Utrogestan - nevím si rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59372
13.9.17 20:47

@Chipy pokud jsi ho měla přestat brát tak zase ber ode dne cyklu co ho máš brát ;) Pokud by jsi ho bral posuneš ms což je blbost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.9.17 20:53
@Chipy píše:
Ty jsi zlatá že jsi odepsala. :hug: Nevím si vůber rady. No taky bych to už nebaštila, jen jsem si nebyla jistá, jestli je normalní, že ms prijde dřív než stihnu dojíst utroš. Zda to nevadí..? :think:

Taky se mi stalo, že jsem začala špinit už třeba 8 den co jsem brala utroš a doktor řekl, že ho mám prostě vysadit dřív. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
13.9.17 21:20

Holky moc vám děkuju za rady. Jsou pro me velice cenne. Někdy mám pocit, že jde příroda proti mě :zed: moc vám děkuju a prášek už si dneska nelupnu. Počkám zase na 15ty den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
13.9.17 21:51

@Chipy : Ano, je běžné, že Utrouš MS nepodrží a rozjede se to přes něj. Ale neodpustím si - Utrogestan rozhodně není typ léku, co by napomáhal otěhotnění. Naopak, pokud ho naprosto důsledně nenasazuješ až po ovulaci (která z nás si je opravdu jistá, kdy je den D? ), působí antikoncepčně. Pokud nemáš prokázánou nedostatečnou funkci žlutého tělíska, tak je jeho použití diskutabilní a Utrouš hlavně nic moc neřeší. Jestli máš problém s cyklem, tak je na místě, zjistit proč a ne to zamaskovat hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
13.9.17 22:06
@Motýlice píše:
@Chipy : Ano, je běžné, že Utrouš MS nepodrží a rozjede se to přes něj. Ale neodpustím si - Utrogestan rozhodně není typ léku, co by napomáhal otěhotnění. Naopak, pokud ho naprosto důsledně nenasazuješ až po ovulaci (která z nás si je opravdu jistá, kdy je den D? ), působí antikoncepčně. Pokud nemáš prokázánou nedostatečnou funkci žlutého tělíska, tak je jeho použití diskutabilní a Utrouš hlavně nic moc neřeší. Jestli máš problém s cyklem, tak je na místě, zjistit proč a ne to zamaskovat hormony.

Dekuji za názor. Bohuzel po vysazeni antikoncepce jsem nemela vubec ms. Tak mi nasadili tohle. Nikdy jsem se nesledovala, nemerila zadny teploty a nezkoumala plodny dny. Jestli mate nejaky tip jak co nejdriv otehotnet, tak sem s nim. Uvitam vsechny nazory, ale nejsem lekar a bohuzel nevim co se kdy a jak dava.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
14.9.17 07:55

Já taky neměla po vysazení MS. Dnes už tuším (i díky reakci těla po porodech), že to chce hlavně čas, jenže kdo vydrží čekat, že… Já skončila po 9 měsících zcela bez MS v CAR a začala to řešit důrazněji. Kdybych byla počkala ještě tak půl roku, tak jsem se pravděpodobně rozcyklila, ale mně to přišlo nekonečný a navíc jsem nevěděla, co vím o svém těle dnes. Bála jsem se, že je něco hodně špatně. Jestli Tě vyloženě netlačí čas, zkus to ještě vydržet bez hormonů a nechat to vyřešit přírodu. Některá těla, a já jsem toho důkazem, pod vlivem hormonů na dost dlouhou dobu zamrzávají. A to varování ohledně Utrogestanu vychází taky z vlastní zkušenosti. Po prvním porodu, když se mi po 13M! obnovil cyklus jsem chvíli sledovala ovulaci a výsledky byly překvapivé. Cyklus cca 30 dní, ovulace 17.-21. den (bez příznaků, nepoznala bych), pak rychlá luteálni fáze max 10 dní. Takže mně konkrétně by Utrouš od 15.dne spolehlivě umrtvil.
Každopádně přeji hodně štěstí a trpělivost. Vím, jak otravné je to čekání. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
14.9.17 11:22
@Motýlice píše:
Já taky neměla po vysazení MS. Dnes už tuším (i díky reakci těla po porodech), že to chce hlavně čas, jenže kdo vydrží čekat, že… Já skončila po 9 měsících zcela bez MS v CAR a začala to řešit důrazněji. Kdybych byla počkala ještě tak půl roku, tak jsem se pravděpodobně rozcyklila, ale mně to přišlo nekonečný a navíc jsem nevěděla, co vím o svém těle dnes. Bála jsem se, že je něco hodně špatně. Jestli Tě vyloženě netlačí čas, zkus to ještě vydržet bez hormonů a nechat to vyřešit přírodu. Některá těla, a já jsem toho důkazem, pod vlivem hormonů na dost dlouhou dobu zamrzávají. A to varování ohledně Utrogestanu vychází taky z vlastní zkušenosti. Po prvním porodu, když se mi po 13M! obnovil cyklus jsem chvíli sledovala ovulaci a výsledky byly překvapivé. Cyklus cca 30 dní, ovulace 17.-21. den (bez příznaků, nepoznala bych), pak rychlá luteálni fáze max 10 dní. Takže mně konkrétně by Utrouš od 15.dne spolehlivě umrtvil.
Každopádně přeji hodně štěstí a trpělivost. Vím, jak otravné je to čekání. :kytka:

A do toho car se da objednat bez konzultace a doporuceni meho gynekologa? My si nedavame pozor od brezna, takze to je jeste „docela chvilka“, ale mimco uz by jsme oba moc chteli.
No mela jsem se objednat k mudr na 15 den cyklu. To jsem dnes ucinila a objednali me diky svatku az na 17.den. Asi budou tedy zkoumat jestli mi dochazi ovulace ne? Mela bych to koukam taky asi zacit nejak zkoumat co? :think: at to jim vsechno spravne..
Kazdopadne moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital