Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luciekal
Jojo-utrous se pouziva celkem casto, vetsinou cca do 12tt a nekdy i pak dal-je to celkem bezne, nekdy i skoro cele tehotenstvi
Pouziva se hodne i pri umelem oplodneni
Muze se i polykat, ale to nema takovou ucinost, takze urcite je lepsi zavadet, ikdyz je to trosku vopruz ![]()
Tak zas krvacim jasna cervena krev ale jen chvilku a zas dost jeste ze me odchazel utrogestan.
Mam jet znovu na pohotovost?
@luciekal
Radeji bych jela-ale muze to byt zase jen ten hematom-mimi muze byt v poradku
Urcite jed at vis ze je mimi ok
Drzim palce ![]()
@luciekal
Nic dalsiho uz s tebou delat tedy nemuzou, vsechny leky co jdou ti uz dali, ale budes vedet, ze mimi se porad drzi ![]()
Ze vysel ven ten utrous vubec nevadi…ony stacej ty dve tabletky na noc-ty se v tobe udrzej dost dlouho, aby telo dostalo to co ma
Pak pisni-verim, ze to bude ok ![]()
@Papia Ahoj, tak je vše ok, ale od zítra jdu na neschopenku no docela jsem se bála teklo to dost, ale když jsem tam dojela na vložce pak už nic dalšího nebylo.
Hematom je prý malý 0,5×1cm.
Děkuji za držení palečku
@Papia Děkuji ale je to jeste dloouhá cesta ráno trochu hnědý svetle výtok ale vytékal pak nic šla jsem na gyndu už me neprohližel a vynadal me že jsem tehotná moc brzo.
Pak jsem dorazila domu zavedla sva utroše a za hodinu asi vstala a zas ze me tekl hnědý výtok ale taková světlejší není to tmavě hnedá.
Ale bylo me poprvé blbe od zaludku a mám ho na vode.
Ptala jsem se ho čím to je zd ahematomem řekl že to muze byt a nebo nedokonale utvořené choriové klky ale já už nemela silu se ptat byl nepříjemny.
@luciekal
Tehotna brzo nejsi…to ti rekne kazdy dr. trosku jinak-pokud tedy na te imunologie nechteli neco resit nejakou medikaci pred tehu
Blbe ti muze byt proste proto, ze jsi tehotna ![]()
To je celkem normalni, nekomu je dobre, nekomu zle a nekdo
celou dobu
To z tebe proste odtekaji jeste ty zbytky co nevysly ven hnedka…kdyz uz je to ale do hneda, tak je to ok
A jasan, jeste mas velky kus pred sebou ![]()
@Papia no on mě vynadal i že jsem byla na imunologii a v Gennetu.
Tvářil se jak buh vi co kdybych udelala že jsem si dovolila po 5 mesich otehotnet znovu
Už mě nastesti zas zle neni ale zas cítím teplotu a bohužel pořád hnede spínim. btw jaký je rozdil mezi krvácením a spinením?
ty si měla hematom?
@luciekal
Ne, hematom jsem nikdy nemela
Brala bych to tak, ze krvaceni je jasnou cervenou krvi.
Spineni je spis jako kdyz konci ms, nebo treba svetle cervene dohromady jakoby treba s vytokem, a nebo to do hneda, jakoby starsi krev, srazena…ale ne jasne cervena ridka tekouci krev
Tak to nechapu, ze mu vadilo, ze jsi se nechala vysetrit, asi mel pocit, ze jsi ho obesla… ![]()
Ahoj holky,
bylo mi receno, ze mam utrogestan polykat min. hodinu po jidle. Nevite proc je tam ten hodinovy rozestup? Je opravdu dulezity? Diky ![]()
@luculkak
Bych ho radeji zavadela, nekomu je po nem dost spatne…a jeste se to lepe vstreba tam kam je potreba, pri polykani ta ucinnost neni takova a jeste to zbytecne zatezuje zaludek
Užívala jsem perorálně před těhu i v těhu. Doktorka mě řekla, že je to jedno, jak mi je to příjemnější… A teď jsem v 19 tt a prcek v pohodě ![]()
@luculkak no je raktičtější ho asi zavádět. aspon pro mne, jen musíš dávar bacha na čisté ruce a infekci. stím, že by to i při pohybu po rozpuštění vyteklo jsem moc zkušeností neměla. většinou to bylo ok a nebo to bylo po x hodinách, takže vlastně hormny už byly vtřebány, to bylo jen nosné medium. ale je lepší po tom třeba být hodinu v klidu, no.