Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luculkak no je raktičtější ho asi zavádět. aspon pro mne, jen musíš dávar bacha na čisté ruce a infekci. stím, že by to i při pohybu po rozpuštění vyteklo jsem moc zkušeností neměla. většinou to bylo ok a nebo to bylo po x hodinách, takže vlastně hormny už byly vtřebány, to bylo jen nosné medium. ale je lepší po tom třeba být hodinu v klidu, no.
Tak pokud je to jen kvuli drazdeni zaludku, tak to je v pohode.Jsem asi jedna z mala (podle toho, co ctu, co slysim),ktere polykani nedela zadne potize. Zadne vedlejsi ucinky, takze super.
Ja ho rano, v poledne polykam a na noc zavadim.Pres den nemam cas hodinu lezet nez se vstreba…proto jsem se ptala.
@luculkak jj, tak to řešilo hodně ženských. asi ideál. já zase věděla, že ohledně odstupů jídla bych to neuhlídala a navíc i říkají, že je lepší to zavádět, tak jsem zaváděla, jen jsem prostě neležela :X aspon tedy ne už ke konci, kdy mi to nezakazovali a dobré. jen bych to asi nejedla úplně s jídlem, at se to dobře vstřebá.
@luculkak
Po polykani mi zle nebylo nikdy, ale jak uz jsem psala ucinnost je jina…po zavadeni jsem nikdy pres den nelezela a to jsem ho brala 3× denne
Pro me je dulezitejsi ucinek pred pohodlim
@Papia pro me je samozrejme taky ucinek dulezitejsi nez me pohodli.Jen mi prijde, ze kdyz si ho zavedu a nepolezim, tak je za chvili na slipovce
. Ale budu tedy verit tomu, jak tu nekdo psal, ze telo si z toho vezme to dulezite a nepotrebny zbytek se vylouci.
@luculkak
Nejdulezitejsi je ta davka na noc…pokud jsem brala 2 tbl.
tak jsem brala obe 2 na noc…pak jsem brala 1-1-2…ty dve nocni jsou nejdulezitejsi…
Taky to ze me teklo, ale spis po te noci, bez slipky to pres den neslo, ale co uz, no
Ahoj holky, potrebovala bych prosim poradit. Beru Utrogestan (17-26 DC) takze to mivam pravidelne, vetsinou hned posledni den co dobiram, ale ted uz mam 6 dni zpozdeni. Test jsem delala dnes a nebyl tam ani duch. Kdy myslite ze mam zajit za doktorem at se na me mrkne? Koncem rijna mam jit totiz na MR…
@Fami Já bych tam šla klidně už v pondělí, ale v neděli ráno bych si udělala ještě těhu test. Bohužel s tímhle zkušenost přímo nemám. Já brala utrogestan první měsíc a pak hnedka 2 čárky
Držím palce ať se ta druhá objeví ![]()
@hvezda.n ja uz ho beru rok, ale v lete mi teprve brali krev na HP a zjistili zvyseny prolaktin, ale toto se mi jeste nestalo. Navic me uz 2. tyden boli prsa a podbrisek jako kdybych to mela dostat, tak uvidim co se z toho vyklube ![]()
@Fami Tak to možná vypadá nadějně… Zkusila bycj ten test v neděli, nebo i dřív, pokud jseš nedočkavá a třeba se tam vyklube nějaký duch. Jestli ne, tak bych si skočila na gyndu. Třeba se z toho vyklube mimi ![]()
@hvezda.n nedockava jsem uplne moc
na gynde ma volno az 13, tak si jeste nejaky ten testik urco stihnu udelat. A ty uz mas mimco?
@Fami Ještě nemám. Jsem v 19 tt, takže si ještě počkáme, než tu s námi bude ![]()
Nezapomeň testovat z ranní moče, ale to asi víš
A obden, každý den, to nemá cenu. Já jsem taky vždycky testovala tak 10-11 DPO. Pak určitě písni, jak jsi dopadla.
@hvezda.n spis si rikam ze kazdy 3. den mi to musi stacit, i kdyz stejne nevim jestli to vydrzim
Jj pak se ozvu. Preju klidne tehu ![]()
Ahoj holky, měla bych dotaz, nikde jsem to v diskuzích nenašla… 14 DC mi byl píchnutý Pregnyl 5000, 4 dny na to jsem začala brát Utrogestan 1-0-2, nyní jsem 10 DPO, pomynu všechny věci po užívání od nevolnosti, motání hlavy, bolesti prsou atd…, jen mě zajímá jestli se Vám stalo, že jste při užívání mírně krvácela po styku…mám ho poprvé, tak nevím co od něj mám čekat, dneska mě neuvěřitelně bolí v kříži
Moc děkuji
Ahojky holky, chtela bych se zeptat. Uzivam utrogestan kvuli nizke funkci zluteho teliska, beru ho 1-0-1. Moc vedlejsich priznaku jsem nemela, beru ho od 16 Dc 9 dni. Mela jsem ho tento mesic poprve. V pomdeli jsem vzala posledni a pocitala jsem, ze nejpozdeji ve ct dorazi ms a ona stale nikde, jen spineni. Nemate nekdo zkusenost s tim, po jak dlouhe dobe by mela ms dorazit? Dekuji moc za pripadne odpovedi ![]()