Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak jsem tak četla článek o tom, jak si lidé berou úvěry na vánoční dárky. Jste pro nebo proti?
Proti, vánoce nejsou o dárcích, když na to nemám dám každýmu čokoládu. My letos máme dost výdajů s mimčem, tak jsme každýmu z rodiny udělali album a nazdar bazar, hlavně že budem všichni pohromadě ne…
Jsem proti, to zase bude exekucí. pokud nemám dost peněz, drahé dárky prostě nekupuju.
Určitě jsem proti, jsme na tom finančně DOST špatně, ale úvěr bych si kvůli dárkům určitě nevzala. Prostě se jen sejdeme u stromečku, každý dostane nějakou drobnost a je to.
Jsem proti, přece dárky se daj i vytvořit a nemusí stát majlant jen abych se předvedla, že na to mám a pak další rok nejedla, abych to splatila ![]()
Taky bych si NIKDY nevzala úvěr na dárek. Tak jako na dovolenou. Tohle jsou prostě „extra“ věci, které nejsou životně nutné.
Jsem zásadně proti. Když na něco nepotřebného nemám, tak to nekupuju. Vánoce jsou o atmosféře a o rodině, nejsou o dárcích. ![]()
@mischelinmisa píše:
A ani jste si nikdy nevzali?
Ne, nevzala, brala jsem si úvěr na koupi bytu a výměnu oken. A nebrala bych si ani na dovolenou.
Když nemám tak nemám taky jsme loni řekli že vánoce bojkotujeme a byl klid všichni to věděli byla jsem těhotná a penízky jsem raději investovala do výbavy. a letos to nebude o moc lepší každému koupíme jenom jeden dárek a hotovo.