Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Neboj, to ti vymění i s cedulkou v ruce. A v obchodě si tam cedulku přidělají zpátky, snad všude mají splintovací pistole
![]()
Pracovala jsem v obchodě s oblečením, který byl součástí pasáže v Tescu. Jednou k nám přišel nešťastný mladý pán, že ustřihli cedulku z bundy co koupili dítěti a bunda byla malá, velká, už nevím, prostě neseděla. Nechtěli jim to vzít kvůli té ustřižené cedulce
Tak jsem vzala splintovačku, cedulku jim tam cvakla zpátky a za chvíli si už na informacích vyzvedávali peníze
A pán mi potom jako poděkování donesl jahodové lízátko
![]()
Ahoj,
na žádnou nit nic nevěš, přijd do toho obchodu a slušně požádej o to aby to vzali zpět i když máš cedulku utrženou. Jsem taky tak nějaký věci vracela a se slovem prosím a děkuju to šlo vždycky. Nějaký pokusy o pověšení, být prodavačkou tak se naštvu, že ze mě děláš vola.
Hodně štěstí ![]()
A co třeba říci, že se jedná o nevhodný dárek? Žes jí třeba kupovala sestře k narozkám (to bys pochopitelně dávala bez cenovky) a že se jí nelíbí?
katule.cos píše:
A co třeba říci, že se jedná o nevhodný dárek? Žes jí třeba kupovala sestře k narozkám (to bys pochopitelně dávala bez cenovky) a že se jí nelíbí?
To by byl její problém.
Obchod má stanovené pravidlo, že bere zpátky věc s cenovkou. Tečka. Proč byla ustřižená, to je zajímat nemusí. Touhle cestou fakt ne. ![]()
BohunkaP píše:katule.cos píše:
A co třeba říci, že se jedná o nevhodný dárek? Žes jí třeba kupovala sestře k narozkám (to bys pochopitelně dávala bez cenovky) a že se jí nelíbí?To by byl její problém.
Obchod má stanovené pravidlo, že bere zpátky věc s cenovkou. Tečka. Proč byla ustřižená, to je zajímat nemusí. Touhle cestou fakt ne.
Přesně takhle vracím zboží, když unáhleně něco koupím a vždy mi ho vzali zpět i bez cenovky. Poprvé jsem taky panikařila, nicméně nikde utržená cenovka nevadila. Dokonce mi jednou vzali zpět i noťas, který už jsem zapla - tudíž se instaloval. (Dostala jsem totiž za týden k narozeninám úplně stejný
taky už naistalovaný) byla jsem na nervy, že ho budu muset prodat za polovinu a oni ho úplně v pohodě vzali zpět. Prostě vždy říkám, že to byl nevhodný dárek a jestli ho vemou. Vždy se podívají v jakém je zboží stavu, chcou účtenku a vrátí peníze nebo nabídnou ať si v ceně vybereš jinou věc
Držím palce
Nenakoupila jsi náhodou v CA? Mně se to taky pírkrát stalo a věci normálně vzali zpátky.
Gina108 píše:
Nenakoupila jsi náhodou v CA? Mně se to taky pírkrát stalo a věci normálně vzali zpátky.
Řekla bych, že nakupovala v adidasu ![]()
Bundu,s PRILOZENOU cedulkou,ti bez jakehokoli hastereni,vemou nazpet..alespon ja,kdyz jsem pracovala v HZH,jsme tohle vubec neresili,predpokladam ze uctenku mas..uvidis vubec neplas ![]()
Toto se týká nákupu přes net a podobně.
Ewule0712 píše:
Pokud se nepletu, tak je ze zákona možné zboží do 14-ti dnů nepoužité bez udání důvodu vrátit.
Aknel2 píše:
Toto se týká nákupu přes net a podobně.Ewule0712 píše:
Pokud se nepletu, tak je ze zákona možné zboží do 14-ti dnů nepoužité bez udání důvodu vrátit.
Jak to? Vždyť bylo ve zprávách, že lidi si koupili v nákupním centru foták, jeli na dovolenou, udělali hezký kvalitní fotky a pak foťák po týdnu vrátili s tím, že jim nevyhovuje. Ten prodavač řekl, že poslední dobou se to rozjelo, ale že s tím nemůžou nic dělat a musí to vzít zpátky. ![]()
Sumaya píše:Aknel2 píše:Jak to? Vždyť bylo ve zprávách, že lidi si koupili v nákupním centru foták, jeli na dovolenou, udělali hezký kvalitní fotky a pak foťák po týdnu vrátili s tím, že jim nevyhovuje. Ten prodavač řekl, že poslední dobou se to rozjelo, ale že s tím nemůžou nic dělat a musí to vzít zpátky.
Taky si myslím, že to platí i v kamených obchodech, jinak by mi asi těžko vzali zpět ten notebook ![]()
Edit : Bohunka, už nám jasně vysvětlila, že v kameném obchodě na toto není zákonný nárok, proto neberte prosím tento komentář na zřetel abyste se nemotali v bludném kruhu.
Příspěvek upraven 23.10.11 v 20:51
Kallkapa píše:Sumaya píše:Taky si myslím, že to platí i v kamených obchodech, jinak by mi asi těžko vzali zpět ten notebookAknel2 píše:Jak to? Vždyť bylo ve zprávách, že lidi si koupili v nákupním centru foták, jeli na dovolenou, udělali hezký kvalitní fotky a pak foťák po týdnu vrátili s tím, že jim nevyhovuje. Ten prodavač řekl, že poslední dobou se to rozjelo, ale že s tím nemůžou nic dělat a musí to vzít zpátky.
Taky si myslím. Když si vemu příklad, že člověk chce fakt koupit foťák za 30.000,– Koupí si ho, ale třeba si řekne, ta jiná značka může dělat lepší fotky. Zajde do obchodu a vrátí zpět a koupí jinou značku, která mu už bude vyhovovat. Podle mě si to člověk také musí zkusit, když do toho vrazí takovou pálku, ale něco jiného je, když si rodina koupí foťák záměrně jen na tu dovolenou, to je podle mě vychcanost.
Někdo tu psal, že ten zákon platí jen přes eshopy atd..nespletly jste si to náhodou s uzavřením kupní smlouvy např. na tarif, kde vás venku zastaví prodejce?
Podle mě ta 14denní lhůta platí pro všechno.
já už takhle taky vracela několik věcí - tzn. s utrženou cenovkou… vždycky jsem řekla, že to byl nevhodný dárek (proto ta utržená cenovka), dárky se s cenou přeci nedávají ![]()
vždy to vzali zpět.