Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nejsem si jistá jestli to patří do úrazů ale to snad nebude problém. Mám takový dotaz:
kluk necelých 10 let si včera ráno stavěl lego a přišel že ho bolí ruka, dole na dlani až u zápěstí mu naskočila boule, nejdřív vypadala jako křečová žíla, dala jsem mu na to led, nějak extra hysterickej nebyl, za chvíli to trochu splasklo, večer se mu tam začala dělat modřina, trochu se zvětšuje, boule už je menší, na pohotovost jsme nejeli protože normálně funguje, jen občas si stěžuje že ho to trochu bolí a teda nenechá si na to šáhnout, ale rukou hýbe bez omezení jen ho to prý trochu pobolívá. Co myslíte má smysl jít s tím zítra k doktorovi? Přiznám se, že já si myslím že ne ale zase už jednou přechodil zlomenou ruku, tak bych nerada zase něco zanedbala
Netušíte co by to mohlo být?
My takto prechodili zlomenou nohu, zanartni kůstky. Asi bych šla k dr.
@kubykula no on mi tvrdí že se nebouchnul, nic mu tam nekřuplo, prostě se mu z ničeho nic udělala boule a začala ho bolet
![]()
@anickadomnik tak desetiletý by ti snad měl být schopen říct, že třeba upadl rukou na kostky Lega, ne? To se mu udělalo jen tak? Bez příčiny? Nepraskla mu žilka pod kůží (boule, pak krevní výron…modřina) to by vypadalo na upadnutí rukou na něco tvrdého…
V klidu zlomenina. Určitě k dr zajeď. Tam ti to potvrdí nejlíp, ale zlomeninu nevylučuj. Je to celkem běžný že až tak moc nebolí a tvoři se bouličky a následně modřiny
@anickadomnik Já bych šla, tím nic nezkazíš… živě si pamatuju sebe, jak jsem na gymplu šla „simulovat“ s bolavou achilovkou a byla z toho sádra na 5 týdnů.
A není to tím, že má třeba STRACH, že se budeš zlobit…??? tohle mi dělá dcera…raději zapírá, než by snasla moje „zlobení se“…a že se zlobím minimálně…
Nebo se bojí nemocnice? doktorů…
@Jitka1976 no tvrdí že se mu to udělalo z ničeho nic, už jsem se ho ptala několikrát jestli třeba v té ruce něco držel apod. a on tvrdí že ne že ho to jen tak začalo najednou bolet
a jinak ano manžel si taky myslí že mu jen praskla nějaká žilka a že ho to teď bolí jen proto, že modřiny prostě bolí
Mazala bych arnikou, pokud by se to nelepsilo, pak bych ho vzala k doktorovi.
@Misulka33 no on už právě měl jednou zlomenou ruku, jen jsme to nevěděli a to jsme i na pohotovost dojeli, tam na něj kouknul doktor a řekl že když ho to přestalo bolet tak je to ok a poslal nás bez RTG domů, za rok si kluk zlomil ruku znova a teprve tehdy jsme přišli na to že už byla zlomená dřív
![]()
@anickadomnik asi bych zítra s ním zašla k doktorce…za blbce určitě nebudeš…pro klid duše. Nebo ráno MUDr zavolej a popiš jí to…
@Jitka1976 doktorů se nebojí je zvyklý, marodí pořád, a myslím že by nekecal právě kvůli tomu jak pořád marodí tak je naučený že musí pořád všechno hlásit
@Jitka1976 no naše obvodní je zítra až od 10 tak právě váhám jestli ho mám ráno poslat do školy, nebo nechat doma a jít tam s ním, když jí zavolám tak mi určitě řekne abych přišla, ona je na kluka cíťa a léčí mu i prdy ![]()
@anickadomnik Za obvodní bych s tím nešla… bych vyrazila rovnou na ortopedii.