Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle mě jsi měla být v práci už dávno. Takhle jen přenášíš na dítě své úzkosti.
Vždyť s ní budeš odpoledne, co blázníš. Aspoň se na sebe budete více těšit, navíc ona bude mít tolik zážitků a vjemů, že doprovod ani nebude vnímat. Ty taky potřebuješ změnit trochu vzduch.
Syn jde zítra do DS a já do práce. Dva dny půjde po obědě (manžel má dovolenou), pak bude chodit odpoledne, máme ranní a odpolední, takže po obědě to pak nepůjde. Syn má 2 roky a špatně si rozhodně nepřijdu ![]()
To je jen strach a mísí se různé pocity.
Spousta z nás měla malou duši těsně před nástupem do práce po dětech. Bude dobře, uvidíš. Vše si sedne postupně a bude dobře.
Rozhodně jsi nic neuspěchala. Spíš se ti do práce nechce a svádíš to na dítě. Máš práci na půl úvazku a dítě se bude adaptovat s tatínkem. Takže naprosto ideální situace. Spousta dětí nastoupí rovnou na celý den, protože rodiče chodí do práce na plný úvazek. Nebo mají adaptaci maximálně týden. Kdybys šla do práce o 2 týdny později, tak bys měla tu úzkost úplně stejnou.
@Lucka1111 píše: Více
Já nejsem smutná, že jdu do práce, tam se těším a chci pracovat. Jde mi jen o dítě, že s ním nebudu.
@Anonymní píše: Více
Dítě to zvládne, plus tam bude mít manžela kdyby něco.
No pokud se tam diteti nebude libit, tak bud rada, nebudes ta zla co ho tam nechava ![]()
A pokud se mu tam libit bude, tak mu bude jedno, kdo ho tam vodi.
Tim lip, ze s nim jde tatinek, adaptace bude jednodussi, od tatinka se odpouta lip.
S tatínkem to zvládnou 👍🏻
Nicméně tvoje pocity chápu, je to velká změna v životě dítěte.
@blumen píše: Více
U nás jdu první dva dny já, pak bude chodit převážně tatínek. Jednou za 3 týdny budu vodit ráno já, jinak budu vyzvedávat zase já, manžel jednou za 3 týdny ![]()
Jsi na dítě moc upnutá. Což není dobře pro nikoho. Tobě i dítěti prospěje, když budete mít několik hodin denně každá svůj program.
Ber to z té lepší stránky. Buď ráda, že máš práci a třeba dobrou.
Co by za to daly jiné matky po rodičovské pauze, které vhodnou práci marně hledají a nemají se kam upíchnout. Nebo pracují třeba na směny, nemají jinou možnost.
Adaptace mi přijde zbytečně dlouhá. Požadavek 14.denní adaptace může narušovat pracovní režim rodičů.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
zítra poprvé nastupuji po 3 letech do nové práce. Do práce jsem se moc těšila, dokonce jsem chtěla nastoupit ještě dřív, než půjde dcera do školky. Vydržela jsem a nastupuji zítra. Na půl úvazku. Dcera bude vždy ve školce max. do 13h. Jenže teď mi je ouzko, smutno, že s ní nebudu těch prvních 14 dní, kdy je ve školce adaptace od 8h do 10h, bude s ní manžel a pak až přijdu z práce, půjde do práce on. Přijdu si špatně, měla jsem 14 dní - měsíc počkat, až si to sedne a pak do práce. Jenže mi v téhle nechtěli počkat ani do 15.9.,vzala jsem to.
Jak jste to měly vy?
Budu to muset nějak dát, ale výčitky jsou čím dal víc, když se blíží zítřek.