Uspěchala jsem návrat do práce

Anonymní
1.9.24 11:56

Uspěchala jsem návrat do práce

Ahoj,

zítra poprvé nastupuji po 3 letech do nové práce. Do práce jsem se moc těšila, dokonce jsem chtěla nastoupit ještě dřív, než půjde dcera do školky. Vydržela jsem a nastupuji zítra. Na půl úvazku. Dcera bude vždy ve školce max. do 13h. Jenže teď mi je ouzko, smutno, že s ní nebudu těch prvních 14 dní, kdy je ve školce adaptace od 8h do 10h, bude s ní manžel a pak až přijdu z práce, půjde do práce on. Přijdu si špatně, měla jsem 14 dní - měsíc počkat, až si to sedne a pak do práce. Jenže mi v téhle nechtěli počkat ani do 15.9.,vzala jsem to.

Jak jste to měly vy?

Budu to muset nějak dát, ale výčitky jsou čím dal víc, když se blíží zítřek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21551
1.9.24 12:02

Podle mě jsi měla být v práci už dávno. Takhle jen přenášíš na dítě své úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
1.9.24 12:09

Vždyť s ní budeš odpoledne, co blázníš. Aspoň se na sebe budete více těšit, navíc ona bude mít tolik zážitků a vjemů, že doprovod ani nebude vnímat. Ty taky potřebuješ změnit trochu vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
1.9.24 12:17

Syn jde zítra do DS a já do práce. Dva dny půjde po obědě (manžel má dovolenou), pak bude chodit odpoledne, máme ranní a odpolední, takže po obědě to pak nepůjde. Syn má 2 roky a špatně si rozhodně nepřijdu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8949
1.9.24 12:22

To je jen strach a mísí se různé pocity.
Spousta z nás měla malou duši těsně před nástupem do práce po dětech. Bude dobře, uvidíš. Vše si sedne postupně a bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
1.9.24 12:23

Rozhodně jsi nic neuspěchala. Spíš se ti do práce nechce a svádíš to na dítě. Máš práci na půl úvazku a dítě se bude adaptovat s tatínkem. Takže naprosto ideální situace. Spousta dětí nastoupí rovnou na celý den, protože rodiče chodí do práce na plný úvazek. Nebo mají adaptaci maximálně týden. Kdybys šla do práce o 2 týdny později, tak bys měla tu úzkost úplně stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.24 12:26
@Lucka1111 píše: Více

Já nejsem smutná, že jdu do práce, tam se těším a chci pracovat. Jde mi jen o dítě, že s ním nebudu.

• Citovat
  • Upravit
16229
1.9.24 12:27
@Anonymní píše: Více

A? Však to zvládnete ty, i dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
1.9.24 12:28

Dítě to zvládne, plus tam bude mít manžela kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
1.9.24 12:29

No pokud se tam diteti nebude libit, tak bud rada, nebudes ta zla co ho tam nechava :mrgreen:
A pokud se mu tam libit bude, tak mu bude jedno, kdo ho tam vodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85334
1.9.24 12:29

Tim lip, ze s nim jde tatinek, adaptace bude jednodussi, od tatinka se odpouta lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
1.9.24 12:31

S tatínkem to zvládnou 👍🏻
Nicméně tvoje pocity chápu, je to velká změna v životě dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
1.9.24 12:34
@blumen píše: Více

U nás jdu první dva dny já, pak bude chodit převážně tatínek. Jednou za 3 týdny budu vodit ráno já, jinak budu vyzvedávat zase já, manžel jednou za 3 týdny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8949
1.9.24 12:42

Jsi na dítě moc upnutá. Což není dobře pro nikoho. Tobě i dítěti prospěje, když budete mít několik hodin denně každá svůj program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.9.24 12:54

Ber to z té lepší stránky. Buď ráda, že máš práci a třeba dobrou.
Co by za to daly jiné matky po rodičovské pauze, které vhodnou práci marně hledají a nemají se kam upíchnout. Nebo pracují třeba na směny, nemají jinou možnost.

Adaptace mi přijde zbytečně dlouhá. Požadavek 14.denní adaptace může narušovat pracovní režim rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin