Útrata za jídlo za měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
14.12.22 10:04

@jkra :D Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.12.22 11:29
@TetaBeata píše:
@Evkad
To jste dobří, my vaříme bezlepkové jídlo.

Přirozeně bezlepková strava není o moc dražší… musíš se naučit vařit jinak.

• Citovat
  • Upravit
6873
14.12.22 11:29
@KKK85 píše:
to už snad ani nejde do 13tis ve čtyřech :( To je nějakých 3100 na osobu na jídlo… :(

jde, zcela normálně :nevim: vůbec v ničem nestrádáme, vždyt to máš přes 3000 na týden. Jsou dny, kdy se doma víceméně sejdeme až k večeři a nějaká svačinka se tu vždy najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.12.22 11:51
@debra.morgan píše:
To já taky. Ale kilo uzenin neberu ani když chystám jidlo na oslavu narozenin. Teď jsem brala 20 deka šunky a přišlo mi to hodně :mrgreen:

U nás se dvacet deka šunky otočí každý den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7522
14.12.22 12:31
@kve-tinka píše:
jde, zcela normálně :nevim: vůbec v ničem nestrádáme, vždyt to máš přes 3000 na týden. Jsou dny, kdy se doma víceméně sejdeme až k večeři a nějaká svačinka se tu vždy najde.

Nooo ale taky 100Kč na osobu a den… a já to neumím za 100Kč se nasnídat, svačit, obědvat, večeřet… do toho nějaké kafe, čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
14.12.22 13:52

12t pro dva dospělé. Je v tom jídlo. Nic víc.
Drogerii bereme jednou za rok ve velkém v Makru, granule pro psy bokem tj 3t na měsíc.

Někdy těch 12t překročíme a to nepijeme, nekouříme. Skladke občas, zelenina občas a ovoce též :nevim: Obědy v práci, ale někdy s prostě nedají jíst :poblion: a doma vaříme jen o víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
14.12.22 14:04

Já se vždycky zastydím, že ve dvou prožerem, co tady průměrná pětičlenná rodina, ale jak to čtu, tak se tam dost odráží fakt, že ani jeden nechodíme na obědy nikam, kde by to bylo nějak dotovaný. Všechno doma, vařím skoro denně, takeout tak jednou do týdne. Tyhle levné školní a závodní jídelny jsou pilířem udržitelnosti českých rozpočtů na jídlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
14.12.22 14:17
@neila píše:
U nás se dvacet deka šunky otočí každý den :lol:

u nás kolikrát taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
14.12.22 14:18

@liptom my vaříme denně, na tom se dá dost ušetřit. Já i peču na snídaně, né vždy mi to vyjde. Ale starší dcera si ráda na snídani buchtu dá, ta mladší miluje ovesné kaše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.12.22 14:20
@MrsNorris píše:
Já se vždycky zastydím, že ve dvou prožerem, co tady průměrná pětičlenná rodina, ale jak to čtu, tak se tam dost odráží fakt, že ani jeden nechodíme na obědy nikam, kde by to bylo nějak dotovaný. Všechno doma, vařím skoro denně, takeout tak jednou do týdne. Tyhle levné školní a závodní jídelny jsou pilířem udržitelnosti českých rozpočtů na jídlo. :think:

Rozhodně.. když jsme všichni doma tak to lítá to máš snídaně oběd večeře adítě ještě svačinky muž to samjé

• Citovat
  • Upravit
1012
14.12.22 14:27
@lucynka25 píše:
@liptom my vaříme denně, na tom se dá dost ušetřit. Já i peču na snídaně, né vždy mi to vyjde. Ale starší dcera si ráda na snídani buchtu dá, ta mladší miluje ovesné kaše..

Jasně. Dá. Znám to. Ale ono když člověk přijde nezi16-17h, někdy později skrz trní k. Do toho dům, zahrada, psy… Budíček ve čtyři tak není mnohdy už energie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
14.12.22 14:30

@liptom já vim, naštěstí mám úžasného manžela, rád vaří a klidně uvaří i když příjde ráno po 12h směně z noční. Být na to sama, tak to taky denně nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.12.22 14:47

Též se stydím, když to tu čtu. :oops: Já nejsem schopna za drogerii, jídlo, plenky a kočičí žrádlo měsíčně utratit méně než 15 tisíc. Spíš to bývá 17 tisíc. Teď v prosinci, kdy se nakupovaly suroviny na cukroví, 2 velké oslavy narozenin a Vánoce to bude možná ještě víc.

Jsme 2 dospělí a dvě děti (3 a 1,5 roku).

Nakupuji téměř výhradně v akci a větší balení, neberu nejdražší výrobky, spíš zlatý střed. Jelikož bydlíme v zapadlé vísce, tak jezdím nakoupit jednou týdně a běžné nechám v krámě 2500,–.

Téměř každý den vařím, hodně peču a máme domácí vejce. A opravdu nejime každý den lososa a svíčkovou. Zároveň se ale snažím, aby jídlo, které dětem vařím nebyly jen prázdné kalorie. Na týden máme dva balíčky šunky, když už tu byla řeč o salámu. :D Máme obrovskou spotřebu mléka a vodu taky musíme kupovat, protože ze studny brát nelze.

Já opravdu nechápu, jak to dělají ženské, které píší, že měsíčně utratí 10 nebo 12 tisíc pro čtyřčlennou rodinu. Nemyslím to zle, opravdu by mě zajímalo jak to dělají. Třeba bych se poučila a něco ušetřila.

Doufám, že až děti nastoupí do školky a budou se stravovat tam, bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
14.12.22 14:49
@KKK85 píše:
Nooo ale taky 100Kč na osobu a den… a já to neumím za 100Kč se nasnídat, svačit, obědvat, večeřet… do toho nějaké kafe, čaj…

to víš, že bych zvládla utratit i více, ale já se vlastně až ted, kdy je všechno tak drahé naučila lépe hospodařit. A to jsme si zvedli rozpočet na jídlo o 2 tisíce, donedávna to bylo „jen“ 11 tisíc. My prostě máme zvlášť účet, k němu karty, a z toho platíme nákupy. Takové blbosti jako kafe, večeři v restauraci, svařák, či pop-corn v kině, platíme ze svých účtů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
14.12.22 15:02

@Anais Brno
Spíš peču z bezlep. mouky manželovi.

Ano, dá, ale ne u chlapa. On sní ty kukuřičné dexi třeba jedno balení k večeři. Řekla bych, že tím bezlepkovým víc jí. Nebo já nevím, má 180Cm a velikost M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat