7měsíční syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
2.4.14 12:31

@Krkael Tak uvidíme.. Dr nás posílala na neuro už jednou, když ještě asi ve 2m nebo 3m nechtěl moc zvedat hlavičku.. a ted zase tohle.. taky ho nechci tahat pořád po nějakých doktorech :/ Tak mu dám tedy ještě čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
2.4.14 12:32

Tak v tomhle veku byla moje dcera rada ze se přetoci na břicho a zpet, o nejakem hopkani nemohlo byt ani řeči. Nijak jsme neřešili zacala sama chodit az pozde v 16 mes, a jak ted litá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.14 12:33

Kojenec žádný trénink nepotřebuje, dělá vždy to, k čemu dozrál. Nech ho být, neřeš to, „hopkat“ nepotřebuje. :mrgreen: Co bych dala za to, kdyby můj chvíli „nehopkal“. :mrgreen: Ten na těch nohách skákal jak šílenej už v 6 měsících. Každé dítě má svoje vývojové tempo.

Jinak: na bříško se má dítě otočit do 6 měsíců, na čtyřech má být do 9 měsíců, lézt a sedět by mělo do 12 měsíců, samostatně chodit do 18 měsíců… to jsou údaje podle motorických tabulek. Takže i podle nich má tvoje mimčo na všechno spoustu času.

A buď ráda, že je relativně v klidu. Já měla prvního kluka motoricky pomalejšího (ale tabulkového), druhý je šílenec. Od 5 měsíců na čtyřech a leze, v 6 začal stát, od 7 měsíců si tady obchází byt přidržujíc se nábytku a zdí. A je to fakt o hubu. Hrozný, šílený, neustále v pohybu, mrňavec co do všeho jde po hlavě a vůbec neví, co dělá. :zed:

Příspěvek upraven 01.06.16 v 23:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

Tohle je, pokud vím, nějaký reflex u dětí, který mají při narození, ale brzo ho ztratí. Takže klidn, to že to nedělá je vlastně v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
@V142 píše:
@Krkael Tak uvidíme.. Dr nás posílala na neuro už jednou, když ještě asi ve 2m nebo 3m nechtěl moc zvedat hlavičku.. a ted zase tohle.. taky ho nechci tahat pořád po nějakých doktorech :/ Tak mu dám tedy ještě čas :)

já myslím že bude tvoje doktorka trochu moc akční a posílá tě tam zbytečně. Syn začal zvedat hlavičku ve 4 měsících, nikdo nás nikam neposlal, prostě má každé dítě své tempo a paniku bych dělal jen při větším opozdění a nebo jiných příznacích (hypotonie apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:37

@veria No vždyt syn se taky otočí jen na bříško a hotovo - nadlidský úkol :mrgreen: Ale říkám, nejde mi o chození, ale jen aby ty nožičky trošku zapojil.. kamarádka má dceru, je o měsíc starší, ale už nějakou dobu skáče jak opice :) A dr z toho hned dělá bůhví co a hned na neuro.. tak mi to prostě dělalo starosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
2.4.14 12:37

@V142 A to se má trénovat? :think: Neřekla bych, že je to důležitý vývojový krok… já bych ho v tom ba naopak ani nepodporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:39

@Aletheia Vid? Já si taky myslim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
2.4.14 12:39

Jasny, ja ti rozumím, ale myslím ze to opravdu neni na nejake doktory, ze je uplne normální. Nozicky neni potreba v 7 mes nejak trénovat, urcite ne, ver mi. Ma spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.4.14 12:41

@V142 No já tedy nevím, nejspíš budu proti většině zdejších příspěvků. Ale to co popisuješ že po něm doktorka chce, tedy aby se zapřel nožkami o podložku, bylo první co při každé návštěvě neurologie doktor zkoušel. Kvůli nedonošenosti jsme s dětmi chodili do jejich roka a tohle jim opravdu vždy kontrolovali. Tak to nejspíš nějaký význam mít bude :nevim: Já bych tam s ním pro jistotu zašla, vždyť ti to zabere jen chvíli (max jedno dopoledne). Čím dřív se nějaký problém začne řešit, tím to jde lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.14 12:42
@V142 píše:
@veria No vždyt syn se taky otočí jen na bříško a hotovo - nadlidský úkol :mrgreen: Ale říkám, nejde mi o chození, ale jen aby ty nožičky trošku zapojil.. kamarádka má dceru, je o měsíc starší, ale už nějakou dobu skáče jak opice :) A dr z toho hned dělá bůhví co a hned na neuro.. tak mi to prostě dělalo starosti..

Ale skákání k ničemu není. Doktora bych poslala k šípku. Moje první díte též neskákalo, to druhé poskakuje furt, je jak na pérkách. Nohy zapojí, až k tomu dozraje, dostatečně posílí všechny svaly a projde si všemi ostatními fázemi hrubé motoriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:43

@Fima :D Tak koukám, že máš doma asi pěkně veselo, vid? :D A jak máš kluky věkově od sebe? Tak můj syn je asi jako tvůj první, je to prostě lenošek no.. :) Ale jak to tu čtu, tak jsem klidnější, naše dr je fakt asi moc akční..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.14 12:47

@Daduka To nevadí, že jsi tu proti všem příspěvkům :) jsem ráda za každý názor.. Já tam s ním zajdu, už jsme objednaný, tak doufám, že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.4.14 12:47
@Daduka píše:
@V142 No já tedy nevím, nejspíš budu proti většině zdejších příspěvků. Ale to co popisuješ že po něm doktorka chce, tedy aby se zapřel nožkami o podložku, bylo první co při každé návštěvě neurologie doktor zkoušel. Kvůli nedonošenosti jsme s dětmi chodili do jejich roka a tohle jim opravdu vždy kontrolovali. Tak to nejspíš nějaký význam mít bude :nevim: Já bych tam s ním pro jistotu zašla, vždyť ti to zabere jen chvíli (max jedno dopoledne). Čím dřív se nějaký problém začne řešit, tím to jde lépe.

doktorka s klukem tohle taky na prohlídkách dělal, ale vždycky mě důrazně varovala, ať mě ani nenapadne to s ním zkoušet doma.

• Citovat
  • Upravit
86
2.4.14 12:49

No… synáček se mi probudil, takže já zatím pádím :) Ale děkuju moc na názory, dost jste mě uklidnily :) Přeji hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák