Utrogestan a Estrofem

4515
20.2.13 17:10

Utrogestan a Estrofem

Ahoj dostala jsem tuto kombinaco léků na srovnání cyklu. Podařilo se někomu z vás otěhotnět s těmito léky nebo je to nemožné? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6792
20.2.13 19:32

Taky si pockam na odpoved :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
20.2.13 20:31

Já brala estrofem na růst děložní sliznice, nějaký 18DC byl KET. Od asi 15DC jsem brala k tomu estrofemu utroš. Otěhotněla jsem, bohužel v 10tt zjištěn ZT.
Na srovnání cyklu jsem dostala Divinu. Po ní opět přijde na řadu estrofem a utroš. Mám problém s růstem děl. sliznice a na to mi právě dr. dává estrofem.
Tato kombinace léků dle mého otěhotnění nebrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
20.2.13 21:06

Já tuhle kombinaci dostala ihned po zavedení embrya při IVF a jedla to celý první trimestr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31402
20.2.13 21:09

@MarkyM tak otěhotnět s touto kombinací léků je skoro stejně pravděpodobné, jako otěhotnět s antikoncepcí :roll: Estrofem ovulaci dost spolehlivě blokuje (logicky, je to na principu pozitivní zpětné vazby…rostoucí folikul produkuje estrogeny, tady se dodávají uměle, takže žádný folikul neroste, proč, když si tělo myslí, že roste). Proto se u anovulačních cyklů dávají antiestrogeny (Clostilbegyt). Tam je sice riziko, že špatně poroste sliznice, ale u toho Estrofemu prostě kde není vejce, nebude těhotenství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.2.13 07:45

Díky holky, mám to na tři měsíce na upravení cyklu, tak snad se mi to srovná a pak uvidíme co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
21.2.13 11:02

@MarkyM Ahoj, jsem ráda, že potkávám někoho se stejnou léčbou! Mám sice jiné léky, ale se stejnou účinnou látku. Zrovna předevčírem jsem se tady dozvěděla, že to v podstatě působí jako antikoncepce :,( Taky mám na tři měsíce, ještě mi zbývá měsíc. Co se mnou doktorka plánuje potom nevim, ale už začínám být rozmrzelá… Jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.2.13 11:10

@Alishka111

Tak my se snažíme zhruba rok, měla jsem hodně nepravidelnou MS, zhruba tak jednou za 3 měsíce, to mě dohnalo na gyndu jelikož jsem si říkala že timhle stylem se nám asi nezadaří. No a takhle jsme dopadla :) A srovnalo ti to aspoň cyklus? Třeba se vám zadaří hned po vysazení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
21.2.13 11:25

@MarkyM Heleď já jsem klasický případ po vysazení antikoncepce… 4 měsíce nic - ani kapka, doktorka doporučila bylinky a gynex. No a když to nezabralo, tak mi nasadila tohle. Že bych měla MS, to se říct nedá, ale nějaké minimální špinění v očekávané době bylo, takže aspoň nějaký posun, i když né nijak světoborný. Na začátku jsem měla sliznici snad 2-3 mm, prostě žádnou a na poslední kontrole - 17 DC 6mm. Doktorka měla radost, že je to o dost lepší. Ale teda ovulce nikde… No, už vím proč :-(
Jinak do sebe stále leju i bylinky, na sliznici a na vaječníky, tak doufám, že po vysazení budu dostatečně „nastartovaná“ :D Á teď koukám, že jednu princeznu už máte… No tak u Vás to snad taky brzo půjde, když už se jednou zadařilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.2.13 12:06

@Alishka111

A vy se snažíte o první? Malá ta byla na první pokus, ale teď se prostě nedaří. A jaký piješ bylinky? Já jsem si koupila kontryhelový čaj, ale jestli k něčemu bude to nevím.
Tak uvidíš co ti řekne na další kontrole, třeba už ti nasadí něco, co tu ovulaci podpoří, když už máš cyklus jakš takš v normě ne?
Já začnu tabletky zobat 17DC a budu je brát 10 dní a pak bych to měla dostat tak jsme na to zvědavá. Ještě mi brali krev, výsledky hormonálního profilu budou za 14 dní tak uvidíme co zjistí.
Tak dej pak vědět jak si dopadla u doktorky až tam půjdeš, snad už tí napíše něco jinýho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.2.13 10:43

@MarkyM Ahoj. Kontryhel piju taky a pak ještě bylinky od „báby Radnické/Kamenické“ Slyšela jsem na ně samou chválu a kdyby nic, jsou to bylinky obecně na zlepšení kondice těla, tak myslím že ublížit nemohou.
Já jsem včera dostala miniMS hned ráno po dobrání posledního Duphastonu, tj. dřív než se měla dostavit. Si říkám že bych začínala fungovat sama? ;) No ještě nejásám, cesta to bude asi ještě dlouhá. A taky jsem zavrhla choutky ty hormony nebrat - ona doktorka asi ví co dělá. Dokoce jsem se dočetla, že někdy se dává na tři měsíce i antikoncepce na nastartování… Hmm, ale to čekání mě ubíjí!
My se snažíme o první, navíc to bude první v obou rodinách široko daleko, tak si dokážeš představit jak jsou všichni napnutí jak kšandy, o to víc mě mrzí, že to nejde… No za měsíc uvidíme, tobě taky držim palce, ať to zabere jak má! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
9.3.13 19:37

Ahoj holky já jsem na tom podobně - sliznice žádná, ale i ovulace tento měsíc žádná. Utrogestan mi nepomohl, takže ve středu jdu na krev a uvidíme, co s ebude dít dál. Zakukuju po tom gynexu a kontryhelu četla jsem samou chválu. Teď beru Jeřáb ptačí a nic moc mi to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
19.5.13 17:40

@MarkyM @Alishka111 ahoj holky, chci se zeptat jak to s Vámi vypadá po tom estrofemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.5.13 20:26

@Lenja17

Ahoj, u mě zatím nijak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2219
22.6.13 13:54

Ahoj holky, berete někdo Estrofem v kombinaci s Utrogestanem? Já jsem asi praštěná, ale teď se dívám na rozpis, jak to mám brát a nějak to nepobírám, a to mi to dr. i kreslil :oops: :) Předtím jsem měla jenom Utrogestan, po ovulaci po 10 dní. Teď mám začít i Estrofem, od 1.DC do 28.DC + od druhé poloviny cyklu Utrogestan. Potom má být 7denní pauza, kdy má přijít MS. Teď mi ale nedochází, kdy zase začit s Estrofenem, ten 8.den pauzy? Ach jo, asi jsem marná a budu si tam muset zavolat, co? :mrgreen: Jinak pomohla vám tato kombinace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí