Uspěchala jsem návrat do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16230
1.9.24 18:37
@Anonymní píše: Více

Když ti to tak vadí, máš tam být :nevim: Taky mám odpolední, abych mohla ráno jít, manžel má dovolenou, takže jdeme oba, ať ví, kde co je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
1.9.24 18:39
@Anonymní píše: Více

To sice může mrzet, ale kvůli tomu bych neodmítla zaměstnání, pokud bych nevěděla, že nebudu mít problém najít jiné. Člověk nemůže mít všechno, co chce. Když jsi psala o výčitkách, pochopila jsem to tak, že máš výčitky, že ty jako matka nedoprovodíš dceru a nebudeš s ní po dobu adaptace a bude s ní „jen“ tatínek :) Takže je to spíš lítost, vyčítat si nemáš co.

Příspěvek upraven 01.09.24 v 19:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 18:40
@Dahlia0409 píše: Více

Nechápu, že máma dá dvouleté dítě do školky a nechá ho tam do odpoledne a je jí to buřt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 18:42
@Kipa22 píše: Více

Doma zadarmo asi nebudu, že :* Už tak mám místo 3 směn jen 2, takže to máme tak, jak jsme si to doma domluvili. Myslím, že že v DS je plno dětí do odpoledne a žádný problém nemají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
1.9.24 18:43

Tak pokud má člověk stálé zaměstnání, není problém si to naplánovat a domluvit, ona ale psala, že nastupuje první den do nové práce a nechtěli jí těch 14 dní počkat. Buď nastoupí, nebo bude muset hledat jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 18:44
@syslomil píše: Více

Já vím, ale pak nevím, co řeší. Chápu, že ji to mrzí, ale nenadělá prostě nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
1.9.24 18:49

Však člověk se dokáže nimrat i v tom, co nezmění a pořád si říkat „co když…měla jsem udělat tamto…“ To znám na vlastní kůži, jsem v tom mistr. Bude se muset přes to přenést a vzít to jako danou věc, se kterou nic neudělá. Já bych tedy nežádala v nové práci o 14 dní, ale zkusila bych se domluvit alespoň na jednom, i kdyby to nebyl ten úplně první. Pak by si mohla říct „byla jsem u toho“. My měli na adaptaci dva dny a stačil by i jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 19:17

Hned vedle je diskuze, že se máma stresuje, že jde v pondělí dítě poprvé do školky. O kus dál píše jiná máma, že to tak má také, že ale první týden bude dítě chodit na 2 až 3 hodiny a ty šoupneš dvouleté dítě na celý den poprvé do školky od třetího dne. Tak to je fakt necitlivý mazec. A kdybys z toho byla rozhozená, ale tobě to je šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 19:24

A? To se musí každá máma stresovat? Děláme oba na směny, pak by neměl syn kde být, než se vyměníme. Tak bude v DS, není první, ani poslední :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.9.24 19:32

Ty jim budeš platit složenky a režijní náklady? Čemu to pomůže, stres by jen přenášela na dítě.
Pokud bude sama klidná, je velká pravděpodobnost, že to proběhne Ok.
U nás je i v DS adaptace jen týden. A pokud je dítko zvyklé bezprostředně po obědě spát, je často lepší, když ho tam uloží, usne a ve dvě si ho maminka vyspané vyzvedne než aby se rozebralo cestou domů a potom nemohlo zaspat, usnulo třeba pozdě odpoledne, potom to navodí kolotoč pozdního usínání večer a buzení ráno.

Jsou dospělí, je to jejich dítě a vědí, co dělají. Proč do toho ryješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
1.9.24 19:40

Lepší, když máma není rozhozená, než je. Já třeba rozhozená jsem dost u 2,5..a fakt bych si hrozně přála takhle rozhozená nebýt. V žádném případě to nechci přenést na to dítě. Do práce musím. Složenky se samy nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
1.9.24 20:12

@Kipa22 no a to si představ, že já měla obě děti od roku v jeslích. Ano, ne na plný týden. A adaptace byla na cca 3 návštěvy. Při přechodu do školky tam oba spali hned první den. Bylo to takto pro ně mnohem lepší, než kdyby se nejdřív zaváděl režim, že se jde v nové školce domů po obědě a po týdnu bych se s dítětem hádala, že se tam spí.
A jestli se láska k dítěti měří mírou hysterie při jeho nástupu do školky, tak máš poměrně pokřivený pohled na svět… Naopak je při této významné změně pro dítě mnohem lepší, když má vedle sebe klidného dospělého, který to bere jako další vývojovou fázi, která je zdravá pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 20:38

Tak nemusí se stresovat, její dítě jí nemusí vůbec zajímat. Může se na něj z vysoka… Akorát za co taková máma stojí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 20:42
@nozu píše: Více

Já naopak myslím, že tu je kopa nehysterických matek, který se pro své děti nestresují a jejich problémy jim žíly netrhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
1.9.24 20:43

Jako že stojím jako máma za prd? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin