Už nevim jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
110
6.8.10 23:37

Tak jíto znova oba s tvojim zkuste říct jak to chcete.Taky jí řekněte že pokud to nemíni tak dělat tak taky už nemusí chodit.Tak se držte,já jdu spát.Tak třba pak pisni jak to dopadlo,PEVNÉ NERVY!!!!!budu na tebe myslet.pa Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.10 23:40

jo potom napiš jak to dopadlo :palec:

• Citovat
  • Upravit
1277
6.8.10 23:42

K mé mamince pujdu,jestli toto zítra nezabere.Jenže taky bydlí tady kousek.To by ani tak nevadilo,tam ona nepřijde.A moje mamka by jí už něco řakla,ikdyž s ní je zatim zadobře.Holky jste strašně hodné,už jsem dokonce přestala brečet!Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.8.10 23:54

Pokud si se již slušně několikrát ohradila a nezabralo to, tak se musíš ohradit opravdu důrazně!

Už jsem tu pár podobných příběhů četla. A mám z toho pocit, že se tyto věci dějí převážně hodným holkám, nekonfliktním, co chtějí s každým vycházet slušně, být za dobře, jsou milé, trošku submisivní, hodně si toho nechají líbit, berou ohledy na druhé, mlčí a doufají, že agresor/ztrpčovatel přijde k rozumu sám. Ale někdy to prostě nejde jinak, než po zlém! Zvaž to, co jsi ochotná udělat pro to, abys měla klid a za jakou cenu. A až se rozhodneš (příp. zkonzultuješ i s partnerem), tak to udělej. Seber všechnu sílu a buď víc než asertivní! I kdyby se tchýně na smrt urazila. A nesmíš pak mít výčitky, vycouvat a udělat z toho tak jednorázovou úletovou odezvu. Musí to být tvůj postoj už od teď na pořád…

Já mám ráda klid a harmonii a ze situace, ve které žiješ ty, bych se zbláznila! Jsem hodně tolerantní, ráda si nechám poradit, uklízecí tchýně by mi asi taky nevadila, ale běda, kdyby někdo překročil hranici, za kterou by se mi to nelíbilo. Důrazně bych se ohradila, ale naštěstí to zatím nebylo potřeba, mám rozumnou jak maminku, tak tchyňku… Ale je to tím, že ony jsou rozumné anebo že je ze mně cítit, že bych si nic nenechala líbit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.10 23:59

Hermi hlavně už neplakej, prckum to škodí :-P :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1277
7.8.10 00:07

Moc děkuju!!Já jsem nikdy nebyla tak v háji jako teď,ale to asi hormony,nebo nevim..Zítra vše vyřeším a jak píšete musím na ni tvrdě.Ulevilo se mi!FAKT DÍK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.8.10 07:18

Ahoj, obávám se až se Ti narodí dvojčátka, tak to bude ještě horší. :-) Ten pocit, že to s manželem nezvládnete bude u ní ještě silnější. Takže je na čase to začít řešit a nějak jí to vysvětlit a domluvit. Víš, ona možná není zlá a asi se také těší na první vnoučátka. Jen prostě jak už zde holky psaly má obavy, že to nezvládnete a budete potřebovat její pomoc a ona si to jen neuvědomuje. Já bych navrhovala si sní promluvit a vysvětlit jí, že po narození miminek budeš potřebovat především klid a říci, že jsi soběstačná a poděkovat jí za její obětavost a v případě nouze se jí ozveš. Protože zase nikdy nevíš, kdy opravdu tu pomoc budeš potřebovat, že ano?! :mrgreen: Řekni jí, že nebudeš mít tolik času na návštěvy a je potřeba se domluvit, třeba dvakrát týdně apd. Prostě jí narovinu říci, podívejte se teď už nemám tolik času na drby a potřebuji hlavně ten klid a pokud se nedomluvíte, tak se odstěhovat. Stačí to před ní jenom říkat, možná dostane strach, že ztratí vnoučata a konečně dostane rozum. :-) Držím Ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
7.8.10 07:42

Hermo, souhlasím s dětátkem… navrhuji si v klidu, ale důrazně promluvit a říct i s jakým výsledkem její chování dopadne, pokud nepřestane. Na druhou stranu bych asi nezdůraznovala, že máš svojí mamku, aby ti pomáhala. Je to fakt a to všechny víme, že ke svojí mámě tíhneme víc a máme k ní větší důvěru. A možná proto má tchýně strach, aby nebyla ta druhá. A používat vlastní mámu jako zbran, to nemůže přinést dobrotu a může to ztahy v rodině spíš přiostřit a to nejen mezi tebou a tchýní, ale i mezi nima dvouma a věř, že se určitě potkávat u vás budou.

Takže držím palce a přeju pevný nervy

• Citovat
  • Upravit
72
7.8.10 07:54

a co najit tchyni chlapa ,bude se mit o koho starat a da pokoj :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
7.8.10 07:59

Ahoj Hermo, koukám, že ten Zlín klapl :wink:
Já mám podobný problém, ale s vlastní matkou :roll: naštěstí nebydlí ve stejné obci, ale ,,vyhrožuje" jaká bude babička, to mě teda fakt děsí a šíleně s*re, na to může zapomenout :cert:
Já jsem taky proto, být od začátku tvrdá… jiná cesta asi nevede :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.10 09:38

Já bych babu děsnou pozvala jeden den na kafe, že si musíte promluvit, pak bych jí otevřela na počítači tuhle diskuzi a ona by si mohla přečíst, JAKÁ JE KRÁVA A AŤ TÁHNE, bo je nás tu na ni víc!!!! Ať si s námi zachatuje, třeba ji klepne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.10 10:08

tak to buď ráda, že nmá kliče :mrgreen: Moje sestřenice, když jela s manželem na dovolenou, tak její dal mamince klíče na zalévání květin, a když se vrátili, tak jim je nedali s tím, že na co, že když něco budou potřebovat a nebo sami někde zapomenou klíče, že je lepší je mít.
Chvílí byla pohoda, než do té doby než přišla sestřenka domů a ona tam měla už něco pouklizené, vynesený koš. A nebo někde byli, oni zavolali, že jedou k nim, že si odemknou :pocitac:
Nakonec měnili zámek, protože domluva nepomohla, hádat se nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
7.8.10 12:01

Ahoj holky,moc jsem toho nenaspala,ale přítel je tak nasranýýý,že jí asi pořádně seřve! :dance: Akorád odešel za ní.Právě,že jsme jí říkali po dobrém,že až ji budeme potřebovat,nebo její ZLATÉ rady,tak se na ni obrátíme..nepomáhá to,radí dál a dál.Myslim,že po dnešku snad přestane.Pak napíšu,co a jak..myslim,že přijde i zamnou.Ale už su připravená co a jak jí řeknu,takže vám ještě jednou moooc děkuju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
7.8.10 13:01

Hmm… tak já tady budu za exota, ale já vůbec nechápu, co tchyně provedla tak příšerného, že se dostala do role největší mrchy na světě… 8-o kromě toho, že je přehnaně aktivní a strašně se těší na vnoučata.

Je fajn, že Ty „máš svou mamku“, jak píšeš… ovšem Tvůj partner má také tu svou. A pro Vaše společné děti budou babičkami obě dvě.

Chce si vzít dovolenou - no a co? Ať si ji vezme… „maminko, spát u nás rozhodně nebudete, budeme potřebovat svůj klid, ale když chcete mít volno a pomoct nám, to jste hodná! Když nám ty první dva týdny vždycky přinesete jídlo, umyjete nádobí, vyžehlíte prádlo a časem vezmete děti na procházku, abychom si mohli zdřímnout, to bude skvělé!… A museli jsme vyměnit zámek, ztratila jsem klíče… tak se nezlobte, že musíte zvonit, časem Vám dáme nový, jak se to trochu uklidní. Já teď budu stejně doma, tak se na mne dozvoníte… a jestli ne, tak možná budu spát a neuslyším, tak možná když předem zavoláte, ušetříte si zbytečnou cestu.“

Jako já naprosto chápu, že přehnaná aktivita je únavná, ale jednou je to máma, babička, člen nejužší rodiny… takže místo štěkání, hádek, vyhrožování a nasazování psí hlavy si to prostě s trochou diplomacie, tolerance, nadhledu a velkorysosti vyslechněte, odkývejte a zařiďte po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.8.10 13:10

Odkývejte??????

:-o je vidět že nevíš a nemáš žádnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová