Utrácím extrémně hodně za jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@jessikka píše:
@CokeLady Můžu na školení, jak nakupovat v sekáči? Já vždy když tam přijdu, tak nacházím jen strašné hadry, za které bych ani toho padíka nedala a ono to stojí tři kila i víc.
Ale ony to někdy hadry jsou, je to o štěstí, náladě a hledání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
To asi jo, já jsem královna sekáčůAbych měla radost z toho, že jsem si někde v řetězci koupila kabát za 3 tisíce a potkala v něm další 3 ženský?
Já radši kabátek za 40 Kč
a je to neskutečný pocit mít něco pěkného a zároveň téměř zdarma, protože ten kapitalismus podpořil už ten blbec přede mnou, co si to koupit za plnou cenu (která neodpovídá výrobní ceně oblečku ani z desetiny), ani to pořádně neoblékl a ty prachy vyhodil do kanálu, abych mohla přijít já, vyskládat na stůl 4 desetikoruny a odejít s něčím, co má v řetězci hodnotu několika tisíc
Moje ekonomické i ekologické srdce plesá a zažívám nákupní orgasmus. A ještě mi to tak slušííí.
No tak to teda závidím
Já žiju v přesvědčení, že za 40 kč koupím jenom hadr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nebydlíme ani v zahraničí, ani nekupuji žádné potraviny bio a jiné s prominutím nesmysly a stejně vyloženě za jídlo utratíme měsíčně 16 tisíc
Já nevím za co. Už jsem zkoušela psát seznam a jet vyloženě podle seznamu
Stejně to byl nákup za 2500 kc jako jindy bez seznamu. Dokonce už nakupuju online z tesca, protože tam odešleš seznam a nic okolo tě neláká. Nic nepomáhá. Stačilo by mi, kdybych ušetřila tisícovku týdně a stačilo mi 3000 tisíce na týden. To by bylo 12 tisíc na měsíc výhradně za jídlo pro 4 osoby /2 dospělí a 2 děti 12 let a 15 měsíců/ Hrozně mě to štve. Neříkám, že si žijeme nějak zle, nestěžuju si, dokonce i ušetřím, ale zdá se mi, že zbytečně moc prožereme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak ony jsou horší a lepší týdny, třeba plenky nekupuju pořád, oblečení také ne. Ale stejně je to odhaduju za měsíc tak 20t
Tak to pro mě taky žádný'problém není
Když na to máte, keine stres ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me proste prijde, ze penez mame dost, ale neni to nikde videt. Nechodim nijak zvlast oblekana, nemam drahe kabelky ani boty, ke kadernikovi moc nechodim, dite vypada mi prijde v teplakach jak chudak
ani doma nic zvlastniho nemame, tak to projime?
ja fakt netusim kam to mizi, muz si nic moc nekoupi, do hadru ho musim tahat kdyz se mu rozparou kalhoty.
- Citovat
- Upravit
A já tento týden zjistila že máme 4tis. na jídlo na měsíc… 2 dospělí + prcek ale ten naštěstí má pleny a mlíko v zásobě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A já tento týden zjistila že máme 4tis. na jídlo na měsíc… 2 dospělí + prcek ale ten naštěstí má pleny a mlíko v zásobě
Jde absolutně mimo mé chápání, jak to děláš, když já utratím 4× tolik a kaviár, ani pravou svíčkovou fakt nežerem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489
Prostě musim… ale je fakt že tento týden mě stál 1250kč takže překročeno. Je fakt že vařim hodně z mrazáku do kterého šušlim jakmile je někde na akci. Polévky a bábovky atd.to je samozřejmostí.
V týdnů byli 2 dny šunkofleky a další 2 dny karboše, zítra kus hovězího a guláš na 2 dny.
Chce to hodně přemýšlet a plánovat, ne nekontrolovatelně naběhnout do čuprmarketu a házet do košíku.
Prostě to tento měsíc nevyšlo, manželovi okrouhali prémie, do toho pojistky na 2 auta, daň z nemovitosti a je to hned ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@krtek7489
Prostě musim… ale je fakt že tento týden mě stál 1250kč takže překročeno. Je fakt že vařim hodně z mrazáku do kterého šušlim jakmile je někde na akci. Polévky a bábovky atd.to je samozřejmostí.
V týdnů byli 2 dny šunkofleky a další 2 dny karboše, zítra kus hovězího a guláš na 2 dny.
Chce to hodně přemýšlet a plánovat, ne nekontrolovatelně naběhnout do čuprmarketu a házet do košíku.
Prostě to tento měsíc nevyšlo, manželovi okrouhali prémie, do toho pojistky na 2 auta, daň z nemovitosti a je to hned
No jo složenky jsou hrůza, ale ty se prostě zaplatit musí. Jde mi jen o to jídlo. Já ale fakt nikam nenaběhnu a cokoli nekontrolovatelně hážu do košíku. Mám seznam a jedu podle seznamu. také, jak píšu výše nakupuji online z tesca a tam fakt pošleš jen seznam a oni ti to přivezou. a stejně nic nepomáhá. Stejně i ten online seznam věcí je za 2 - 3 tisíce. A přísahám, že tam není nic extra
Snažím se nakupovat do zásoby věci v akci. Ty trvanlivé hlavně téstoviny, cukr, sůl, rýže, štávy, kečup atd… Fakt netuším co dělám špatně a nechápu těch tvých tisíc kč na týden
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je těžko, pokud je to jen za jídlo, je to fakt hodně, pokud je v tom oblečení, kosmetika, atd. ono se to nezdá, ale naskládá se to a už je to asi víc k normě. Ale docela mě tu překvapuje, jak naříkáte, jak maso je drahé, jak dneska máte hovězí, zítra vepřové atd. To vážně jíte každý den maso? My ho tedy doma moc nemusíme, máme spíš vyjímečně a když, snažíme se o nějaký kvalitní zdroj. Ale i tak si nedokážu představit, že každý den jíme maso. A to v podstatě každý den vařím, i manželovi obědy do práce. A přijde mi, že když se člověk oprostí od masa, že ten jídelníček dostává na pestrosti, začne se víc zajímat, co uvařit, čím to ozvláštnit atd. Dříve se maso jídávalo o víkendech (jj, vím, že doba pokročila), ale vždyť taková konzumace masa není zdravá (do toho určitě nějaká uzenina apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak ja se tady nechci bavit o tom, kdo ma na jidlo min a ze taky vyjde. Spis mi jde o ty, co nejaky lepsi prijem maji a nemusi tocit kazdou korunu, zda ma nekdo podobny problem. Ja doted netusila kolik “prozerem“.
Máme „lepší“ příjem, dětí víc, měsíčně projíme cca 20t. Taky nemám pocit, že kupuji zbytečnosti, taky mi záleží na kvalitě.
Pokud žiješ v zahraničí, 50kč za chleba je normální cena, to jenom u nás je tak levný. To stejné s masem, u nás je neuvěřitelně levné. Cena šunky, cos psala, je jako tady za kvalitní šunku, taky tolik platím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Upozorňuji předem, nejde o chlubení. Spíš bych potřebovala poradit jak být asi lepší hospodyňkou, nebo sama nevím. Pořád se divíme, že i když máme nadprůměrné příjmy, na konci měsíce vyjdeme jen občas s plusem. Teď mi manžel spočítal, že za 14 dní jsem jen za jídlo a věci pro dítě utratila skoro 13tA já si nějak nejsem vědoma, co tak nobl kupujeme.. Ano, nekoukám co kolik stojí, potrpím si na kvalitu, dobré maso, čerstvé ryby, dítě ji občas bioskleničky.
Jsem fakt magor a utrácím tolik? Vím, že tohle většina nemá ani na měsíc, nebo vůbec, ale mě prostě nepřijde, že bych nakupovala nějaké šílenosti.
twl.. to je šílená pálka - nechápu, co s tim děláš, co kupuješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám nekdy vyjde na jidlo jen 3-4tis. na mesic