Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Čtyřletý syn před chvílí olízl pěnu nastříkanou v troubě. Říkal, že si dvakrát nabral na prst a lízl, hned potom jsem mu vypláchla pusu a dala napít. Volala jsem na pohotovost a řekli mi, že pokud ho nepálí pusa, jazyk a nemá to zarudlé, bude to v pohodě. Říká, že ho nic nepálí, v puse nic nemá. Jenže já jsem z toho nějak vedle, zvlášť když doktorka komentovala situaci slovy „no, to je pěkný svinstvo“ ![]()
Uklidníte mě? Poradíte, co ještě můžu udělat? Radši s ním zajet do nemocnice?
Že jsem blbá a neměla jsem to mít dostupné vím teď taky, to psát nemusíte…
Zavolej si na toxikologii. Ale myslim ze pokud toho nevypil vic tak bude ok ![]()
@geilens, doktorka se právě ptala, jestli jen lízl nebo to vypil. Nevypil, tak to spíš nehrotila…
Na toxikologii jsou nonstop? To mě nenapadlo, myslela jsem, že fungují jen přes den ![]()
Našla jsem, že tam píšou riziko poleptání, aktivní uhlí nemá význam. Dát napít vody nebo mléka.
Také myslím, že to bude ok, můj syn taky hned vše zkusí, naposledy prací prášek a vždy v pohodě ![]()
@KPKristy ja nevim, jeste sem nevolala ale myslim ze jo… ono v te pene slizl treba 1-2ml - to je trosicka a pokud ho to nepali ani to nerudne atd…tak bude ok ![]()
On mi dokonce tvrdí, že to nepolkl, ale to nemůžu vědět jistě, že ![]()
Volej jsou tam nonstop a jediní ti na toto odpoví, od toho tam jsou, já vždy volám když děti něco dají do pusy a já si nejsem jistá.
Tak jsem volala toxikologickou linku, paní byla moc příjemná. Přečetla jsem jí složení přípravku, tak říkala, že celková otrava u tohoto nehrozí, že jsou to spíš organické látky a může mu to spíš v břiše pěnit. Ale to říkala spíš při požití většího množství, prý jestli si jen lízl, tak bude v pohodě. Dát napít vody, mléko ne a hlídat, aby nespal na zádech, kdyby náhodou zvracel. Ale to prý při takto malém množství není pravděpodobný.
Tak jsem docela v klidu, ale úplně ne. Jsem blbec, no…
@KPKristy píše:
Tak jsem volala toxikologickou linku, paní byla moc příjemná. Přečetla jsem jí složení přípravku, tak říkala, že celková otrava u tohoto nehrozí, že jsou to spíš organické látky a může mu to spíš v břiše pěnit. Ale to říkala spíš při požití většího množství, prý jestli si jen lízl, tak bude v pohodě. Dát napít vody, mléko ne a hlídat, aby nespal na zádech, kdyby náhodou zvracel. Ale to prý při takto malém množství není pravděpodobný.
Tak jsem docela v klidu, ale úplně ne. Jsem blbec, no… [/citace]
ale nejsi. a taky po tobě chtěla jeho RČ?