Ustály vám nevolnosti po porodu?

50
8.4.26 05:05

Ustály vám nevolnosti po porodu?

Zdravím, asi je to divná otázka, ale od cca 32tt jsem začala trpět na strašné nevolnosti, zhubla jsem 7 kilo, nic jsem do sebe nemohla dostat a chodila jsem i do nemocnice na infuze. Nakonec pomohla silnější Xonvea 20mg 2× denně a ještě jsem dostala Helicid na žáhu, do toho jsem trpěla na zácpu, tak ještě čípky. Teď se ty střeva začínají díky bohu asi pomalinku rozjíždět..jsem 37tt a příští týden jdu na vyvolaní. Chtěla bych se zeptat, jestli vám nevolnosti s porodem ustoupily a hlavně kdy jste se po porodu odvážili si dát normální jídlo? A takové ty “těžší”, třeba bagetu z bageterky? Nebo jste na to šli postupně? Já i přes Xonveu jím dietně. Jen ovoce, rohlík, dušená šunka, bílé jogurty. ani teplá jídla nejím. Doktor říkal, že je to ok, hlavně ať je mi lépe a dokážu fungovat. Že to stejně po porodu přejde. Tak bych se chtěla zeptat, jak jste to měli s návratem k normální stravě. Představa, že se do toho dostávám postupně jeste třeba 3 měsíce po porodu, to mě zabiji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
8.4.26 09:25

Mě bylo zle u prvního dítěte cele těhotenství, po porodu dobry, ale ja pak kojila a zas spousta věcí vadila dítěti, takže sem si stejně musela jídlo hlídat, aby neměl koliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
8.4.26 09:31

Ahoj, ještě nemám po porodu, každopádně jsem v 39. Týdnu a zvracím celé těhotenství 🥲 do cca poloviny treba 10-15× denně, ted uz,,jen” 1-2× denne, takze hodně soucítím. Moje babicka to mela stejne jako ja a rikala mi, ze naposledy zvracela v den porodu, ale po porodu uz nikdy, tak verim, ze nam oběma to přestane hned s porodem :srdce: drzim palce, i u porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
8.4.26 09:32

@Kriss Tina to je strašný🥺 sice lepsi se omezovat, než vylozine zvracet, ale je hrozny, ze clovek doufá, ze po porodu ty starosti s jídlem odejdou a ono ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.26 09:52

@Adel0701 jo ale pořád to bylo lepší než v tom těhotenství. Pak sem to vychytala a už se to dalo, nesměla jsem čerstvé pečivo, cibuli a pak takové ty vyloženě nadýmavé věci, ale uz sem aspoň mohla normálně jíst a nezvracela z toho, holt jsem si nějaké recepty proste upravila a nejaky pul rok to vydržela, pak už začal lézt, měl příkrmy, tak uz to bylo jedno co sem jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11112
8.4.26 10:00
@Adel0701 píše: Více

Mela jsem to podobně a po porodu uz dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.4.26 10:12

@Adel0701 dekuji, tobě taky :? :zed: :srdce: my jsme se nakonec na základě těchto problémů domluvili právě na tom vyvolaní ve 38tt. Já už to prostě nedávám..ale já měla vyvolávaný i ten první, tak už alespoň vím, do čeho jdu. Tak pokud nemáš nic proti vyvolání, tak bych se taky domluvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
8.4.26 10:30

Já jsem zvracela vždy celé těhotenství a hned po porodu jako mávnutím proutku konec, už na sále jsem byla OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
8.4.26 12:02

Porodem to fakt přejde, je to jak kouzlo🙈 Brala jsem Xonveu celé těhotenství, poslední jsem měla večer v 9, vd 4 ráno se malý narodil a od té doby už mi bylo zase dobře a na léky jsem si ani nevzpomněla😁 a to mám to zažívání takové citlivé i normálně, ale to těhotenské „cosi“ fakt zmizí hned😁 🙂 Ale v prvním těhotenství jsem z tohi měla taky depku že co když to nepřejde, co ldyž to není těhotenstvím, ale fakt je🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
8.4.26 13:28

@Maya o tyjo, můj gynekolog mi o možnosti vyvolávaní nic neříkal a to o mých nevolnostech samozřejmě ví - mam taky prášky a byla jsem od začátku na neschopence… zítra jdu na kontrolu, tak třeba zjistim něco nového :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.4.26 13:46

@Daisy98 Dobře, já jsem si právě říkala, jestli si vzít Xonveu ještě v den porodu..ale koukám, že radši teda jo 😀 i kdyby mi neměla vyjít jen jedna pilulka, tak dám radši těch 900 Kč do nového balení, než trpět nevolnostmi ještě při porodu 😀 a budu teda doufat, že po porodu si budu moct dát normální jídlo jakoby nic 😁 🙏🏻 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.4.26 13:48

@Adel0701 já jsem s tím tématem musela taky začít sama a nakonec mi doktoři vyhověli. Vám nemají důvod nevyhovět podle mě, když jste už 39tt, tak držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.26 13:48
@Maya o píše: Více

To si vem, ono pri porodu často zvrací ženský, i kterým zle nebylo a zvracet pak během kontrakci by nebylo nic moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
8.4.26 13:50
@Maya o píše: Více

Mně tady taky asi 3/4 balení zůstaly, syn byl pár dní před termínem, vůbec jsem to nečekala, obzvlášť ten den ne😅 ale pak jsem si na to fakt ani nevzpomněla, jak mi bylo dobře (teda až na všechno ostatní, co mi bylo, ale špatně mi fakt nebylo)🙈 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí