Ústní část maturity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
3.6.21 11:09

Spoiler k Anně Frankové - chytnou je a zavraždí v osvětími. Nemusíš to mít přečtené teď (dočti to pak časem, jestli tě to zajímá)

nebo tady je to jako audiokniha, ideální poslouchat při běhání
 https://uloz.to/…uneckova-rar

další varianta jak se věci našprtat je namluvit si to jako audio a pak to poslouchat při běhání či ostré chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
3.6.21 11:48

Času máš dost, ale musíš v tom ležet. Jestli půjdeš na VŠ, tak takových maturit budeš dělat každý semestr několik a rozhodně na ně nebudeš mít tolik času. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
3.6.21 14:40
@Anonymní píše:
Snaž se vědět od všeho něco - hlavně to nedělej tak, že se budeš učit otázky pomalu a dopodrobna. Lepší vědět ke všemu málo, než k polovině vše.

Pod tohle se podepisuju - byla to moje strategie u předmětů, které mi nešly a nebavily mě. Ale člověk si pak musí dávat pozor, aby při ústní nedrmolil rychle, jinak brzy není o čem mluvit a je to v pytli.

Jinak už tu bylo všechno podstatné napsané - obsah povinné četby se dá najít na netu, v angličtině a němčině se dá improvizovat. Zaměřila bych se hlavně na předměty, které bez přípravy neokecáš.

Vyznamenání neřeš, to po maturitě už nikoho nezajímá. Z mojí zkušenosti i u zkoušek na VŠ chtěli maturitní vysvědčení vidět jen jako potvrzení toho, že mám maturitu. Ke známkám nepřihlíželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
3.6.21 14:45

Hlavně to chce klid. O vyznamenání nejde. Určitě si pamatuješ ze všeho něco a obkecat se to dá. Já si třeba v biologii vybrala otázku, kterou jsem se učila jako první a pak měla okno, v ZSV jsem si vybrala otázku, na kterou jsem se moc neučila, jen jsem si ji přečetla, Aj se dá obkecat, atd. A maturitu mám, takže neboj. Držím palce, hoď se do pohody. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
5.6.21 11:08

Nauč se z každé otázky alespoň 2-3 podotázky - abys měla jisté, že z každé otázky umíš něco. Pokud u všeho umíš začátek, a zapůsobíš, tak to, že po 10 minutách už nebudeš vědět není konec světa, a máš jistý postup:) Není důležité umět celou otázku perfektně, stačí začátek, a vědět, oč se jedná. Učitelé ti pomohou, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
9.6.21 11:56

Ahojte :)
Mám to doma, mám tři jedničky a jednu dvojku.
Já se předem učila, spíš jsem si to během toho týdne chtěla nabouchat ještě jednou do hlavy.
Jo a ta kniha. Stalo se to takhle: měla jsem v sešitě 20 zpracovaných děl. Dala jsem si nejprve Orwella - 1984, ale to jsem poté nahradila Farmou zvířat. Asi bych to nedokázala z hlediska politiky dobře okecat. Ale měla jsem ho tam a učila jsem se ho také :D. Proto jsem tam měla 20 knížek a úplně jsem zapomněla, že mám na seznamu ještě tuto, která mi chyběla. Takže jsem se jich ve skutečnosti učila 19 ze seznamu. A poté jsem na to zjistila a byl průšvih :O.
Ale dala jsem to. Češtinu jsem si nakonec vytáhla Lakomce. To byla dobrý. Měla jsem 1. Angličtinu i němčinu jsem měla nakupování. Obojí jsem dala za 1, i když němčinu s odřenýma ušima :D. A biologie, tam jsem měla rostlinné orgány. Docela to šlo, z ústní jsem dostala 2, to samé z písemné, dohromady tedy 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
9.6.21 11:58

@Mia2020 tak super, gratuluji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie