Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kocourGarfield píše: Více
Vím, že ve školkách se snaží aspoň o ten adaptační týden, aby děti spaly až později. Ale když to třeba nejde zařídit, není dovolená, nebo si nemůžou dovolit neplacené volno, tak prostě dítě spí ![]()
@Dahlia0409
Každý ať si dělá jak uzná. Mně je takového dítěte líto, protože ta změna je obrovská a pokud jede v 5 dnech, tak je to náročné hlavně pro to dítě. Navíc tam není samo, budou tam plakat ostatní děti ( vždy se na začátku někdo najde, atd… ) Ale to je můj názor a já si to volila u svých dětí, jak to vyhovovalo nám a jsem ráda, že jsem tuto cestu volit nemusela.
Vám hlavně ať se dítku ve skupince líbí.
Příspěvek upraven 01.09.24 v 21:05
@kocourGarfield Však ano, více než dva dny manžel nedostal a dovolenou pak potřebuje právě pro případ, kdyby něco. Já dovolenou nemám ![]()
@Dahlia0409 V tom přírodě bych se zkusila domluvit na dochazce už od srpna, aby dít bylo v září v pohodě. Ale to je můj názor. Většinou se i v té státní pak najde někdo kdo spí hned první den ( a většinou pláče ).
@Dahlia0409 píše: Více
Buď rada za tu dětskou skupinu..u nás bez šance. Můj 2,5letý syn maže do státní školky..sice vesnická školka, ale stejně. Hodně dětí a předpokládaná větší soběstačnost…no moje nervy..alespoň tam bude mít staršího bráchu ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Ano, přihláška byla už od jara, ale místo od září. Jinak by tam byl syn už dříve ![]()
@DaM2 V jiné DS nám to těsně uteklo, když jsem se ptala, jestli by nebylo místo dříve, než v září, tak zrovna těsně místo obsadili
Takže jsem čekala, co vyjde dříve ![]()
@Dahlia0409 píše: VíceŽe vás vůbec nezajímá, co bude dítě prožívat. Dvouleté dítě na školku zralé není a myslí jinak, než dospělý. To není, že tam počká na rodiče. Pro takto malé dítě to je každodenní ztráta rodiče.
@Kipa22 píše: Více
Viděla jsem několik DS a MŠ, a rozhodně jsem neviděla žádné dítě, co by tam fakt trpělo, nebo mělo nějakou újmu. A že je o to velký zájem, když jsou věčně plné, že…
@Kipa22 píše: Více
To ubožátko nebohý, co to nezvládne z něj dělá matka jako jsi ty
2 leté děti zvládají vše o mnoho líp než 3-4 leté. To matka jako ty dítěti vnucuje svůj názor, že to nezvládne a diktuje mu, co a jak má cítit… Aspoň ty se tak prezentuješ ![]()
@Anonymní píše: Více
Ja myslim, ze je nejvyssi cas s ditetem „nebyt“. 3 roky je vek, kdy deti chteji kamarady.
My dali oba syny do DS pred druhymi narozeninami a moc se tam tesili.
V kazdem roce meli asi jedno dite, co plakalo i po adaptaci a nechali ho chvili doma, ale jinak se deti uz v satne na sebe smaly. Syn ma ted 2.5 r. a tesi se zase mezi deti. Doma se porad pta na jednoho kamose.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.