Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nakonec to dopadlo dobře… přítel napsal, že má Pochyby a půjčovat nebude a oni si nakonec půjčili od zaměstnavatele, který si to pak případně může strhavat z platu..
@Beckyttine5 píše:
Nakonec to dopadlo dobře… přítel napsal, že má Pochyby a půjčovat nebude a oni si nakonec půjčili od zaměstnavatele, který si to pak případně může strhavat z platu..
@Beckyttine5 píše:
Známí si chtějí vzít úvěr na rekonstrukci, a aby dostali požadovanou částku, musí prokázat, že určitou sumou již disponují. Proto nás požádali o půjčku 100 000 na pár dnů - kdy potřebují mít potřebnou hotovost na svém účtu, a hned, jakmile jim úvěr schválí a peníze pošlou, tak nám peníze vrátí - nemáme s tím žádnou zkušenost, proto budu ráda je-li zde někdo, kdo si podobnou půjčku vyřizoval, a kdo by byl ochoten napsat, zda to skutečně takto funguje, a zda v tom třeba není nějaký zádrhel… děkuji
To je blbost.
Známí, jo? Vy jste asi hodně štědří nebo hodně naivní!
@Janli píše:
Blbost to není. V některých případech banky vlastní hotovost požadují. Že jsi to neměl ty přece neznamená že jinde to tak nebude.
Jo, ale ne půjčenou, že?
A mimoto: Nemusí to být hotovost (čili cash), ale vlastní majetek. Například - pokud je to rekonstrukce, tak nějakou hodnotu má ta nemovitost týž před rekonstrukcí. Pokud je to novostavba, tak nějakou hodnotu má stavební parcela. Důležité je, že to není půjčka. Když si půjčí a půjčku nepřiznají, tak se dopouštějí TČ úvěrového podvodu. A když ji přiznají, tak jim půjčená hotovost k dalšímu úvěru nepomůže.
Takových pochybných obchodů bych se nezúčastňoval ani v rámci rodiny, natož se známými.
Příspěvek upraven 24.03.19 v 19:54
@eumedon vlastní je vždycky vlastní. Reagovala jsem na diskutujícího, který tvrdil, že není možné, aby banka požadovala vlastní hotovost.
@Janli píše:
@eumedon vlastní je vždycky vlastní. Reagovala jsem na diskutujícího, který tvrdil, že není možné, aby banka požadovala vlastní hotovost.
Požadovat jako podmínku, aby měl někdo hotovost na účtu, moc smysl nedává. Proč zrovna hotovost? Jasně, že nějaké likvidní prostředky by měl člověk mít, ale tohle mi moc smysl - jako podmínka úvěru - nedává.
Napsala jsem, jak nám to řekli.. nakonec se to vyřešilo jinak, ale děkuji za nazory a rady
@eumedon píše:
Požadovat jako podmínku, aby měl někdo hotovost na účtu, moc smysl nedává. Proč zrovna hotovost? Jasně, že nějaké likvidní prostředky by měl člověk mít, ale tohle mi moc smysl - jako podmínka úvěru - nedává.
Bývá to u úvěrů na rekonstrukce. Je to kvůli podvodům, kdy byly rekonstrukce fiktivní.