Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj sice to tu moc nežije jak tak koukám, ale snad se najde dobrá duše co mi odpoví a uklidní mě.. do poradny jsu až druhy tyden v lednu ![]()
obcas mi vytece bílá lepkava tekutina z prsu (pouze pravého) levy se zatim neprojevil jsem v 24tt vytíká hlavně v noci nebo večer.. jsou to obrovská kola na košili.. mám strach zda je to v pořádku a taky zda si to nemohu v noci nevědomky nějak přiškrtit a ona pak vyteka jakoby pod tlakem aby to nevyvolalo porod nebo tak neco…
@anicka18 neboj, to je normální, nejspíš půjde o mlezivo
vůbec se tím nestresuj, akorát to bude asi chtít začít spát s podprsenkou a koupit do ní vložky ![]()
@Verca1989 - děkuji..
myslela jsem si to, ale je lepší to slišet od jiných
njn, prvorodička takže jsem vyplašená pomalu ze všeho
koor ted jak se člověk mám hlídat kvuli předčasnýmu porodu ![]()
Ahoj holky chtěla bych se taky optat na mlezivo..jsem ve 23tt a dnes poprvé jsem si všimla zaschlých fleků na tričku co v něm spím…už vlastně v noci jsem si všimla že mám mokré tričko…ale ty fleky jsou zvláštní
je to jakoby žlutá až oranžová kapička a kolem dokola zaschlá voda…četla jsem že by to mělo být žluté barvy a ne takhle do oranžova…je to i tak v pořádku? nebo bych to mohla mít třeba i přísměs krve?? ![]()
Klid prosim…myslim ze je to ok, ja mela mlezivo az po porodu, ale taky mi prislo do oranzova
Taky se mi už v těhotenství tvořilo mlezivo. Nevím už přesně, ve kterém týdnu mi to začalo, ale je to normální. Ničeho se neboj. Je to sytě zlutá barva, klidně může mít nádech do oranžova
Taky jsem měla mlezivo hoodně brzy, týden už nevím, ale taky 20něco, barvu fakt nevím, to jsem fakt tak nečekovala, většinou jsem nosila noční košilku do žluta a na ní ráno byla jen jako když zaschlá hustá voda
a i po porodu mám mlíčka hodně ![]()
Mlezivo je dooranžova..a začíná se vylučovat už v těhotenství, to má ale každý jinak…já u prvního po 30tt a u druhého kolem 25. Musela jsem spát v podprsence a kojovložkama
Po prvním porodu bylo mlezivo brzo, skoro od narození prcka, mlíčko čtvrtý den večer. Po druhém to bylo rychlejší.
@andelka83 Jak často se mají ty vložky měnit, když už jsme u toho?
@dani24687 záleží jaké jsou. Pokud se uvnitř tekutina změní na gel, tak můžou být déle, pokud by měl být povrch mokrý, tak vyměnit brzo Někdy se pak lepí na bradavky a pouští chloupky..musí se zkoušet co vyhovuje jedné, nevyhovuje druhé.
@kapacita2345 píše:
Ahoj holky chtěla bych se taky optat na mlezivo..jsem ve 23tt a dnes poprvé jsem si všimla zaschlých fleků na tričku co v něm spím…už vlastně v noci jsem si všimla že mám mokré tričko…ale ty fleky jsou zvláštníje to jakoby žlutá až oranžová kapička a kolem dokola zaschlá voda…četla jsem že by to mělo být žluté barvy a ne takhle do oranžova…je to i tak v pořádku? nebo bych to mohla mít třeba i přísměs krve??
To je normální. U prvního mi mlezivo začalo někdy po 20tt., ale teda fakt hodně. Když jsem neměla podprdu, tak tričko durch.
Teď teda mnohem dříve, už snad někdy v 17tt., ale naštěstí né v takové míře.
@andelka83 já mám tyto http://prsni-tampony.heureka.cz/…rialni-60ks/ před tím jsem měla obyč z DM a děs, jak píšeš, pouštělo to chloupky
tyhle bys měnila jak často?
Jé, já měla to kolostrum už taky kolem 20.tt. +/-… Je to prej normální jev, ale taky jsem plašila, co mi to teče, že kojit ještě nechci ![]()
@Seizdra píše:
Jé, já měla to kolostrum už taky kolem 20.tt. +/-… Je to prej normální jev, ale taky jsem plašila, co mi to teče, že kojit ještě nechci
Uvidíš, že budeš mít i hodně mlíčka
![]()
Awojky holky mam dotazek spis takovy problemek. Jsem v 17ctém týdnu a z jedne bradavky mi zacala vytekat tekutina ma ale nazelenalou barvu tak nevim co by to mohlo byt. Po telefonickem rozhovoru s mou doktorkou mi bylo receno ze se muze jednat o mlezivo ale moc tomu neverim zvlaste kdyz ma vytok nazelenalou barvu a bradavka svedi jako blazen