Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Chipy pokud jsi ho měla přestat brát tak zase ber ode dne cyklu co ho máš brát
Pokud by jsi ho bral posuneš ms což je blbost ![]()
@Chipy píše:
Ty jsi zlatá že jsi odepsala.Nevím si vůber rady. No taky bych to už nebaštila, jen jsem si nebyla jistá, jestli je normalní, že ms prijde dřív než stihnu dojíst utroš. Zda to nevadí..?
Taky se mi stalo, že jsem začala špinit už třeba 8 den co jsem brala utroš a doktor řekl, že ho mám prostě vysadit dřív. ![]()
Holky moc vám děkuju za rady. Jsou pro me velice cenne. Někdy mám pocit, že jde příroda proti mě
moc vám děkuju a prášek už si dneska nelupnu. Počkám zase na 15ty den cyklu.
@Chipy : Ano, je běžné, že Utrouš MS nepodrží a rozjede se to přes něj. Ale neodpustím si - Utrogestan rozhodně není typ léku, co by napomáhal otěhotnění. Naopak, pokud ho naprosto důsledně nenasazuješ až po ovulaci (která z nás si je opravdu jistá, kdy je den D? ), působí antikoncepčně. Pokud nemáš prokázánou nedostatečnou funkci žlutého tělíska, tak je jeho použití diskutabilní a Utrouš hlavně nic moc neřeší. Jestli máš problém s cyklem, tak je na místě, zjistit proč a ne to zamaskovat hormony.
@Motýlice píše:
@Chipy : Ano, je běžné, že Utrouš MS nepodrží a rozjede se to přes něj. Ale neodpustím si - Utrogestan rozhodně není typ léku, co by napomáhal otěhotnění. Naopak, pokud ho naprosto důsledně nenasazuješ až po ovulaci (která z nás si je opravdu jistá, kdy je den D? ), působí antikoncepčně. Pokud nemáš prokázánou nedostatečnou funkci žlutého tělíska, tak je jeho použití diskutabilní a Utrouš hlavně nic moc neřeší. Jestli máš problém s cyklem, tak je na místě, zjistit proč a ne to zamaskovat hormony.
Dekuji za názor. Bohuzel po vysazeni antikoncepce jsem nemela vubec ms. Tak mi nasadili tohle. Nikdy jsem se nesledovala, nemerila zadny teploty a nezkoumala plodny dny. Jestli mate nejaky tip jak co nejdriv otehotnet, tak sem s nim. Uvitam vsechny nazory, ale nejsem lekar a bohuzel nevim co se kdy a jak dava.. ![]()
Já taky neměla po vysazení MS. Dnes už tuším (i díky reakci těla po porodech), že to chce hlavně čas, jenže kdo vydrží čekat, že… Já skončila po 9 měsících zcela bez MS v CAR a začala to řešit důrazněji. Kdybych byla počkala ještě tak půl roku, tak jsem se pravděpodobně rozcyklila, ale mně to přišlo nekonečný a navíc jsem nevěděla, co vím o svém těle dnes. Bála jsem se, že je něco hodně špatně. Jestli Tě vyloženě netlačí čas, zkus to ještě vydržet bez hormonů a nechat to vyřešit přírodu. Některá těla, a já jsem toho důkazem, pod vlivem hormonů na dost dlouhou dobu zamrzávají. A to varování ohledně Utrogestanu vychází taky z vlastní zkušenosti. Po prvním porodu, když se mi po 13M! obnovil cyklus jsem chvíli sledovala ovulaci a výsledky byly překvapivé. Cyklus cca 30 dní, ovulace 17.-21. den (bez příznaků, nepoznala bych), pak rychlá luteálni fáze max 10 dní. Takže mně konkrétně by Utrouš od 15.dne spolehlivě umrtvil.
Každopádně přeji hodně štěstí a trpělivost. Vím, jak otravné je to čekání. ![]()
@Motýlice píše:
Já taky neměla po vysazení MS. Dnes už tuším (i díky reakci těla po porodech), že to chce hlavně čas, jenže kdo vydrží čekat, že… Já skončila po 9 měsících zcela bez MS v CAR a začala to řešit důrazněji. Kdybych byla počkala ještě tak půl roku, tak jsem se pravděpodobně rozcyklila, ale mně to přišlo nekonečný a navíc jsem nevěděla, co vím o svém těle dnes. Bála jsem se, že je něco hodně špatně. Jestli Tě vyloženě netlačí čas, zkus to ještě vydržet bez hormonů a nechat to vyřešit přírodu. Některá těla, a já jsem toho důkazem, pod vlivem hormonů na dost dlouhou dobu zamrzávají. A to varování ohledně Utrogestanu vychází taky z vlastní zkušenosti. Po prvním porodu, když se mi po 13M! obnovil cyklus jsem chvíli sledovala ovulaci a výsledky byly překvapivé. Cyklus cca 30 dní, ovulace 17.-21. den (bez příznaků, nepoznala bych), pak rychlá luteálni fáze max 10 dní. Takže mně konkrétně by Utrouš od 15.dne spolehlivě umrtvil.
Každopádně přeji hodně štěstí a trpělivost. Vím, jak otravné je to čekání.
A do toho car se da objednat bez konzultace a doporuceni meho gynekologa? My si nedavame pozor od brezna, takze to je jeste „docela chvilka“, ale mimco uz by jsme oba moc chteli.
No mela jsem se objednat k mudr na 15 den cyklu. To jsem dnes ucinila a objednali me diky svatku az na 17.den. Asi budou tedy zkoumat jestli mi dochazi ovulace ne? Mela bych to koukam taky asi zacit nejak zkoumat co?
at to jim vsechno spravne..
Kazdopadne moc děkuji ![]()