Utrácím extrémně hodně za jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@maminka189 Já chápu, že to každý nemá, ale nebudu se cítit provinile, že můj manžel nedělá ve fabrice a můžu si to dovolit, platit svému dítěti soukromé zdravotní pojištění, dobré jídlo a nemusím se koukat co kolik stojí.
Jen mi vadí, že prostě ty peníze snad mizí v nějaké černé díře, nejíme kaviár na střibrných podnosech
Ono jde o to, ze dneska clovek v tom kosiku nic skoro nema a dva tisice v haji…:( nejdrazsi je maso… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S já tedy na jahodách z krámu nevidím nic extrovního..proč si nezjistíš, jestli někdo nedodává třeba bedýnky? vždyť to ovoce, co jsi jmenovala je předražené a většinou nevalné chuti
choceň - rodinné balení - nyní za patnáct kaček v Kaufu…ono to je i o tom, jak chytře nakupuješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@maminka189 Já chápu, že to každý nemá, ale nebudu se cítit provinile, že můj manžel nedělá ve fabrice a můžu si to dovolit, platit svému dítěti soukromé zdravotní pojištění, dobré jídlo a nemusím se koukat co kolik stojí.
Jen mi vadí, že prostě ty peníze snad mizí v nějaké černé díře, nejíme kaviár na střibrných podnosech
To chápu. Teda projíst 15 tisíc když normálně vaříš to je docela mazec…Já utratim měsíčně za jídlo asi 2500kč a jsme tři plus Týnka má vysokalorickou stravu a nutridrinky.Zase občas nechápu, že nám to „stačí“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
chápu mám to stejně…, ale co je účel této diskuze ukázat ostatním, že na to MÁŠ A TEN TVŮJ VYDĚLÁ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka79 Maso je šíleně drahý. A když prodávají v albertu mletý za 40kč tak se to nedá jíst
@kozisek Jahody ze supermarketu kolikrát nechutnají ani jako jahody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
@Blanka S já tedy na jahodách z krámu nevidím nic extrovního..proč si nezjistíš, jestli někdo nedodává třeba bedýnky? vždyť to ovoce, co jsi jmenovala je předražené a většinou nevalné chutichoceň - rodinné balení - nyní za patnáct kaček v Kaufu…ono to je i o tom, jak chytře nakupuješ
já si nestěžovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je skoro litr za den, to bych chtěla znát váš jídelníček teda. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní
Ale to prece neni o kaviaru, ale o tom, ze kvalitni veci proste jsou drahe. A pokud se vubec nedivas co kolik stoji, tak je to korunka ke korunce a mas to hned!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka189 píše:
@Hanka79 Maso je šíleně drahý. A když prodávají v albertu mletý za 40kč tak se to nedá jíst@kozisek Jahody ze supermarketu kolikrát nechutnají ani jako jahody
Je to hrozny a to ho ve vetsine pripadech kupuju v akcich a stejne je to mazec…kdyz treba delam segedin, tak to nakrajim na pidi kousky, aby to bylo na 2× ci az na 3×…pomalu ale jiste taky utahujem opasky…a v albertu maso uz vubec nekupuju, tolikrat bylo zkazeny, ze tam uz me u masa nikdo neuvidi…maso kupuju v Kaufu nebo Globusu, tam je maso nejlepsi…nebo pak v reznictvi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S píše:
já si nestěžovala
Já vím, ale zjevně chceš své děti krmit zdravě, tak ti radím, aby jsi raději pořídila bedýnku od farmáře,…promiň, nevyžádaná rada, kupuj dál v zelenině ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Upozorňuji předem, nejde o chlubení. Spíš bych potřebovala poradit jak být asi lepší hospodyňkou, nebo sama nevím. Pořád se divíme, že i když máme nadprůměrné příjmy, na konci měsíce vyjdeme jen občas s plusem. Teď mi manžel spočítal, že za 14 dní jsem jen za jídlo a věci pro dítě utratila skoro 13tA já si nějak nejsem vědoma, co tak nobl kupujeme.. Ano, nekoukám co kolik stojí, potrpím si na kvalitu, dobré maso, čerstvé ryby, dítě ji občas bioskleničky.
Jsem fakt magor a utrácím tolik? Vím, že tohle většina nemá ani na měsíc, nebo vůbec, ale mě prostě nepřijde, že bych nakupovala nějaké šílenosti.
Máme podobný problém, nadstandardní příjmy a kolikrát na konci měsíce ušetříme jen pár tisíc. Ale teda 13t za jídlo za dva týdny, to nedáme ani my! My tak necelou desítku za měsíc a i tak se mi to zdá ukrutně hodně. A to myslím pro nás dva dospělé a dítě. Chtěla bych to stáhnout někam k 7 tisícům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale jo, buď v pohodě, budiž vám to přáno
.
Naopak jsi dobrá, že se i přesto držíš při zemi a přemýšlíš..
Já třeba nyní přišla na to, že kvalitní jídlo častokrát znamená domácí jídlo a pokud to jen trochu jde, mít domácí i ty základní suroviny. To pak má vlastně člověk kvalitu a ještě za příznivou cenu. Ale je jasné, že ne každý to může takto dělat - kvůli tomu, že žije ve městě anebo prostě nemá čas. my máme tedy výhodu, že u nás to zatím takto funguje, máme svoje vejce od slepiček, které celý den lítají venku, máme zahrádku, kde si pěstuju vlastní biozeleninu a pan domácí má také krávu, takže od října bude i domácí mlíčko, pěkně od kravky co se celé dny pase - naučila jsem se doma dělat jogurty, tvaroh a čerstvé sýry. Maso se také cenově vyplatí třeba z domácí zabijačky - koupit velký mrazák a ten naplnit.
A pro ty, kdo to takto nemohou praktikovat, doporučuju rozhlédnout se a vyhledat na netu v okolí nějaké sousedy nebo farmáře a kupovat některé věci ze dvora, je to kvalita a vyjde levně. Nyní (než budem mít vlastní) jezdíme pro mléko na biofarmu, kde litr biomléka vyjde na 13,–Kč 1 biovejce na 3,– Kč, což je cena v kšeftě za vejce z klecí
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je spíš závist
… a pravděpodobně moje lenost…je vidět, že když se chce všechno jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit