Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Bubla Bůčková píše:
Tak zakladatelka už u podstatě nemusí kupovat nic…ještě někdo prosím napište kočár a má to komplet
dobře, u mladšího syna kočár. Jen v něm řval a nedalo se to tak se koupilo nosítko a tam spokojenost a v 7m šel do golfek inglesina zippy a to už byl spokojený ![]()
@Anonymní píše:
Co už byste nikdy nepořídila do výbavy pro své dětičky? Co byla úplná hloupost či věc, kterou jste nevyužily, nepotřebovaly?
naopak jsem třeba ráda za nákupy jako:
@Zoe1 Vidíš, každý to má jinak. Já koupila sterilizacni sacek do mikrovlnky a vůbec sterilizovala tak první dva měsíce. Spali jme v jedné místnosti, postýlku jsem měla vedle postele, monitor mě 2× plane vyděsil, tak letěl.
Ještě jsem se pohodlně obešla bez prebalovaciho pultu. Jsem malá, takže pro mě bylo pohodlnější prebalovat na posteli nebo gauči. A mantinel je za mě taky k ničemu.
@Bubla Bůčková píše:
Tak zakladatelka už u podstatě nemusí kupovat nic…ještě někdo prosím napište kočár a má to komplet
@Markéta80 píše:
dobře, u mladšího syna kočár. Jen v něm řval a nedalo se to tak se koupilo nosítko a tam spokojenost a v 7m šel do golfek inglesina zippy a to už byl spokojený
@Anonymní píše:
Co už byste nikdy nepořídila do výbavy pro své dětičky? Co byla úplná hloupost či věc, kterou jste nevyužily, nepotřebovaly?
Za totál naprosto šílenou kravinu, kterou jsem pořídila, když jsem čekala první dceru, považuju monitor pláče, který jako má poznat důvod pláče dítěte a podle tónu brečení ukáže na monitoru příslušného smajlíka
![]()
Dnes nechápu, hovadina za skoro tisícovku a byla stejně na dvě věci. Holt prvorodička tehdy no, vyplašená a neznalá..
@Bubla Bůčková ono je to složité, každé dítě využije něco jiného
, kluci zimní a v zavinovačce by zbořili barák a malá je v květnu, vedra a v zavinovačce spokojená ![]()
@Evulina píše:
Za totál naprosto šílenou kravinu, kterou jsem pořídila, když jsem čekala první dceru, považuju monitor pláče, který jako má poznat důvod pláče dítěte a podle tónu brečení ukáže na monitoru příslušného smajlíka![]()
Dnes nechápu, hovadina za skoro tisícovku a byla stejně na dvě věci. Holt prvorodička tehdy no, vyplašená a neznalá..
Hustý ![]()
Už nikdy žádnej těhu diář (měla jsem The Holy Bible of your baby), úplně k ničemu
vyhodila jsem ho netknutej. To samý je úplná zbytečnost Angel sounds.
Z výbavy žádný serepeticky do postýlky - nebesa, mantinel, hnízdečko… Proč proboha??? Ruční odsávačka taky k ničemu. Ohřívač a sterilizátor taky.
U nás se neosvedcilo ani šátkový nosítko, prodala jsem ho dál…
Lehatko, kvanta obleceni, celny teplomer, kojici polstar, perova zavinovacka, je toho dost
rozhodne nelituju koupi kvalitni odsavacky mleka, matrace do postylky, mantinelu, kolotoce, ten se ji hodne libil, monitoru dechu a detske chuvicky..jo a pytel na spani je top doted, a to ji je 19 mesicu ![]()
@Bubla Bůčková píše:
To je pravda, syn do 7 měsíců kočár nesnášel a strašně v něm plakal, takže za mě kocar
ae teď čekáme druhý a stejně kočárek koupíme. Snad zas ne zbytečně.
Já myslím že nějaký odsávačky, sterilizátory apod bych kupovala až bude mimi na světě, třeba to vůbec nebude potřeba, a k dostání je to v každé drogerii, takže až by bylo potřeba tak bych to kupovala. V oblečení se kouknout jak se co oblika, pac jak už tu bylo řečeno, 100× denně prevlikani a přebalování to pak z toho člověk šílí… A to stejný s hračkami, děti doma nemusí mít hrackarnu. Pak se na to strašně práší a děti si s tím nehrají, nakonec to doma jen zavazí. Vše s rozumem a nenechat se ovlivňovat hormony jak je vše krásné a roztomilé. ![]()
@Lainaire8 ty jo, ja mela rucni odsavacku od Aventu a ma moje pidi prsa byla vyborna
odsavala sem pravidelne a byla sem supr spokojena..ale Medela samozrejme vitezj no..
Lehátko do vaničky. Mám tři děti a nepoužila jsem ani u jednoho.
Ještě by se něco asi našlo, ale to lehátko bylo to první, co mě napadlo.
Jestli si ještě na něco vzpomenu, tak třeba ještě dodám.
Nevyužila jsem kosmetiku (většinu jsme od někoho dostali nebo dostali v balíčku v porodnici) - krémy na opruzeniny, olej do nosu při rýmě apod.
Dítě stačí mýt vodou a namazat zadeček (používali jsme nějaký olejík od welledy).
Pak jsem nevyužila spoustu oblečení (naštěstí jsem nekupovala, jen jsme hromady dostali od švagrové a od kamarádky). V reálu jsem toho oblečení potřebovala daleko míň, než jsem si myslela. Stejně jsem všechno co nejdřív prala, když to bylo počůrané, pokakané nebo poblinkané, nechtěla jsem to nechávat ležet namočené a vyprat „až někdy“. Takže jsem často prala a točila dokolečka pořád to samé oblečení.
Měla jsem koupených několik dudlíků, nebyly k ničemu. Vlhčené ubrousky jsem taky nikdy nepoužila (stačil perlan + medvídek). Dál jsme měli několik nerozlívacích hrnečků (stačil jeden), několik lžiček (stačila jedna), několik talířků (stačil jeden).
Naopak za výborné považuji monitor dechu, mantinel do postýlky, spacák na spaní, teploměr do vaničky (dokud jsem se nenaučila tu teplotu odhadnout, tak se hodil), na přebalování perlan a tzv. medvídek na zadeček.