Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. Ptala jsem se na konkrétní otázku a o důvodech, proč chci pro dítě ten plastový opravdu nic nevíte. Nikde neprudím, se školkou se snažím rozumně domluvit. Tak si prosím nechte tyto urážky.
Uff, silně se obávám návratu do školství. Co jsou schopny některé matky vymyslet, a to do zařízení dítě ještě nenastoupilo ![]()
Mají takové pravidlo, tak ho respektuj, ne? Ptala ses vůbec, jaký mají důvod k tomuto požadavku? Nebo květinka synáček musí mít daný plastový hrnečičínek?
Plastový hrneček dceři do školky chystám, ale kdyby měli své a hrnek nebyl na seznamu, bylo by mi to úplně šumák. Fakt s tím jdi do háje.
@Jaňouchová nikdo neukazuje žádnou nadřazenost a nikdo si nehraje na hérečku, jak píšete. Opravdu je tento styl odpovědi nutný? Ptala jsem se, zda to opravdu mohou vyžadovat, když všechny školky v okolí s tím nemají problém a o žádnou eko školku se nejedná, když jsem se zeptala na důvod, nebyli schopni ani odpovědět, krčeli rameny, že to tak prostě je, je to klasická státní pražská školka.
Taky znám spíše plastové hrnky ve školce, že si každý donesl svůj. Je to praktičtější, než keramika. Ale zase každá školka může mít svá pravidla. Tak pokud bych ráda něco jinak, ale nejde to, tak to prostě nejde
Taky myslím, že skrz hrnek není potřeba dělat nějaké rozbroje
Nebo napiš důvod, proč tě to tak žere ![]()
@ibis píše: Více
Ale tak oni mají mít vlastní…tak jsem to podle úvodního příspěvku pochopila ![]()
Každé dítě si má donést svůj hrníček… ne plastový.
@Lojzísek proč urážíte?
Co si to vůbec dovolujete?
Mají mít vlastní hrnky. Na tento Váš styl komunikace se opravdu nebudu snižovat. Až budete mít dítko s diagnózou, které lpí na svých věcech, možná pochopíte. ![]()
Školka může trvat na svých pravidlech. Nebo jak myslíš, jestli „může trvat“? Jako třeba právní úpravou (bez ironie)? Stejně jako je pravidlo, že mají děti ve školce ručník a jak často se nosí domů na vyprání, tak je i toto.
Já jsem to právě pochopila tak, že školka chce, aby si všichni donesli vlastní hrnky (viz „může školka zakázat plastový hrnek, když požadují vlastní“ ), jen mají podmínku, aby byl keramický. Jinak to, co píšeš, obecně řečeno - ano, v naší školce jsou taky spíš pro jistou uniformitu právě z toho důvodu, že by všechny děti pak chtěly tu extra věc / aktivitu / cokoliv, co se vymyká běžnému řádu. Samozřejmě zdravotní důvody jsou věc jiná a asi by se do toho vešla i jistá „jinakost“ dítěte, ale povolíš jednou v maličkosti a už se to veze - když on ano, proč ne já? V počtu pětadvaceti dětí neudržitelné, já ty důvody chápu.
@Ounou děkuji, bylo to myšleno tak, jestli je nějaká vyhláška, například daná hygienou, že se plastové hrnky ve školkách zakazují používat, protože školka nedala žádný důvod a říká, že to tak prostě je…….
U nás ve školce si teda taky děti nosí vlastní hrnky, ono je to někde jinak?
![]()
Akorát si už z nepamatuju, jaký dcera měla, ale mám pocit, že to bylo jedno…
@berua13 píše: Více
Tím pádem nechápu „svůj“. Doma pije z plastu a ve školce musí mít jiný, tím pádem není „jeho“. Musí koupit nový a tím pádem to postrádá jakýkoliv smysl ![]()
@MJka píše: Více
Tak to snad řeš tam, kde je to potřeba, ne?
Pokud má dítě diagnózu, komunikovat s Tebou určitě budou ****
Dítě si snad na novou věc zvykne, ne? Nebo do jeho života nezařazujete žádné nové věci?
edit adminem - smazána věta s invektivy
@Lojzísek píše: Více
Radím přečíst řádně úvodní příspěvek. Oni si mají donést svůj hrníček!!
Donesla bych co uznám za vhodné a neřešila bych co ostatní děti na to.
Já svému dítěti taky vysvětlím, že nemůže mít vše co ostatní děti. Že on má prostě jiné věci…pokud uznám za vhodné, tak koupím mu to co vidí u ostatních dětí. Pokud to považuji za zbytnou věc, tak smůla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.