Usínání ve dvou letech + stěhování do vlastního pokojíku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
9.7.12 16:51

Já nevím, prostě malý nevyžadoval nějaké houpání a uspávání.. samozřejmě, já jsem to vyžadovala :mrgreen: takže jsem si sem tam s ním lehla a nebo u něho usínala, ale většinou to bylo tak, že okolo necelého roku to tak šlo..
Položit chvilku si vedle lehnout, - že jsem chtěla, ne musela, dala plyšona a nechala otevřeno - on viděl o obýváku na mě, nebyl ve tmě a byl klid…
Ale je pravda, že okolo toho 3 roku, už začíná vymýšlet, jak chce s náma spát a chodí k nám :mrgreen: takže ty děti se hodně mění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
9.7.12 18:35

Ahoj zkus si přečíst knížku Dětský spánek v otázkách a odpovědích. Mě to moc pomohlo z 10× vzhůtu poměrně rychle na žádné buzení, usíná sám akorát že mu nemůžu pořád posunout ukládání, usíná už v 6 a v půl 5 konečná.. ale to se upraví.. držím palečky jsou tam kapitolky od mimi mám dojem že až do 5ti let ale ty jsem pochopitelně přeskakovala.. snad Ti to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
9.7.12 20:12

U nás se taky nijak extra neuspávalo. Ale byl rituál. Po koupání u postýlky v šeru kojení a pak jsem uložila. Jasně, že přišlo období, kdy se držela ručička, nebo zpívalo, ale nikdy to nebylo provázeno scénami.

Dneska přečteme pohádku, probereme den a už tam usíná sám

Pokojíček dostal ke svým druhým narozeninám. Do té doby jsem nechtěla já, aby spal sám. Ale zjistila jsem, že ho během noci ruším.

V pokojíčku usnul hned napoprvé úplně v pohodě. Jen si ověřil, že mamka na zavolání funguje. To ho uklidnilo, dodalo jistotu a byl v pohodě.

Taky za chvilku rodím, a čekám, že se bude chtít nastěhovat ke mně. A dovolím mu to. Věřím totiž, že si sám zjistí, že není vyhozený, že může kdykoliv ke mně a že v pokojíčku má svůj klid a zase se tam sám vrátí.

Držím palce, ať se ti to podaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
9.7.12 21:14

Tak u nás to byla jak na houpačce… v šestineděli jsem uspávala na rukách nebo u prsa, pak s flaškou, pak dudlík… pak usnula jedině s náma v posteli, nebo jsem seděla u postýlky.. bylo to různé… pořád se v noci hrozně budila, tak sjem zkoušeli… nakonec jsem si přečetla každé dítě může dobře spát a prostě ji naučila usínat samotnou v postýlce u nás v ložnici… nějakou dobu to klapalo jako hodiny, pak byla asi nemocná nebo nějaké špatné období a zvkla si hrozně pít všechno z flašky… a hlavně začala vyžadovat flašku na usnutí :-(

Jinak dneska jsme vypily mlíko, přečetli pohádku, vyčistili zoubky.. jako vždy.. ale do postýlky šla s vodou místo se štávou.. no a už 5 minut huláká z postýlky štávu mami… no doufám že je unavená a brzo usne :-(

taky nevím jak to usínání praktikovat s druhým… od začátku nakojit a uložit do postýlky at usne samo? to si neumím představit, jak se to praktikuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.7.12 08:56

Tak voda u nás zabrala :D Malý u ní v pohodě usnul a v noci se vzbudil jednou a stačila mu. Doufám, že to bude jen lepší a lepší. Ještě nedávno v noci vypil i litr čaje (málo oslazeného) a ráno se vzbudil úplně přečůraný. To jsem jen pořád prala povlečení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
10.7.12 12:53

@Muchitos ono je to opravdu hrozně individuální. Já třeba měla jen velké štěstí na klidné dítě a druhé mi to vrátí :D

Ale zkusit to můžeš. Po kojení prostě pomazlit a dát do postýlky.

Já jsem v případě pláče vyzkoušela krkání a všeobecně „odvzdušnění“, ale když jsem doznala, že ten pláč je vynucovací (nevím, jak to lépe pospat), tak jsem vrátila do postýlky, dala šmudlánka a seděla u něj a hladila po hlavičce.

prostě věděl, že máma ho neodložila, že je pořád u něj, ale že je prostě čas spinkání a už žádné chování prostě nebude. Takhle jsme to praktikovali už na JIP v porodnici. Já sama jsemneměla kapacitu večer nějak uhoupávat nebo chovat. Takže nebyla jiná možnost.

U nás tohle fungovalo, ale neříkám, že to je zaručený a jediný recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
10.7.12 13:02

No tak musím říct, že jsem tu první noc čekala horší… ono je to fakt o tom odhodlání… ted odpoledne sice usínala něco málo přes hodinu, ale povedlo se… :-) tak držte palce at se tak daří i dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí