Uspávání dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9018
20.10.11 21:04

Dceru, dnes již velkou, jsme taky v tomto období uspávali. Hodně plakala, nechtěla být sama.
Byla ve své postlýlce a my ji zpočátku drželi za ruku a pak sem tam hladili po čele. Trvalo to několik týdnů a jak rostla, tak ty děsy pominuly.
Každá děláme to, co považujeme za nejlepší. A to je pro každou něco jiného. Taky necháváme plakat, ale do jisté míry. Pokud to dítě vyžaduje, jsem pro uspávání. Sice je to vyčerpávající, ale věčně to trvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
20.10.11 21:08

Syna jsem zhruba do roka uspávala - uhoupáváním v náruči - pak jsme to postupně odbourávali a zhruba od 14-15 měsíců usíná přes den i večer sám.

Dceru jsem uspávala taky zhruba do toho roka, držením za ruku - pak to začala vyžadovat třeba čtyřikrát za noc, takže jsme zavedli Estivilla, během tří večerů byl klid a od té doby také bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
20.10.11 21:29

Ahoj Bohu :mavam: Jsem tě čoveče neviděla ani nepamatuju :think: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
20.10.11 21:59

ahoj..taky uspavam,ale pouze vecer.v poledne je vetsinou tak vyrizeny,ze usne hned po prikryti a otoceni se na bok :-) vecer mame ritual,vykoupat,mliko,spat.mliko pije v nasi posteli,lezim u nej,pak mi poda flasku,nemluvim,jsem proste ticho a on taky :-) sice se po mě válí cca 5 minut a pak odpadne.v polospanku davam do jeho postylky kde spí celou noc.obcas se stane ze se kolem 3.00 hod vzbudi a stoji v postylce a chce k nam.tak ho beru k nam a to usne opet do 5ti minut.takže u nás pohoda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
20.10.11 22:00

I u nás doma se uspává.
Většinou se syn vyvalí s tátou na gauči, kde si povídají, oba dva pak vytuhnou.
Jindy chce být se mnou, v poslední době máme novinku, ležíme vedle sebe, on mě objímá kolem krku a říká mi, že mě má „jád“ :hug: tohle si klidně nechám líbit ;-)
Po usnutí od něj odcházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
20.10.11 22:03

když nezlobí a v klídnu usíná tak tyhle chvilky taky miluju :think: pokud zlobí, odcházím a vracím se po chvilc epláče, aby věděl že zlobit se nesmí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.10.11 22:08

A co ten esteville? Nevím jestli to syn pochopí…má down.syndrom… I když píšou tam, že to funguje v každém věku. A syn je ment. na 11měsíců. Tak snad by to mohl pochopit…ale nevím jestli do toho jít…On nemá nějaké plyšáčky usínáčky,to na něj nefunguje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
20.10.11 22:46

Uspávali jsme odjakživa, ale různě.
Tedka uz dlouhou dobu uspává tatínek stylem, že já malýho vykoupu, dám dudlík a do spacího pytle do postýlky a odejdu. Nastoupí tatínek, který zhasne a potmě mu zpívá tak třikrát za sebou nějakou písničku, kterou malej chce (ted jedeme na Pec nám spadla :-) ). Pak přestane zpívat, chvíli stojí a pak tiše odejde. Celé to trvá tak deset minut. Malej pak už usne sám. Za pár dnů mu budou dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
21.10.11 00:38

U Tobika je to tak, že ho dám do postýlky ale lehnu si do své postele a dělám, že spím, a on do 15 minut usne, pak kolem půlnoci vyžaduje jít k nám do postele a tam s náma spí až do rána

zatím si to užívám, ty chvíle kdy se ke mě přitulí

a pro vyřvávací metodu též nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
21.10.11 01:17

Mám tři děti. Jen to první nepotřebovalo uspávat, položila jsem do postýlky a odešla.
Druhé a třetí dítko - uspávám dodnes - prostě si lehnu s oběma a za chvílí spí. Někdy chtějí chytit za ruku, pohladit, jsou oba dva hodně kontaktní a musím říct, že mně to nevadí. Uspává poslední dobou i manžel, ty dětičky máme vlastně „půjčené“ jen na chvíli, pak už budou velcí a nebudou nás potřebovat a pak nám to bude líto, že čas tak rychle běží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.10.11 06:35
Alinka píše:
Mám tři děti. Jen to první nepotřebovalo uspávat, položila jsem do postýlky a odešla.
Druhé a třetí dítko - uspávám dodnes - prostě si lehnu s oběma a za chvílí spí. Někdy chtějí chytit za ruku, pohladit, jsou oba dva hodně kontaktní a musím říct, že mně to nevadí. Uspává poslední dobou i manžel, ty dětičky máme vlastně „půjčené“ jen na chvíli, pak už budou velcí a nebudou nás potřebovat a pak nám to bude líto, že čas tak rychle běží…

Tak mi dítětem zůstane celý život-a teď těžko říct jaký smajlík za to dát :-( :mrgreen: ? Já proti uspávání jako takovému nic nemám,právě že bych ráda uspávala,ale jen tak do těch deseti minut. To je ještě takové hezké tulení,ale u nás je to spíš boj kdo z koho…Jak už je to dýl než půl hodiny,tak začínám být trochu naštvaná (v hlavě se mi honí co pak musím ještě vše udělat a že si zas za celý den ani na chvíli od něj neodpočinu) a jak je to už hodinu a víc,tak jsem rudá vzteky!!! :cert:
Manželovi se esteville líbí,mi jen tak z poloviny. Asi si vytvořím Broki-esteville verzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
21.10.11 08:50
kamiŠ píše:
Ahoj Bohu :mavam: Jsem tě čoveče neviděla ani nepamatuju :think: :-D

Ahoj Kami :mavam: :mavam:

Poslední SZ pořád platí, vymysli to nějak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
21.10.11 08:54
Brokianaa píše:
A co ten esteville? Nevím jestli to syn pochopí…má down.syndrom… I když píšou tam, že to funguje v každém věku. A syn je ment. na 11měsíců. Tak snad by to mohl pochopit…ale nevím jestli do toho jít…On nemá nějaké plyšáčky usínáčky,to na něj nefunguje… :nevim:

Já bych s Estivillem začala, až opravdu není jiná možnost (u nás to třeba už opravdu jinak nešlo, začalo nám to uspávání přerůstat přes hlavu). A ve Tvém případě bych se asi předtím poradila s odborníkem… Osobně si v tomhle netroufám poradit, s dítětem s DS jsem se ještě blíž nesetkala, spousta věcí bude určitě hodně specifických.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.10.11 09:04

Máš Estivila knížku doma? Myslím, že tam o případu dítěte s DS píšou, ale nejsem si jistá. Také bych se poradila s odborníkem, ale co odborník, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.10.11 09:53

Knížku nemám…zkusím ještě něco vygooglit. On je malý jinak celkem hodný. Jen je prostě asi hyperaktivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí