Uspávání prcků 2-3 roky

Anonymní
1.4.24 20:46

Uspávání prcku 2-3 roky

Ahojte,

jak u vás prosím vypadá (především) večerní uspávání prcků?

Jak to máte s celkovou délkou všech spánků a všemi rituály kolem?

Díky, díky, díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1537
1.4.24 20:52

Kolem tech 2-3 let to byla operace cca na pul hodiny az hodinu. Ze zacatku, kdyz jsem vse obstaravala ja, tak pul hodka - vysvlect, umyt, vycistit zuby, precist pohadku, uspat. Kolem tech 3 let uz jsem na diteti nechavala pod dozorem vysvleceni, obleceni, castecne asi i cisteni zubu, takze to trvalo dele. Jinak mnozstvi cinnosti zustalo stejne doted. ( V temer 6 letech uz akorat korigujeme cas a neuspavame, akorat ukladame)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
1.4.24 21:02

Mám 2 letou.
Ráno vstává mezi 7-8 a večer chodí kolem 20:00 spát.
Denní spánek už nějakou chvíli nemá.
Lehnu si s ní do postele a do 5ti minut spí.
Nicméně takto hezky usíná, až co nechodí spát přes den.
S denním spánkem bylo uspávání na hodinu.

Jinak rituály : 18:00 večeře, v 18:30-19:00 se koupe, převléct do pyžama, učesat, dám mléko a vyčistíme zoubky.
Někdy pustím 1 díl pohádky, ale většinou čteme (ještě na gauči), pak odchází do postele.

Příspěvek upraven 01.04.24 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
1.4.24 21:03

Záleží v kolik vstává ale prostě kolem sedmý osmý koupel, pyžamo a pak si s prckem lehnu do postele a když je unavený usne do 10min a když ne chvilku blbne nebo si jde ještě chvilku hrát a pak přiběhne do postele ;) řeknu dobrou noc malej si cucne mlíka a hotovo :srdce: 9.4. mu jsou dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
1.4.24 21:07

Dcera ma dva a trictvrte. Chodi spat zhruba o pul osme a vstava zhruba pred sedmou. Pres den nespi. Vecer lehne a do deseti minut spi. Chodime do loznice tedy s ni a po usnuti odchazime. Tenhle rezim mame uz zhruba pul roku, co jsme ji vzali dudlik a ona prestala spat pres den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 21:26
@Anonymní píše: Více
:think: u nás v podstatě neustává :roll:. Večeře, koupání, pohádka, řekne dobrou noc, vezme si plyšáky, dostane mlíko a spí. :nevim:
Vstává mezi 7 a 8,30. Spát chodí kolem 9 podle toho jak nabytý byl den.
občas se stane, že potřebuje abych byla u postýlky. Do hodiny usne a já se stěhuju.
Vždycky to tak bylo. Čtení před spaním nikdy nefungovalo.
  • Citovat
  • Upravit
15480
1.4.24 21:46

Neprobíhalo nijak. Dítě má skoro 8 let a pojem ´uspávání ´ neznám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.4.24 21:52

Od 2 let nespí přes den. Spánek 22-7.00 s 5× buzení v noci.
Uspání bylo na cca 15 minut.
S obdobím nástupu do MŠ spí 21- 6.00 hod.
Dneska jsme ale vstavali v 4.55 hod.
Ale je to nespavec.

• Citovat
  • Upravit
230
1.4.24 22:01

@kocourGarfield a pořád se Ti budí takhle často v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
1.4.24 22:08

Vzhledem k tomu, ze v te dobe uz chodilo do skolky a v ni spalo (spi), usinalo ve 22 - 22:30 a vstavalo (vstava) v 6. Takze ve 22 chodim spat zaroven s ditetem, vstavam do prace 5:30, na ponocovani neni sila. Lehneme a spime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
1.4.24 22:09

Ja jsem prekvapena, ze vam detiv tomhle veku uz nespavaji pres den. Nase dite jeste porad ty 2-3 hodky po obede potrebuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.4.24 22:26

@Bája6 Ano jsou mu 3 roky a stále se budí v průměru 5× za noc.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.4.24 22:27

@Ernais Každé dítě je jiné. 3 hodiny nám nespal po obrdede ani před 2.rokem pokud spal ještě

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.4.24 22:31

@blumen u nás se do školky chodí taky a na spánek to vliv bohužel nemá :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.24 22:38

@Ernais taky se nestačím divit, náš malý ďáblík po obědě taky klidně ty 2 hodinky zvládne, ale tím pak u nás nastává přesně ten problém, že večer dřív jak kolem 9-pul 10 prostě neusne… Schválně chodíme do postele už po 8, čteme, povídáme…ale prostě je to asi brzo. Z toho důvodu i přemýšlím, jestli po obědě prostě natvrdo třeba po hodině max nebudit, ale zas si říkám, že prostě asi spinká, jak potřebuje a nevím, jestli by bylo dobré do toho zasahovat.

Ale představa toho, že se večer kolem 7 vykoupe a v 8 spinká je krásná. Jak mi ráda moje maminka připomíná, nám se pustil večerníček a po něm se šlo spát, do postýlky se dala láhev mléka/kaše a byl hned klid a spalo se bez nějakých dalších kravin kolem.

U nás se prostě tu hodinu, někdy i víc „trpí“… malá mele, sebou mele, nevydrží v klidu ležet… no a teď ještě s tím posunem času je to pecka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML