Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Lizzi píše:
Jo tak u nás to stejné - já to ale řeším tak, že mu za starý kus koupím nový, aby mu nebylo líto, že jsem mu vyhodila „ty jeho oblíbený spoďáry, který se přece ještě daly nosit!“
ja nemluvim jenom o obleceni ale oni jsou chlapi schopni skladovat uplne zbytecnosti.. casopisy, letaky, ruzne soucastky, nefungujici casti, ktere nahodou nekdy by se mohli hodit.....
![]()
A ne ze ne.. oni radi chodi jako krava s jednim ocasem.. proc jsi mu vyhodila to tricko, vzdyt se dalo jeste nosit.. ted aby si obnostil to nove.Ktere jeste neni obnosene a neni tak pohodlne ![]()
Přesně! Naštěstí já jsem v tomto neoblomná a dala jsem jasně manželovi jasně najevo, že si nenechám nový byt zaskládat starýma krámama
Naštěstí brzo poznal, že ty věci opravdu nejsou kam dávat, tak se těch největších hovadin postupně zbavil ![]()
Lizzi píše:
Přesně! Naštěstí já jsem v tomto neoblomná a dala jsem jasně manželovi jasně najevo, že si nenechám nový byt zaskládat starýma krámamaNaštěstí brzo poznal, že ty věci opravdu nejsou kam dávat, tak se těch největších hovadin postupně zbavil
tak tak.. my jsem se za posledni 4roky 2× stehovali a to je nejlepsi zpusob vyhazet nepotrebne veci. ![]()
Ted se uz stehovat nehodlame, tak to musim udrzovat na urcite hranici.. a to ja zase nemam problem.
![]()
My jsme únosnou hladinu udržovali tak, že jsme šest let bydleli v jednom pokojíčku se všema věcma (plus mikrošatna na chodbě) takže to se moc věcí mít ani nedalo. Jak teď ale máme byt tak to je jiná ![]()
My jsme se ted z 2+1 (55m2) stehovali do 4+kk (97m2) a doted nechapu kam jsme do toho 2+1 mohli nacpat tolik veci..
Ale uvedomila jsem si to az pri tom stehovani, kolik tam mame veci ![]()
To mi povídej! My jsme se sice stěhovali malým třídvéřovým Peugeotem, ale převáželi jsme ty věci týden, vždycky ráno cestou do práce dvě krabice a o víkendu i několikrát za den a mám dojem, že se tam mrchy množily, protože teď v 3+1 toho mám tak akorát ![]()
Kolik dáte peněz za skříně, které musíte pořád umývat a pořád jich je málo ?
Měla jsem velikou pětidílnou skříň a pořád to bylo málo, šatna to vyřešila. Šatna se dá udělat i v paneláku, jen se musí pořádně vymyslet.Skoro všude to jde.
V obýváku i v ostatních pokojích nepotřebuji žádný úložný prostor.
Taky bych to jednou chtěl vyřešit co nejmenším počtem skříní. Systém šatny se mi velice líbí, snad to jednoutaky zrealizujeme. Teď jsme rádi, že splatíme splátku hypotéky a máme nějakou korunku ještě nazbyt ![]()
Pokud se to pořádně vymyslí, není šatna finančně náročná, určitě méně než skříně.
Vnitřek šatny jsem vybavila tyčemi, které se používají v obchodech, to stálo asi 4,000,– Kč, druhou jsem vyskládala ze skříněk z Ikea, nejdříve jsem tam měla jenom police, ale to nebylo ono, protože to pořád vypadalo jako bordel.
Příčky vystavěl manžel, to stálo asi 8,000,– Kč.
Je pravda, že mi s tím pomáhala designerka, ta stála kolem 5,000,–, ale pomáhala nám s celým bytem. Všude trochu. Vřele doporučuji, když slyším, co stojí vestavné skříně, tak nelituji.
Známá si nechala udělat šatnu, ale zdála se mi moc úzká. Jaké máte rozměry polic a chodbičky mezi nima?
No, my máme šatnu asi trošku větší. Na jedné straně je skříň na kabáty a věci na ramínkách a ta má hloubku 75cm, pak je chodbička 170cm a druhá skříň na skládané věci 60cm. Na délku má šatna 3m.
Máme šatnu větší než byl kdysi pokojík, který jsme měli s bráchou kdysi napůl
![]()
Šířku skříní bych zachovala, ale prostor mezi skříněma by klidně mohl být daleko menší.
Ahoj, máme přímo celou sestavu skříní včetně rohových a skřínky se šuplíkama a každý má svou část, máme to tři roky a naprostá spokojenost.