Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, je to pravda, trefila ses (a pak že jsi mladá a máš málo zkušeností), chybí mi doma opravdu porozumění, komunikace. My vlastně ve všem fungujem, sehraný pár, děti, domácnost, sex, finance, široká rodina, společní přátelé, koníčky, domácí zvířectvo, my ve všem funujem, jsem si jistá, že nás všichni považují za dokonalý pár a náš rozchod by asi překvapil všechny - ale porozumění, to fakt moc nemáme, mluvíme spolu, ale víc o provozních věcech, málo o pocitech, přáních, starostech. My vlastně nic neřešíme
A pak mi někdo volá kdo si se mnou povídá, poslouchá mě! Radí mi, ptá se mě na radu, no doprčic, ano, líbilo se mi to a chybí mi to. Přiznávám. Ale jak se říká - člověk nemá opouštět stabilních 80% kvůli chybějícím 20% které najde někde jinde. Bude to pořád jen těch 20%. Rozumíš mi? A možná není špatně to co doma chybí najít jinde, ale je potřeba u toho neztratit hlavu a vědět kam člověk patří. A to porozumění a povídání, to je asi poměrně snadné najít - toto mi supluje třeba má nejlepší kamarádka a okruh těch nejbližších kamarádek. Bylo fajn mít na chvíli jako vrbu i chlapa. A podotýkám - před ním jsem si na manžela NIKDY nepostěžovala ani slovíčkem. Ani jednou!
jak jsi napsala, neopouštět 80 % pro 20 % co nemáš a ještě horší, za to však velmi reálná varianta je, že i těch 20 % by po pár letech vyšumělo (zájem chlapa o tebe, dopisování si, hezký řečičky, atd.). Prostě by z toho byl další klasický dlouhodobý vztah. Můj názor je, že ve skutečnosti půjde o ješitu a tvoje poznámka ho urazila, druhá varianta může být, jak už někdo psal, že měl toho rozjetého víc a zjistil, že z tebe nic „nekápne“ tak se poohlídnul jinde. Ani jedno a ani druhé bych doma nechtěla mít.
@Anonymní píše:
Takové nějaké výčitky bývaly z obou stran, jako takové popichování, většinou jsme se tomu zasmáli, rozhodně to nebyla žádná urážka, ale třeba jsem se netrefila do situace, třeba to v tu chvíli nepobral jako legraci, ale je to fakt jedno! Pokud ten člověk po mnoha měsících někoho odstřihne ze dne na den, tak ty brďo, já už pro něj neztratím ani myšlenku
Už mám smazané číslo, zprávy, vše a jde se dál, tahle diskuze byla asi poslední kapka, došlo mi, že ho opravdu nechci ani pitvat, ani nad ním přemýšlet a už vůbec nechci aby mi někdo chyběl, na tyhle pocity nemám čas.
Když je to jedno, tak pak se neptej. Tohle tajnůstkářství na internetu, ještě navíc pod anonymním profilem opravdu nechápu.
Navíc mi pořád přijde, žes mu něco vyčetla a ještě ses tomu „vysmála“, jaká je to sranda, ale ve skutečnosti jsi to myslela vážně. Takže ten chlap to logicky pobral tak, že je to tvůj názor a přestal se s tebou bavit.
Všechno ostatní jsou jen tvoje vykonstruované úvahy, kterými se snažíš omluvit sama sebe, že ty za to určitě nemůžeš.
@Tomkins píše:
Když je to jedno, tak pak se neptej. Tohle tajnůstkářství na internetu, ještě navíc pod anonymním profilem opravdu nechápu.Navíc mi pořád přijde, žes mu něco vyčetla a ještě ses tomu „vysmála“, jaká je to sranda, ale ve skutečnosti jsi to myslela vážně. Takže ten chlap to logicky pobral tak, že je to tvůj názor a přestal se s tebou bavit.
Všechno ostatní jsou jen tvoje vykonstruované úvahy, kterými se snažíš omluvit sama sebe, že ty za to určitě nemůžeš.
Tajnustkareni? Jen by bylo slozite to vysvetlovat bez kontextu. A ma vycitka byla pisemna v sms a se smajlikama. A rozhodne byla napul vazne (zalozena na necem co mi vadilo) a napul v legraci. Ale to fakt nehraje roli, byla to tecka a do hlavy mu nevidim, co se stalo. A ze me opravdu odstrihl naprosto, to je fakt a proc, to nevim, ale klidne to muze byt ma vina. V tom pripade je dobre, ze to takto vyhodnotil, ze se k sobe nehodime ani jako pratele na pokec, ze je pro me ten konec divny, to uz je muj problem. Sama nevim jaky konec bych zvolila ja, kdyby mi prestal vyhovovat on. Treba stejny. Malokdo ma koule na to rict nekomu, ze uz nechce byt kamarad. Nebo rika se to vubec?
Delal do tebe dlouho, mozna uz jen cekal, az prijde nejaka takovahle zaminka, aby to ukoncil. Chlapum se rika jasne chci nebo nechci.
Au. Asi tak nějak.