Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Makola přesně tohle si myslím i já. Že je pretazeny jenže když vidíš jak je úplně hotový, oteklé oči a chce spát tak ho prostě musím nechat spát když je to jeho jediný spánek
.
Dekuju za tip
mrknu
@Anonymní píše:
@Makola přesně tohle si myslím i já. Že je pretazeny jenže když vidíš jak je úplně hotový, oteklé oči a chce spát tak ho prostě musím nechat spát když je to jeho jediný spánek.
Dekuju za tipmrknu
Jenže z toho se pak nedostaneš. Když necháš děcko spát celé odpoledne, logicky v noci bude vzhůru…
Můj začal slintat a hledat zuby až když je bylo cítit pod prstem… Ale každé mimčo je jiné. Píšeš, že ho už přikrmuješ, stoličku má „v normě“? Nemůže ho tlačit bříško? Prdí? Odbrkne si po kojení?
Nás od narození po 4m trápili koliky, vždy večer na 2 hod, rituál pláče… pak spal celou noc. Koliky odezněli, začala jsem přikrmovat, jsme na UM od narození. Přes noc se budí, někdy po 2h, někdy přespí 6h v kuse. Režim máme skoro stejný jak ty, s tím rozdílem, že přes den je to zlaté dítě, po 3-4h si hodí šlofíka na 20min až hoďku. Nejlíp spí venku. V pokoji mu víc vyhovuje když má max 20°C, na noc i míň. Spí lépe a klidně.
Občas nás trápí prdíky, teď máme do toho ty zuby.
Určitě by ti taky pomohlo, kdyby jsi se mohla aspoň jednu noc v týdnu vyspat, zkus se dohodnout s partnerem.
Když se to nelepší, zajdi za pediatrem aspoň ho prohlídne a ty budeš v klidu.
Ahoj, zmena se muze stat, spis stane, jeste nekolikrat…moje zkusenost..ja jsem siteti „ridila“ spanek aai od 6, 6,5 mesice, a to predevsim kvuli vecernimu usinani..pred tim jsem nechala dceru, jak potrebovala a klidne 3 hodiny spala i si myslim, ze nekdy dyl…davala jsem ji na bricho i v kocarku..bavilo ji to, koukala pees okraj a krasne pasla…muzes zkusit cipky viburcol, je u nich spousta kladnych hodneceni, u nas treba k nocemu nebyly, ale zkusit se to da…take bylinkova koipel od weledy pred spanim je fajn…,ale dcera se proste budila, dokud jsem v noci kojila a vubec nejhorsi to bylo kolem 6mesice..nejlip se ji spalo na brise
@Sharimal stolici má každý den právě- má už klasický bobek.
Vždy si krmné, jen v noci ne on u toho prsa usne tak vždy jen dám zpět do postýlky.
Jinak partner pomáhá ale jak jen kojím a flašku ještě nemel tak moc to nejde aby si spala a on se staral. Pomůže když si ho vezme odpoledne ven. Ale to člověk stejne nezabere. Přesně kdybych se mohla aspoň plnohodnotně vyspT jednou naberu sílu ale takle začínám být zoufalá.
@mackA159 jenže co mqm dělat? Když ho enencham ani ty 2h vkuse odpoledne tai je už úplně bez spánku… to nejde
@Anonymní píše:
@Sharimal stolici má každý den právě- má už klasický bobek.
Vždy si krmné, jen v noci ne on u toho prsa usne tak vždy jen dám zpět do postýlky.
Jinak partner pomáhá ale jak jen kojím a flašku ještě nemel tak moc to nejde aby si spala a on se staral. Pomůže když si ho vezme odpoledne ven. Ale to člověk stejne nezabere. Přesně kdybych se mohla aspoň plnohodnotně vyspT jednou naberu sílu ale takle začínám být zoufalá.
@mackA159 jenže co mqm dělat? Když ho enencham ani ty 2h vkuse odpoledne tai je už úplně bez spánku… to nejde
Holka, kup si flašku (z novorozeneckou savičkou), odstříkni mléko do ledničky na noc, nebo si kup UM (ale stejně si odstříkni) a dej ho na noc chlapovi, ty se běž vyspat do jiného pokoje. Když nebudeš ty v pohodě ani mimčo nebude.. nejsi stroj. My to máme s chlapem takhle nastavené, vždy o víkendu spí s ním chlap, a já spím celou noc v ložnici (bez chůvičky). jsem za to mužoví nesmírně vděčná. Pak jsem schopná fungovat celý týden.
A ještě píšeš, že venku ti je schopný spát i 3h v kuse. Zkus v pokoji upravit vzduch, pořádně větrat a snížit teplotu.
@mackA159 píše:
Jenže z toho se pak nedostaneš. Když necháš děcko spát celé odpoledne, logicky v noci bude vzhůru…
Přesně tak, udělej mu režim, dávej ho včas spát, nenech ho spát déle než dvě hodiny a za pár dnů to bude lepší, uvidíš.
@Makola co myslíte tím včas? Třeba tedkon už tu poknourava a určitě by už spal ale zase v půl 7 mi přijde prostě brzo. Tak ho tu zabavuj3me co to jde No ![]()
@Anonymní píše:
@Makola co myslíte tím včas? Třeba tedkon už tu poknourava a určitě by už spal ale zase v půl 7 mi přijde prostě brzo. Tak ho tu zabavuj3me co to jde No
Půl sedmý není brzo, já mám 10m a už spí a bude spát až do šesti.
Tady je to krásně popsaný, je to anglicky, ale Google překladač kdyžtak pomůže ![]()
@Anonymní píše:
@Makola co myslíte tím včas? Třeba tedkon už tu poknourava a určitě by už spal ale zase v půl 7 mi přijde prostě brzo. Tak ho tu zabavuj3me co to jde No
Desetiměsíční mi chodí spát v 18.00 vstává v šest ráno. 22 měsíční mi chodí spát v 19.00 a vstává 8.00 ráno.
Ale vzdyt ty to dite uplne pretahujes sama nejakym zabavovanim!
V5ti mesicich mi dite spalo pres den jak POTREBOVALO a spalo i v noci, protoze bylo odpocinute ze dne.
Kdyz usina u prsa nebo v kocarku, proc s nim na dopoledni spani nelehnes do postele na cele spani? Nebo holt se hecni a vyraz na hodinu ven dopoledne, i odpoledne. Muj syn v tomhle veku spal 3× cca hodinu na stridacku venku a v posteli se mnou.
Musis mu srovnat ten den, musi byt uz uplne zoufaly.
Jo a jit spat v pul sedme/sedm neni zadna tragedie, muj ma ted 16 mesicu a do sedmi je tuhy kazdy den (vstava taky v sest).
@mackA159 Presne! Proc je ted modni nechat deti vecer dlouho vzhuru, ikdyz na to evidentne nemaji?
Tem muj dokonce cim pozdeji jde spat, tim driv chce vstavat ![]()
@JezinkaBezinka přesně to si myslím i já, že ho přetahuje a nechápu, proč nenechá dítě spát, kdy chce dítě. Nám chodí spát mezi 19-20 a je to úplně v pořádku, vstává taky 7-8. Nějaký režim máme, ale to se taky může změnit, ale nechávám malou spát, kdy potřebuje 🤷♀️
@divine woman proboha ale za jakých podmínek? Usne vyčerpáním po několika hodinových placich.. a to spí jen pro to že je unavený z noci.. vzbudí se a spal by hned ale to dítě taky potrebuje si hrát a nějaké posouvat ale tk jde těžko když je protivný nevyspali a nemá na nic náladu.
Dekuju všem. Vydržím trvá to už skoro měsíc ale věřím že bude lépe.