, nejspíš budu proti většině zdejších příspěvků. Ale to co popisuješ že po něm doktorka chce, tedy aby se zapřel nožkami o podložku, bylo první co při každé návštěvě neurologie doktor zkoušel. Kvůli nedonošenosti jsme s dětmi chodili do jejich roka a tohle jim opravdu vždy kontrolovali. Tak to nejspíš nějaký význam mít bude
Já bych tam s ním pro jistotu zašla, vždyť ti to zabere jen chvíli (max jedno dopoledne). Čím dřív se nějaký problém začne řešit, tím to jde lépe.
@V142 píše:
@veria No vždyt syn se taky otočí jen na bříško a hotovo - nadlidský úkolAle říkám, nejde mi o chození, ale jen aby ty nožičky trošku zapojil.. kamarádka má dceru, je o měsíc starší, ale už nějakou dobu skáče jak opice
A dr z toho hned dělá bůhví co a hned na neuro.. tak mi to prostě dělalo starosti..
Ale skákání k ničemu není. Doktora bych poslala k šípku. Moje první díte též neskákalo, to druhé poskakuje furt, je jak na pérkách. Nohy zapojí, až k tomu dozraje, dostatečně posílí všechny svaly a projde si všemi ostatními fázemi hrubé motoriky.
@Fima
Tak koukám, že máš doma asi pěkně veselo, vid?
A jak máš kluky věkově od sebe? Tak můj syn je asi jako tvůj první, je to prostě lenošek no..
Ale jak to tu čtu, tak jsem klidnější, naše dr je fakt asi moc akční..
@Daduka To nevadí, že jsi tu proti všem příspěvkům
jsem ráda za každý názor.. Já tam s ním zajdu, už jsme objednaný, tak doufám, že to bude v pohodě.
@Daduka píše:
@V142 No já tedy nevím, nejspíš budu proti většině zdejších příspěvků. Ale to co popisuješ že po něm doktorka chce, tedy aby se zapřel nožkami o podložku, bylo první co při každé návštěvě neurologie doktor zkoušel. Kvůli nedonošenosti jsme s dětmi chodili do jejich roka a tohle jim opravdu vždy kontrolovali. Tak to nejspíš nějaký význam mít budeJá bych tam s ním pro jistotu zašla, vždyť ti to zabere jen chvíli (max jedno dopoledne). Čím dřív se nějaký problém začne řešit, tím to jde lépe.
doktorka s klukem tohle taky na prohlídkách dělal, ale vždycky mě důrazně varovala, ať mě ani nenapadne to s ním zkoušet doma.
No… synáček se mi probudil, takže já zatím pádím
Ale děkuju moc na názory, dost jste mě uklidnily
Přeji hezký den