Uspávaní miminka vs. starší sourozenec

7
15.2.23 00:21

Uspavani miminka vs. starsi sourozenec

Dobry den. Chtela bych se zeptat, jestli nekdo zazivato same co ja, a pripadne jak to resite.
Mam ctyrletou dceru a pul rocni miminko. Vsechno je naprosto fungujici a harmonicke, ale co logisticky a emocionalne opravdu nezvladam je uspavani. Miminko ma hodne lehke spani, budi ho kdyz nekdo promluvi a tak dale.. coz neni pro tento vek nic nenormalniho. Usina u prsa, pak ho dam do postylky nebo necham v postleli. Ale musim opatrne abych ho nevzbudila. Starsi dcera velmi pravidelne prijdeze neco chce/potrebuje a miminko je v ten moment vzhuru. Vecer je to to same. Miminko uz skoro spi a zacne delat zvuky, neco mi chce rict a mimi je vzhuru. Ja uz sem z tech situaci predem vynervovana, takze to jen vsechno umocnuje.
Prosim o vase zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5374
15.2.23 00:24
@Zabolee píše:
Dobry den. Chtela bych se zeptat, jestli nekdo zazivato same co ja, a pripadne jak to resite.
Mam ctyrletou dceru a pul rocni miminko. Vsechno je naprosto fungujici a harmonicke, ale co logisticky a emocionalne opravdu nezvladam je uspavani. Miminko ma hodne lehke spani, budi ho kdyz nekdo promluvi a tak dale.. coz neni pro tento vek nic nenormalniho. Usina u prsa, pak ho dam do postylky nebo necham v postleli. Ale musim opatrne abych ho nevzbudila. Starsi dcera velmi pravidelne prijdeze neco chce/potrebuje a miminko je v ten moment vzhuru. Vecer je to to same. Miminko uz skoro spi a zacne delat zvuky, neco mi chce rict a mimi je vzhuru. Ja uz sem z tech situaci predem vynervovana, takze to jen vsechno umocnuje.
Prosim o vase zkusenosti.

Vysvětli ji to, je velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.2.23 00:31

@Takco ze me to hned nenapadlo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.23 01:51

S tim moc neudelas.
Holt mimco nechat chvili bdit nebo na prso, zase usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
15.2.23 05:07

@Zabolee Mám ani ne půlroční a šestileté, o moc větší sláva to není. Že se mimino nebudí atd atd všechno teoreticky ví, ale spousta věcí jí prostě nedochází a/nebo si nemůže pomoct.
Občas se mi povede uspat to větší první, když čtu pohádku s miminem u prsu, to je pak výhra. Ale většinou tam jen blbe, starší to komentuje a je to k ničemu.
Občas zase mladší stihne usnout, když ho ségra zrovna „nemá v hledáčku“, pak zavřu ložnici a jdu na druhý kus.
Většinou ale prostě musí jen uspávat jednoho a druhý bavit toho druhého.
Jinak se mi to vyřešit nedaří. Když muž doma není, tak jsme holt všichni v posteli a hrajeme si, nebo povídáme dokud nepřijde, nebo se nevytvoří konstelace na něčí spánek.
Także chápu, zázračné řešení nemám a posílám virtuální podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
15.2.23 05:53

Za prvé vysvětlit a opravdu důrazně. Oni se to naučí, ale my to teda řešili tak, že manžel spal se starším dítětem ( dvouletým v tu dobu). Přes den se musel naučit, že musí být potichu. Buď s námi ležel a nebo si hrál. Ale jako někdy to náročné bylo. To je jasný. Já uspávala v nosítku. Tam usnul rychle a natvrdo. Pak jsem odložila. Na dlouhé uspávání u prsa prostě nebyl čas. S v noci to prostě řešilo rozdělení dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
15.2.23 06:52

To je bohuzel bezne. Delaly nam to vsechny, i 6leta. Mladsi si nutne musely prijit popovidat, ukazat obrazek, starsi treba postezovat, ze se pohadaly apod. Samozrejme chapaly, z to nesmi delat, ale casto ta potreba byla silnejsi nez ony.

Miminko bylo na hluk zvykle, ale nahle vznikly hlasitejsi zvuk ho budil, konstantni hlasity mu nevadil.

Jedine, co docela zabralo k tomu, aby za mnou nechodily pri uspavani miminka, byla cedulka na kliku “Nerusit”. Ta jim to vizualne pripomnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
15.2.23 07:14

Mladší byla taky taková, že ji probudil každej prd. Dávala jsem spát do kuchyně a zapínala digestor. Nebo do hacky a houpačka někdy pustila na telefonu bílý šum. A taky si se synem, tehdy 2r, udělala z toho hru, že miminko spinká a my jen Septame. Taky brzo pochopil, že je i v jeho zájmu malou nevzbudit. No ale bylo to nárocny období a často se mi povedlo malou uspat tak na 10 minut… Časem to bude lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.2.23 07:40

A co jí něčím zabavit než půjdeš uspávat?
Něco co jindy třeba nemá. Já staršímu pouštěla tv, než mladší stihl pořádně zabrat. O víkendy zabavil staršího manžel a večer usínali spolu. Ale já mám menší rozestup mezi dětma. Jinak jsem mu pořád opakovala, že musí být potichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
15.2.23 07:56

Večer jsem uspávala starší, miminko v ruce u prsa a až pak jsem ho douspala. Přes den jsem nosila hlavně v šátku, tam se nebudilo. A když jsem uspávala v posteli, tak jsem vzala i starší, s knížkou nebo pastelkami a trávili jsme tichý čas spánku miminka společně. Měla jsem všechny tři děti snadno vzbuditelné, rady, jak je uspávat v hluku, že si zvyknou, nikdy nezabraly. První dítě bylo dráždivé a to bylo úplně peklo, stačilo zašustit sáčkem, vrznout klikou. První půl rok jsem musela ležet s ním, jinak by nespalo vůbec. Celkově asi jediné, co zabralo na nebuzení, byl úzký kontakt s miminkem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14579
15.2.23 08:01

Já mám dvouletaka a miminko a musí se to proste přežít :lol: staršímu se to mimino moc líbí a zajímá ho, takže mu porad chce dělat mala mala na hlavičku, jenze po určitě době ho chytne rapl, zasviti mu ocicka a začne skodit - rype mu do hlavy prstikem nebo ho taha za ty mrnavy vlasky :roll: takže když je chci uspat oba, dam je každého na jednu stranu, mimino na prso a starší se přes me vrhá k miminu dokud se fakt nenastvu, neokriknu ho a nepohrozim něčím :roll: pak se urazí na me, řekne, ze jde spát, lehne si a spi :lol: to už je asi takovy kolorit, ale nevím, jak jinak to udělat, když chodí spát oba najednou :lol:

Příspěvek upraven 15.02.23 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.23 08:03

Mám o trochu menší věkový rozestup mezi dětmi a dělala jsem to tak, že jsem prostě sesynchronizovala jejich usínání. Miminko jsem kojila/houpala, u toho třeba zpívala nebo četla staršímu. Jakmile oba usnuli, teprve jsem odešla. A že si miminko musí zvyknout na určitý hluk v domácnosti, to je celkem normální. Druhé děti bývají otrkanější v tomto ohledu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí