Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud se nepletu, tak je ze zákona možné zboží do 14-ti dnů nepoužité bez udání důvodu vrátit.
jasně, ale jde o to, že je ta cenovka z bundy utržená. To znamená, že si oni mohou myslet, že jsem bundu nosila.
Ewule0712 píše:
Pokud se nepletu, tak je ze zákona možné zboží do 14-ti dnů nepoužité bez udání důvodu vrátit.
Při nákupu v kamenném obchodě, kde byla možnost zboží vyzkoušet, to rozhodně není pravda!
Prodávající může tu možnost poskytnout, dobrovolně a nad rámec zákona.
Ale pokud už to tak v příslušné prodejně dělají, myslím, že jim utržená cenovka vadit nebude, když ji přineseš s sebou… Za předpokladu, že to nebyla jediná etiketa na té bundě - musí se nějak poznat, že byla bunda nenošená. Jestli na ní nezůstala žádná jiná visačka, bude to asi horší.
Příspěvek upraven 23.10.11 v 14:38
já myslím, že poznáš, jestli je bunda nošená nebo nenošená, nebo ne?
a pokud tam visí ostatní cedulky, tak bys asi musela být opravdu na hlavu padlá, abys běhala venku ocedulkovaná, ne ![]()
Ale bunda není poškozená, kdy jsi ji koupila, jak je to dlouho. Vím, že někdy dělají v obchodech ofrky, ale ze zákona by měli peníze vrátit, ten štítek se tam snad dá znovu přidělat. Když jsou tam ty cedulky, tak to není zas takový problém ta cenovka. Dělala jsem v kšeftě s oblečením a dělali jsme to tak, třeba po vánocích, kdy cenovku utrhli, jsme zboží vyměnili.
no ostatní cedulky = ty všité, kde je psáno jak se bunda pere apod. Jediná cedulka, která na bundě visela byla ta s cenovkou, tu jsem právě utrhla, z nepochopitelnýho důvodu.
Jinak bunda je totálně zmačkaná, takže ani tak by v ní člověk asi nešel ven, ale trochu se bojím, že tyhle argumenty mi budou k ničemu.
Přemýšlím, že to tam nějak přidělám, jen úplně nevím jak a nerada bych bundu poškodila. Pak bych měla fakt smůlu.
no oni mají na kase psáno, že do 30 dnů lde zboží vyměnit nebo vrátit bez udání důvodu, v tom problém nebude, že by se cukali proto, že to nechtějí vracet. Jde jen o to, že to musí být s cedulkama apod. Což je, jen cedulku budu mít v ruce a ne na bundě ![]()
přidělej ji na zip
a zavaz to trosku a oni to hned treba nepoznaj
Ahaaaa, já myslela, že jsi odtrhla jen cenu a ostatní cedulky nechala. Tak to nevím, to je blbý. Ale stejně bych to zkusila. Popř. bych ji prodala na mmb nebo aukru.
hm to prodám za polovinu ![]()
No ještě je varianta že tam půjdu zítra a naférovku ukážu, že to je utržené, a pak budu chodit každý další den a čekat, až bude na pokladně někdo jiný
A to už půjdu s nějak přidělanou cenovkou - zkusila bych provázek, občas to v obchodech mají, třeba jim to hned nedocvakne ![]()
SandraM píše:
no oni mají na kase psáno, že do 30 dnů lde zboží vyměnit nebo vrátit bez udání důvodu, v tom problém nebude, že by se cukali proto, že to nechtějí vracet. Jde jen o to, že to musí být s cedulkama apod. Což je, jen cedulku budu mít v ruce a ne na bundě
Pokud to mají na pokladně uvedené, znamená to, že tento provozovatel tuto možnost (nad rámec zákona) poskytuje. Tím je to jednodušší. Já bych to asi zkusila na rovinu - bundu přinést, cenovku položit vedle s tím, že se mi to prostě utrhlo… Ale bude záležet na dobré vůli prodavačky, kterou tam potkáš - když odmítne, nedovoláš se, cedulku tam nemáš.
To přivazování kamkoli bych si osobně nechala jako druhý pokus - když by to napoprvé nevyšlo, zkusila bych tam cedulku nějak pověsit, počkala si pár dnů, až bude u kasy jiná prodavačka a zkusila to.
No zkusím to zítra na férovku a pak přijde na řadu provázek
Ach jo, snad to dobře dopadne, dám vám vědět ![]()
Ahoj. Já bych tam tu utrženou cedulku pověsila za nit ( udělala bych z nitě dlouhé kolečko a navlíkla třeba na zip, poutko nebo k jiným cedulkám - prostě někam, abych nedělala díru do látky). Hlavně proto, aby se ta cedulka neztratila. Přidělat ji pak tak, jak byla, podle mě problém nebude, na to jsou určitě nějaké „pistole“ nebo něco takového a už jsem i několikrát viděla, že to někde bylo na tom silonu a někde na niti.
Ahoj holky,
snad tu stejné téma není, kdyžtak se omlouvám.
Koupila jsem si bundu adidas a nechci ji
Unáhlený nákup. Jenomže jsem chytře cenovku odtrhla - z toho umělohmotného „provázku“, na kterém je připevněna k bundě. Účtenku mám, bunda je netknutá, ještě zmačkaná z obchodu, cedulky na bundě samozřejmě také jsou a tu utrženou cenovku mám schovanou.
Myslíte si, že mi vrátí peníze? píšou do 30. dnů, jenže nevím jak se budou tvářit na tu cedulku
Byla drahá a ty peníze bych potřebovala vrazit do jiného oblečení, prostě jsem asi ten den myslela kolenem 
Ještě mě napadlo mlžit, že utržená byla, ale to je asi nesmysl. Poradíte? Máte nějakou zkušenost? Nebo bych to tam teoreticky mohla nějak „nainstalovat“, ale netuším jak.