Uvolňujete děti ze školy před přijímačkami?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.4.26 13:48

Mně zase přijde, že když si dospělý vezme volno před něčím důležitým, tak je to v pořádku, ale u dětí je to ohýbání pravidel? Je to pro ně první velká zkouška. Myslím, že jeden den absence v druhé polovině deváté třídy nikoho nepoškodí. Tohle moralizování je také na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.26 13:52

@zrcadlo jeden den absence rozhodně nenaruší nějakou budoucí morálku a pracovní návky…to je blbost. Syn měl od října jen jedno volné odpoledne - 3×týdně odpolední vyučování a do toho ještě 2× týdně přípravka a zkoušky nanečisto o víkendech. Má snad právo si den před důležitým dnem srovnat hlavu a mentálně se připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
6.4.26 14:17
@Labužník Alenka02 píše: Více

Já ale reagovala hlavně na to uvolnění páťáka, který bude doma od Velikonoc až do dalšího pondělí, protože páťáci to píšou až 14.-15.04., to mi prostě nepřijde v pořádku, je to můj názor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
7.4.26 09:23

Syna jsem před třemi lety uvolnila ten přijímačkový týden (4 pracovní dny). Jednak jsem taky nechtěla, aby něco čapnul a pak se to odsunovalo a ten týden kromě posledního dne PŘED ještě fakt makal na testech. Ono taky jde o to, jak se k tomu staví ZŠ, ta naše se bohužel tvářila, jakoby žádné přijímačky nebyly, normálně měli naplánované testy a písemky, to jsem jako zírala. Před takovou událostí by na to mohli brát ohledy aspoň. Je to každého věc, já zastávám názor, že je to vhodné a ty děti si to zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
7.4.26 09:28
@Edna-Bedna píše: Více

tak bych si to představovala :potlesk: U syna se ZŠ tvářila, jakoby žádné přijímačky nebyly, normálně testy, zkoušení atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
7.4.26 09:37

Já se divím, že ještě dneska někdo posílá vlastně vůbec děti do školy. Vždyť je tolik důvodů, proč je ze školy omluvit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 11:31

Mám dítě doma na individuálu 4 týdny, aby se mohlo připravovat na přijímací zkoušky na osmiletá gymnázia. A vůbec mě to netrápí. Člověk má život jen jeden a nejsme všichni jako jedno stádo, každý má svá rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
2180
7.4.26 11:57

Nedělali jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
7.4.26 12:12

Reakce na toho páťáka na měsíčním domácím drilu místo školní docházky:
Dneska ráno v TV zrovna říkal profesor Pirk, jak dnešním dětem výrazně chybí eustres, zdravý stres, který je nezbytnou podmínkou pro schopnost adaptace, jak rodiče naprosto mylně odstraňují dětem všechny překážky a vytváří jim tak mylnou představu o jejich schopnostech i o řešení problémů. A výsledkem jsou potom dospívající na antidepresivech a rozčarovaní z toho, že svět se jim nepřizpůsobí.
Je to tvoje rodičovské rozhodnutí, ale uvědom si, že dáváš tomu dítěti v podstatě vědomě doping, místo abys ho naučila, že buď musí máknout ve svém volném čase, nebo se smířit s tím a respektovat, že existují lepší. Do života hodně špatná lekce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
7.4.26 12:27
@zrcadlo píše: Více

Problém je, že těch nepochopitelných a kontraproduktivních věcí dnes dělají lidé tolik, že uvolňování kvůli přijímačkám je jen kapka v moři. Jsme svědky rozkladu civilizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
7.4.26 12:37
@zrcadlo píše: Více

a myslíš, že příjimačky a učení na ně nejsou stres? :think: nevím jak ty, ale já si třeba před státnicemi, doktorátem atd. vzala na pár dní dovolenou, abych se mohla pořádně připravit. Vzdělání bylo a je pro mě prioritou :think: v tom, že někteří toto poskytnou i dítku, před důležitými příjimačkami nevidím úplně problém, nebo odstranování překážek :think: na Vs je to v poho? nebo u dospěláka? ale u 15letého už ne? :think: za mě je to o vyhodnocování priorit a chování se podle toho, což do budoucna nemusí být těm dětem na škodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
7.4.26 12:40
@Zumpa píše: Více

To jsme, ale tak nějak jsem doufala, že zrovna rodiče dětí mířících na osmileté gymply to mají v hlavě srovnané trochu líp :think: A místo toho dítě nepíše dost bodů, tak ho rodič stáhne ze školy, aby bylo dost času se zlepšit, protože odpoledne už by dítko mohlo být unavené :zed: No tak ho tam protlačí, a pak co? Budou omluvenky na pololetku, protože se dítě nestihlo připravit, pak radši měsíc před maturou volno pro lepší výsledek, a dítě pořád žije v bublině génia?
Já být ředitel 8G a dozvědět se, že nějaké dítě maká místo školy doma na testech, tak ho jako studenta nechci, protože mu evidentně běžná příprava nestačí, a ještě bude mít helikoptérové rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
7.4.26 13:03
@Keyllah píše: Více

Píšu o páté třídě, kterou nadané děti dávají s prstem v nose, doma se nemusí připravovat, škola jim nekončí pozdě a mají v týdnu dost času si ty Cermaty projít odpoledne/večer. A pokud příprava nejde tak dobře, tak třeba i zrušit oblíbený kroužek, pokud je prioritou příprava na přijímačky, ale to jen v případě, že fakt ta příprava nejde dobře. Vzít 10-11leté dítě na 4 týdny ze školy, aby mohlo dopoledne psát testy, je za mě už na úrovni nenaplněných ambicí rodiče. Na 8G patří děti, které žádné podobné berličky nepotřebují. Bez přípravy to dnes nejde, ale aby ta příprava musela nahradit školu, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 14:07

@zrcadlo Tohle je strašně černobílé co píšeš.. buď je to génius, co nepotřebuje žádnou úlevu nebo hlupák, co ho rodiče na všechno omlouvají a nemá na to. Jestli ty máš děti, co všechno zvládají takhle dokonale, tak máš štěstí, ale spousta dětí to takhle nemá a přitom můžou být nadmíru inteligentní. Cermat je jednoduše formát testu, který netestuje jejich schopnosti ani inteligenci, testuje pouze pozornost dětí, nejde tam ani o to, co to dítě umí (u těch 8G). Pokud má to dítě v něčem hendikep oproti ostatním, tak věř tomu, že ne všechno zvládne během odpoledne po kroužkách a určitě to není o tom, že by na 8G nepatřilo nebo bylo méně chytré. Těch diagnóz, které potřebují upravený přístup, více času, atd.. a přitom jsou velmi inteligentní je spousta. Každopádně tvých dětí se to evidentně netýká, tak si můžeš pískat.

• Citovat
  • Upravit
101424
7.4.26 14:21
@Edna-Bedna píše: Více

Nahradni jsou úplně stejně dva jako ty řádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin