Uspěchala jsem návrat do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
1.9.24 21:33
@DaM2 píše: Více

U nás absolutně nehrozila ve 2,5 letech státní školka. Ve 3 letech v nespádové měl 30 dětí před sebou. Soukromá je tu plná, důvod je jasný ( většina dětí úderem přijetí přechází do státní školky ). V té soukromé z 10 jsem zažila 2 děti, které tu adaptaci nedaly a přestaly chodit.

• Citovat
  • Upravit
66815
1.9.24 21:34
@Kipa22 píše: Více

bavi te do lidi kopat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.9.24 21:35

Nebuď směšná, 3/4 světa funguje na tom, že dítě není s matkou (potažmo rodiči) do 3 nebo 4 let. Každé dítě se holt přizpůsobí rodině, ve které žije - pokud musí nebo chce matka do práce, tak dítě půjde do školky, pokud má matku, která táhne třetí rodičák za sebou, tak s ní může být doma klidně dalších x roků. Nebo chceš tvrdit, že generace Husákových dětí apod. mají nějaké postižené potomky, protože dřív nebyla jenom školka, ale i jesle. Nevím, jestli moje dítě bylo geniální, ale rozhodně si nespojilo pobyt ve školce s „každodenní ztrátou rodičů“, naopak to bylo vždy dítě, které bylo adaptabilní, bez problému zvládalo nové kolektivy, výlety apod. Aspoň nemělo ve druhé třídě záchvat před odjezdem na ŠVP jak některé děti, co očividně do 8 let žádnou „ztrátu rodičů“ ještě nepoznaly a nebyly schopné strávit se spolužáky 5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
1.9.24 21:37

Nas syn skoci tete do naruce a na maminku udela papa. V DS se mu hodne libi, a deti ze starsi tridy (skoro trilete) uz volaji „Tomasek prisel!“ A tesi se na sebe. Chodi od 16m a neplakal ani v prvnim tydnu. Oredtim mel 1× tydne chuvu.
A ne, nejsem chladna, hodne se spolu mazlime, smejeme, hrajeme. Porad me ma samozrejme radsi nez tety v DS ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.9.24 21:43

@hopsahejsa jasný, ale většina zemi nemá z 0 na 9 hodin. Ale mají možnost nějakých zkracenych úvazků, nebo chův, atd… Mně tedy systém z 0 bez nějaké adaptace na 9 hodin na 5 dnů přijde šílený taky bez ohledu na věk dítěte. Mně jako dospělému přijde ten týden někdy dlouhý.

Příspěvek upraven 01.09.24 v 21:51

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.9.24 21:49

@Petra Star Naše dítě tam taky bylo naprosto spokojené. Cítilo se tam bezpečně, mělo individuální přístup, atd… nemohu si vůbec stěžovat. Hrozně moc fajn místo a lidi. Navíc má velmi rádo děti a je kontaktní k druhým ( rad si pokeca s cizími lidmi a tak ). Ale i tak by pro něj změna z 0 na plnou docházku ( 5 dnů a 8 hodin ) ve 2 letech a 4 měsících byla moc. Musel si postupně zvyknout. Ale každé dítě je jiné. Syn poprvé OK spal tak po tom měsíci. Ostatní děti během 14 dnů už.

• Citovat
  • Upravit
645
1.9.24 21:51

@kocourGarfield Zakladatelka píše o tříletém dítěti a půlúvazku. Mě osobně je to fuk, nejsem žádný progresivní ochránce dětí - pokud někdo potřebuje (kvůli penězům či jiným důvodům) pracovat od 2 let dítěte, nebudu danou matku hejtit a strašit ji kecama, že dítě potřebuje to a tamto. Každé dítě je jiné a myslím, že děti poškozují úplně jiné věci, respektive akce, než pobyt v kolektivu jiných dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
1.9.24 22:15

Ty sis dneska omylem vzala nesprávný prášek nebo něco? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.9.24 22:17
@Liberalissima píše: Více

omezeny zivotni rozhled, všž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
1.9.24 22:26
@matkabagristy píše: Více

Já si jí právě nevybavuju jako nějak natvrdlou jindy :nevim:

Tohle zní jakože se jí do účtu nabourala Lucena, stejný styl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.9.24 22:30

je natvrdla i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 22:50
@ibis píše: Více

To víš, ničím děti jak na běžícím pásu. Dvouletým vysvětluji, že jsou nešťastné a ony mi odpovídají, že to je jasné, zničila jsem jim život. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 22:52
@matkabagristy píše: Více

To říká ta pravá. Většinou tu kopeš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
1.9.24 22:54

Závidíš, protože nemáš co zobat, že? :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
1.9.24 23:10

Já bych tu práci taky vzala. Chápu tě, ale určitě to s manželem zvládnou, neboj :palec:
Syn taky ještě nemá 3 roky, ale jde do soukromé kde se s adaptací přímo počítá. Tak měsíc dva se tam chodí jen na půl den. On teda celkově bude chodit jen 3 dny v týdnu, 2 dny je doma manžel a to už já víc než rok chodím na brigádu, ale ve školce to samozřejmě bude jiné.
Taky je mi líto, že nám končí čas kdy jsme byli jen spolu, ale to je život, zase to beru tak, že ty dopoledne můžu chodit na pohovory atd.
Syn je společenský, ale tu klasickou státní školku, kde je hned od začátku celý den sám to bych se asi trochu bála :D My jsme chodili už teď v létě jednou za týden na hodinku spolu takže to prostředí už trochu zná a těší se tam tak jsem zvědavá jak mu to vydrží až uvidí, že tam nejsem :)
Spíš se bojím, že někde začnu pracovat a on bude ze školky furt nemocný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin