Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My spíme s otevřenými okny celoročně. V létě jsou okna dokořán. A kdyz je chladnější noc, tak me zima vzbudí a okno zavřu. Děcka se prikryji. Nikdy nikdo z toho nemocný nebyl.
@Paní.Norrisová každodenní ranní „ryma“ je nejspis alergie. U me na roztoče, prach a ted i pyly. Je to šílený. Ale prášek večer nepomůže, prášek rano nestihne zabrat, spát se zavrenym oknem v létě nejde…
Většinou se nic nestane. Kdyby jí byla zima tak se vzbudí. Pocůrání je spíš z toho, že víc pila například.
U nás ráno také deset stupňů - Vysočina. Musím říct, že mě to mile překvapilo, že venku je zima
ale už je tu v obýváku zase vedro ![]()
@Midaku Já alergik jsem (celoročně), ale u dcery to mám vy pozorované a je to fakt změnou teploty. ![]()
Onemocnět může. Ale klid. Nejsi první ani poslední máma, které se něco takového stalo.
Jestli byla přikrytá, tak by to mělo být v pohodě.
U nás ráno bylo 13, v domě i se všemi otevřenými okny víc.
@karkarka píše: Více
já Zlínský kraj a též bylo ráno 10 stupňů, kdybych náhodou neměla v práci mikinu, tak bych na kole po noční asi zmrzla
@karkarka píše: Více
Závidím. Plzeňský kraj a noci asi tropické.
Ja jsem původně sem nakoukla, ze se bude řešit bezpečnost. Muj 88 letý otec spí s oknem dokořán )okno je do ulice). Otec je hluchý jak poleno. Nenechá si to vymluvit. Prý je to bezpečné - je zamčena branka (vysoká 1,2metru) a klíček jw z druhé strany. Je to velmi nepříjemné, náš byt je tedy zamčený, ale stejně…
Co je to za otázku, jestli může nastydnout, když je léto?
Záleží přece na teplotě, zvyku, jestli ji byla zima, jestli měla mokrou hlavu apod. A ano, může být nachlazená (rýma, kašel) nebo mít angínu (v případě třeba těch mokrých vlasů). Ale to my ti tu nepovíme, každé dítě je jiné. ![]()
@TaLucie píše: Více
U nas v Plzni byla taky rano zima, az me to prekvapilo. Otevreno na noc vsude dokořán, aby se vyvetralo, a rano jsme se vzbudili zimou, zachumlany v peřině ![]()
Kolegyne rikala, ze byli v noci sotva 10 stupňů (ja teplomer radši nevlastním
)
Zakladatelko, jako může mit mirnou bolest v krku, ale neresila bych. Bud bude nebo nebude, ted uz to stejne nezachranis
me po dnesni noci taky trochu stiplo v krku, ale uz je to pryč.
@nick mandarinka píše: Více
Závidím, u nás to v noci pod 20 stupnu nepadá uz 14 dnů a vyhlídky na ochlazení v nedohlednu
Jižní Čechy. Přes den 35, v noci 20, ve 4 ráno 13. Nechápu ten údiv nad teplotou.
Jsme v pošumaví, zde je to běžné.
Včera jsem se taky probudila omrzlá, balkón dokořán, manžel zapomněl v noci zavřít. Ale zase jsme měli vychlazeno. Pak už zas 34 stupňů celý den.
Nastydnout takto lze snadno. Ale snad to bude v pohodě.