Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, nevíte prosím, zda školka může trvat na tom, že dítě musí mít pouze keramický hrneček a nesmí mít plastový (který splňuje certifikace a může se mýt v myčce atd.)? Nerada bych tu rozvíjela diskuzi, zda je keramický lepší a zdravější, opravdu mě zajímá, zda může školka zakázat plastový hrnek, když požadují vlastní? Chci dát synovi z více důvodů plastový, všechny školky, které znám, s tím nemají problém, jediná naše ano.
Děkuji za reakce
Já jsem asi nikdy neviděla ve školce hrnek jiný, než plastový. Nicméně pokud školka trvá na keramickem, jistě k tomu má nějaké důvody, a to nejspíš ne ze srandy a k prudeni rodičů. Můžeš jim zkusit sdělit svůj důvod pro plastový a poprosit o výjimku, ale mně teda přijde zbytečný kvůli hrnku dělat dusno.
@Midaku bohužel, co jsem si zjistila, je to skutečně výmysl dané školky a nikde jinde plastový není problém, ba naopak.
Já z vícero důvodů chci dát plastový, tak také nechápu, proč si vymýšlí….
@MJka Výmysl? Prostě jejich pravidlo. Ptala ses jich na duvod? Reklas jim svůj duvod? Proběhla nějaká domluva, snažila ses to řešit? Fakt chceš být problemova už od začátku docházky, a to jen kvůli blbymu hrnku? Doma ti dítě taky nepilo nikdy z ničeho jiného, než z plastu?
Měli by ti vyhovět, je to jen hrnek. Když dělaj problém kvůli takové banalitě, tak budou nekompromisní i v zásadních věcechc, a to by se mi nelíbilo.
Když šel syn do školky, tak jsem řekla ředitelce ať mu dává pít z lahve, protože na hrnek není zvyklej a doma mi z toho nepije. Ona mi řekla, že dobře, s tím že mu ten hrnek nabídne a když to nepůjde, dá mu lahev. Přece jen, pít se musí. Nakonec ho teda až ve školce naučili pít z hrnku. Ale líbil se mi ten přístup, kdy to nelámou přes koleno a dá se domluvit.
To u vás moc není, proto buď obezřetná.
Naše školka měla své hrnky. Takže jsem žádný na pití dětem nedávala. Školka měla keramické nádobí pro děti. Nevidím žádný neřešitelný problém. Plastový byl od nás tehdy jen do koupelny. Sloužil na čištění zubů. Byla v něm pasta a kartáček. Kdyby byl požadavek přinést keramický na pití. Tak nechám dítě, ať si vybere oblíbený motiv a koupíme hrnek. Nedělala bych stojky, že rozhodně jen plastový, protože doma nic jiného používat neumí. Ber to pozitivně, alespoň tvé dítě naučí, jak používat keramický.
Hele, vždyť je to jedno.. plastový, nebo keramický..je to prkotina..jsou mnohem zásadnější věci bez hrnek ![]()
@ibis prosím bez ironie, ptala jsem se na jasnou otázku, děkuji.
@Dollorres ano souhlasím, také se mi to nelíbí a upřímně nechápu, proč dělají problémy kvůli pitomému hrnečku ![]()
@DaM2 děkuji, pro nás to má více důvodů, proč ten konkrétní plastový…. ![]()
@MJka Vážně má někdo tolik času a energie se jen tak ze sportu prostě vymezit proti blbýmu hrnečku? Tak dej syna do těch školek které znáš. Dítě ještě ve školce ani není a maminka už prudí. Pak se mají ty děti naučit respektovat pravidla.
@MJka píše: Více
Tak to ve školce řekni… Většině školek je to snad úplně jedno..
@MJka píše: Více
Jako vážně. Když vlastní hrneček, tak logicky i vlastní příbor, ne?
Zřejmě si uvědomují, kolik škodlivin plasťák obsahuje, jsou ekologická školka a děti vychovávají ke kulturnímu stolování. Tak nedělej hérečku zbytečně nepruď a kup normální porcelánový hrnek. Fakt je nutný ukazovat svou nadřazenost kvůli takové prkotině?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.