Uspěchala jsem návrat do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
547
1.9.24 20:43
@Kipa22 píše: Více

Lepší nehysterická matka, než matka hysterická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.9.24 20:45

Já začala na půl úvazku pracovat ve 2 letech dítěte a žádný adaptační týden se nekonal. Prostě jsem ji jednoho dne zavedla do školky a za dalších 5 hodin vyzvedla, zvládala to úplně v pohodě, nebrečela, hrála si s dětma, žádný problém. Smutná jsem nebyla ani já ani ona. Z mého pohledu nechápu, co řešíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
1.9.24 20:45

Já zase nechápu, jak na sebe někdo může nalepit dítě, 3 roky se od něho nehnout a pak z ničeho nic na 9-10 hodin do školky :nevim: to je dle mě zrůdnost. Nedej bože, když je dítě podzimní a jde do školky až skoro ve 4. A rok před tím jen „mamince“ za pr*elí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 20:46
@Dahlia0409 píše: Více

To neříkám, ale podivně bezcitných osob tu je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 20:47
@DaM2 píše: Více

Hysterka je stejně šílená jako necitlivá osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 20:47
@Annonymní_007 píše: Více

Musí se to udělat s citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 20:48

A v čem jsou (jsme) bezcitné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.9.24 20:48

Já zas nechápu, když se někdo zavře doma s děckem na tři roky. Osobně mám jedináčka a moje dítě bylo jen rádo, že si každý den mohlo hrát s jinýma dětma a hračkama, tahat ho pořád na jedno hřiště a do zblbnutí doma stavět lego nebavilo ani jednu z nás. Takže holt je každá matka jiná. Já bych se radši zabila než být na rodičáku tři roky, izolovaná a bez pracovního režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 20:49
@Annonymní_007 píše: Více

To chápeš špatně, 3 roky dítě u zadku a dokud nezvládne být po škole dítě samo, po obědě s ním máš být doma. Žádné jesle, školka, nebo družina po obědě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 20:50
@hopsahejsa píše: Více

Díky, že nejsem jediná. Celý čas doma jsem byla do synových devíti měsíců. Pak jsem chodila na brigády. Doma jsem být nechtěla vyloženě pořád a že se vrátím do práce, jak bude mít syn 2 roky, jsme se taky dohodli už když jsem byla těhotná :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.9.24 20:52

@Dahlia0409 To záleží na každé školce. U nás v soukromé byla adaptace měsíc ( bylo to uvedené i ve smlouvě ). A po obědě tam první týden nikdo nespal. Všechny děti chodily první týden po obědě. Ono to spaní byl celkem zlom ( převlékárny), takže i některé děti, které do té doby byly OK s tím měly problém.

Ale jinak si to samozřejmě udělejte jak to vyhovuje vám. Jen píšu mojí zkušenost. :kytka:

Příspěvek upraven 01.09.24 v 20:55

• Citovat
  • Upravit
547
1.9.24 20:52

A z čeho usuzujes, že jsme necitlivé matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 20:55

@kocourGarfield Mne bylo hned řečeno, že si to má každý udělat tak, jak potřebuje. Že chápou, že ne každý může být doma a brát děti po obědě. Že tam kolikrát děti spaly prostě hned. Rozhodně nedělají z rodičů tyrany. Taky chápou, že každý má jinou práci, nebo se mamina vrací hned na full time

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
1.9.24 20:55

Já tě chápu. Ale jde podle mě jen o ty pocity před. Až bude zítřek, padne to z tebe a bude dobře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.9.24 20:56

@Dahlia0409 Suoer; tak to mate nastavené jinak :palec: No rodič tyran za 8 klacků měsíčně mě pobavil. Zase je dobrý ale mít plán, kdyby to neslo dle plánu ( stát se může vše ). :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin