Utrácím extrémně hodně za jídlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
18.5.14 22:02
@Anonymní píše:
@maminka189 Já chápu, že to každý nemá, ale nebudu se cítit provinile, že můj manžel nedělá ve fabrice a můžu si to dovolit, platit svému dítěti soukromé zdravotní pojištění, dobré jídlo a nemusím se koukat co kolik stojí.
Jen mi vadí, že prostě ty peníze snad mizí v nějaké černé díře, nejíme kaviár na střibrných podnosech :nevim:

Ono jde o to, ze dneska clovek v tom kosiku nic skoro nema a dva tisice v haji…:( nejdrazsi je maso… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
18.5.14 22:02

@Blanka S já tedy na jahodách z krámu nevidím nic extrovního..proč si nezjistíš, jestli někdo nedodává třeba bedýnky? vždyť to ovoce, co jsi jmenovala je předražené a většinou nevalné chuti :nevim: choceň - rodinné balení - nyní za patnáct kaček v Kaufu…ono to je i o tom, jak chytře nakupuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
18.5.14 22:03
@Anonymní píše:
@maminka189 Já chápu, že to každý nemá, ale nebudu se cítit provinile, že můj manžel nedělá ve fabrice a můžu si to dovolit, platit svému dítěti soukromé zdravotní pojištění, dobré jídlo a nemusím se koukat co kolik stojí.
Jen mi vadí, že prostě ty peníze snad mizí v nějaké černé díře, nejíme kaviár na střibrných podnosech :nevim:

To chápu. Teda projíst 15 tisíc když normálně vaříš to je docela mazec…Já utratim měsíčně za jídlo asi 2500kč a jsme tři plus Týnka má vysokalorickou stravu a nutridrinky.Zase občas nechápu, že nám to „stačí“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.5.14 22:03
@Anonymní píše:

chápu mám to stejně…, ale co je účel této diskuze ukázat ostatním, že na to MÁŠ A TEN TVŮJ VYDĚLÁ :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
18.5.14 22:05

@Hanka79 Maso je šíleně drahý. A když prodávají v albertu mletý za 40kč tak se to nedá jíst :poblion: @kozisek Jahody ze supermarketu kolikrát nechutnají ani jako jahody :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.5.14 22:05
@kozisek píše:
@Blanka S já tedy na jahodách z krámu nevidím nic extrovního..proč si nezjistíš, jestli někdo nedodává třeba bedýnky? vždyť to ovoce, co jsi jmenovala je předražené a většinou nevalné chuti :nevim: choceň - rodinné balení - nyní za patnáct kaček v Kaufu…ono to je i o tom, jak chytře nakupuješ :think:

já si nestěžovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.5.14 22:06

To je skoro litr za den, to bych chtěla znát váš jídelníček teda. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
397
18.5.14 22:06

@maminka189

2500 za měsíc? To snad není ani možný? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
18.5.14 22:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.5.14 22:07
@Anonymní

Ale to prece neni o kaviaru, ale o tom, ze kvalitni veci proste jsou drahe. A pokud se vubec nedivas co kolik stoji, tak je to korunka ke korunce a mas to hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.5.14 22:08
@maminka189 píše:
@Hanka79 Maso je šíleně drahý. A když prodávají v albertu mletý za 40kč tak se to nedá jíst :poblion: @kozisek Jahody ze supermarketu kolikrát nechutnají ani jako jahody :cert:

Je to hrozny a to ho ve vetsine pripadech kupuju v akcich a stejne je to mazec…kdyz treba delam segedin, tak to nakrajim na pidi kousky, aby to bylo na 2× ci az na 3×…pomalu ale jiste taky utahujem opasky…a v albertu maso uz vubec nekupuju, tolikrat bylo zkazeny, ze tam uz me u masa nikdo neuvidi…maso kupuju v Kaufu nebo Globusu, tam je maso nejlepsi…nebo pak v reznictvi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
18.5.14 22:08
@Blanka S píše:
já si nestěžovala ;)

Já vím, ale zjevně chceš své děti krmit zdravě, tak ti radím, aby jsi raději pořídila bedýnku od farmáře,…promiň, nevyžádaná rada, kupuj dál v zelenině ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.5.14 22:09
@Anonymní píše:
Upozorňuji předem, nejde o chlubení. Spíš bych potřebovala poradit jak být asi lepší hospodyňkou, nebo sama nevím. Pořád se divíme, že i když máme nadprůměrné příjmy, na konci měsíce vyjdeme jen občas s plusem. Teď mi manžel spočítal, že za 14 dní jsem jen za jídlo a věci pro dítě utratila skoro 13t :oops: A já si nějak nejsem vědoma, co tak nobl kupujeme.. Ano, nekoukám co kolik stojí, potrpím si na kvalitu, dobré maso, čerstvé ryby, dítě ji občas bioskleničky.
Jsem fakt magor a utrácím tolik? Vím, že tohle většina nemá ani na měsíc, nebo vůbec, ale mě prostě nepřijde, že bych nakupovala nějaké šílenosti. :nevim:

Máme podobný problém, nadstandardní příjmy a kolikrát na konci měsíce ušetříme jen pár tisíc. Ale teda 13t za jídlo za dva týdny, to nedáme ani my! My tak necelou desítku za měsíc a i tak se mi to zdá ukrutně hodně. A to myslím pro nás dva dospělé a dítě. Chtěla bych to stáhnout někam k 7 tisícům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.5.14 22:10
@Anonymní píše:

Ale jo, buď v pohodě, budiž vám to přáno :hug:.
Naopak jsi dobrá, že se i přesto držíš při zemi a přemýšlíš..
Já třeba nyní přišla na to, že kvalitní jídlo častokrát znamená domácí jídlo a pokud to jen trochu jde, mít domácí i ty základní suroviny. To pak má vlastně člověk kvalitu a ještě za příznivou cenu. Ale je jasné, že ne každý to může takto dělat - kvůli tomu, že žije ve městě anebo prostě nemá čas. my máme tedy výhodu, že u nás to zatím takto funguje, máme svoje vejce od slepiček, které celý den lítají venku, máme zahrádku, kde si pěstuju vlastní biozeleninu a pan domácí má také krávu, takže od října bude i domácí mlíčko, pěkně od kravky co se celé dny pase - naučila jsem se doma dělat jogurty, tvaroh a čerstvé sýry. Maso se také cenově vyplatí třeba z domácí zabijačky - koupit velký mrazák a ten naplnit.

A pro ty, kdo to takto nemohou praktikovat, doporučuju rozhlédnout se a vyhledat na netu v okolí nějaké sousedy nebo farmáře a kupovat některé věci ze dvora, je to kvalita a vyjde levně. Nyní (než budem mít vlastní) jezdíme pro mléko na biofarmu, kde litr biomléka vyjde na 13,–Kč 1 biovejce na 3,– Kč, což je cena v kšeftě za vejce z klecí :zed:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.5.14 22:10

@maminka189

to je spíš závist ;)… a pravděpodobně moje lenost…je vidět, že když se chce všechno jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat