Už si nevím rady co dělat

Anonymní
4.10.21 13:59

Už si nevím rady co dělat

Prosím o radu nebo zkušenost. Můj 5 m syn který do 4 m krasne spal, smál se.. se během 2 m změnil na nespave často rvouci miminko. Na posledních 14 dnech to nabralo ještě větší grady. V noci se budí co 2h někdy i po h. Tak ho pokaždé nakojim, někdy vezmu k sobě do postele ale už takle jsem vyřízena tak mám strach abych ho únavou nezalehla :roll:. Ráno vstane už kolem 6 q ne hned mi vůbec spát. Hodně nahlas pláče.. vydrží si hrát chvíli pak si začne mnout oči ale prostě neusne.. takže zase dám prso a usne u toho tak na 20 minut q opět stejný scénář :nevim:..když s ním jdu ven je schopný v kočárku ty 3h spát ale jen když se jede. Vzbudí se, nají a zase v kočárku klidně usne ale to by opravdu nedokázal v 5 m za chvíli ani už past konicky 8o.. kdyby celý den prospal jen v kočárku. Nehledě na to že už ani já nemám sílu když celou noc jsem pomalu vzhůru a přes den se ho snažím utisit. Růstové spruty, regrese vše mám načtene ale u nás ten problém už trvá proste dlouho… věřím že kdyby v noci měl kvalitní dlouhý spanek, bude ten den vypadat úplně jinak :,(. Už jsem zoufalá. Furt přemýšlím zda mu nic není, ale kadi dobre co jsme zavedli příkrmy k obědu a co jiného by ho mohlo bolet nevím… prosím nějaké tipy cobzjusit aby spinkal v noci déle? Nebo co pomohlo vám? :nevim: diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
201
4.10.21 14:03

A jaký má režim přes den? Vstane v 6, v kolik chodí spát přes den a večer? Usina sám nebo ho uspavas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
4.10.21 14:14

U kojenyho dítěte mi to přijde jako naprosto normální spanek. Mně se dcera ještě v roce budila co dvě hodiny na um.

• Citovat
  • Upravit
54
4.10.21 14:16

A co zuby? V 5m se nám začali klubat první zuby, spodní, byla jsem jak zombie a prcek uzlíček nervů. Teď mu je 9m a zažíváme to znovu, lezou ven vrchní. Případně, nemůže ti slábnout mléko a nestačí mu? Skus se poradit ze svým pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 14:17

@Makola režim: ráno se probouzí kolem 6-7, dam mu najíst, mazlime se oak kde na chvíli buď do houpatka nebo pod hrazdičku. Pase koníky a začne být po chvíli protivný a mne si oči, zkouším uspat ale přes den sám neusne (dříve ale spinkal krásně i doma) tak jedině také u prsa a tak na 2o minut (někdy neusne vubec). Vzbudí se za chvíli snažíme si hrát někdy se smeje dělá blbiny někdy je protivný. pak má zeleninovy příkrm, dám mu ještě na zapiti orso a jdeme ven do kočárku kde tedy je schopný spát I 2h i 3h vkuse. To se vzbudí do rechtaci nálady a je vidět že se prospal hrzky ale opět to vydrží 2h a zas si mne oči.. tak buď ještě jdeme 1× s kocarkem nebo usne na tu chvíli doma u orsa. Od těch 5-6 už se snažím aby nespal tak si hrajeme, pase koníky kupodivu bývá nejvic v pohide k tomu večeru. Kolem 7 se koupe a pak je kojeni a kolem 8 jde spinkat kdy tedy večer usíná v postýlce sám, sledujeme přes kameru, občas dáme dudlika když si ho vynda nebo ruku a usne v pohodě. To je bez problémů. No qlq poslední dny se cca za 2h zase vzbudí a tak to je pak celou noc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14723
4.10.21 14:18

Spát přes den 3 hodiny v kuse by asi neměl.
Já si matně pamatuji, že kolem 5-6 měsíců už přes den ani jedno dítě nespalo až tolik, méžná 2× na hodinku.
Jinak na mně koukaly. měla jsem je buď v postýce, odkud na mně viděly anebo v pojízdném košíku, když měly (holky) bolení bříška, tak jsem je nohou vozila a přitom něco dělala.
Na noc musely dostat pořádně najíst a budily se možná k ránu hlady kolem 6. hodiny.

A v roce a půl už ani jedna nespala přes den. Pokud ano, nespaly večer, což bylo strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 14:21

@mackA159 normální? Jenže to dítě je přes den totálně unavený že nemá sílu ani chuť se učit novým věcem.. je prostě ospaly a dohání co v ničí nenapsal jenže ani to mu nejde q zabere jen v kočárku..
@Sharimal nad zubama jsem také přemýšlela ale za 1 nic tam nemá, ani si nic nestrka násilím do pusy, neslinta a za 2 opravdu ten spanek a plac trvá už delší dobu u těch zubu myslím že by to bylo třeba pár dní a lepšilo by se :nevim: co se týká mleka, nevím ale sní mi 100g zeleninky plus dostane ještě orso a hned po si zase mne oči a zase pláče.. kolikrát v noci jak dostava tolikrat prso tak i u konané jak je prejezeny a má dost pocurany pleny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
4.10.21 14:23

A nemůže mít hlad? Přibírá?

• Citovat
  • Upravit
36336
4.10.21 14:23

Máš úplně normální dítě. Spánek se změní ještě xkrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 14:25

@LaPaloma jenže to je jeho jediný tvrdý spanek a vzbudit ho nemůžu to by potom řval už opravdu 12h celý den. :nevim: 7abavuju ho jak se dá ale když si doslova vymne oči z dulku a pláče že potřebuje spinkat, tak opravdu jedine co zabere je že se prospi v kočárku..musí přeci spát :?.
Potřebuji ho dostat na kvalitní spát ek v noci aby pres den byl v pohide.do 4m ní spal krásně budil se na jídlo 1× za noc a přes den spal 2-3× po hodine. Vubec neplakal jen se smal :srdce:.
Už mi napadá i jestli to nemůže být tim prikrmem ale zas od té doby co ho má tak kaka. Dřív jak byl je MM tak nekakal třeba 14 dní. Teď se to krásně srovnalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 14:27

@mackA159 má 61cm a 5900g. Je menší ale na výšku má optimálně. K dr jdeme ve ČT tak uvidíme kolik přibral ale pribira ne 150g za tyden jak jiné ale pribira. Podle dr v poradku.

• Citovat
  • Upravit
25897
4.10.21 14:28

Napadly mě zuby. A jinak si nemáš na co stěžovat. Popisuješ spánek normálního kojeného dítěte. Co bys ještě chtěla, když ti spí 2× přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
4.10.21 14:28
@Anonymní píše:
@mackA159 má 61cm a 5900g. Je menší ale na výšku má optimálně. K dr jdeme ve ČT tak uvidíme kolik přibral ale pribira ne 150g za tyden jak jiné ale pribira. Podle dr v poradku.

Pokud si myslíš, že ho bolí bříško, je to možné. Zkus kapky BioGaia. Jsou drahé, ale na mé dítě zabíraly jako jediné. Jedna z mých dcer měla kolem 4. měsíce koliky, což bylo řvaní od rána do večera. V noci spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
4.10.21 14:29

Už to není malé nevnímavé miminko. To je taková první věc - novorozenci dokážou spát pomálu i u repráku s metalem, ale čím jsou děti starší a víc vnímají, tím víc věcí jim může vadit.

Buzení se po dvou hodinách, ve sputrech i častěji, není nic nenormálního.
Může být častěji hladový, protože mu nestačí mlíko, nebo naopak, pokud si začala přikrmovat, může mít problém s trávením. Může být horko/zima/světlo/tma, teď se mění roční období, na to reagují i dospělí lidé.
 Zuby?

Já taky měla během synova kojeneckého věku asi dvakrát období, kdy sem myslela, že z nevyspání vezmu polštář a hodim ho po něm… :roll: Odpadávala jsem, usínala za chůze. Pak najednou zase klídek.
V pěti letech se nám nasáčkoval do postele a možná rok odmítal spát jinde než s náma. I z toho vyrostl ;)

Pokud s paní doktorkou vyloučíte fyzické problémy z nějaké nemoci nebo podobného problému, tak prostě vydržet :hug: Spát s ním, využívat každou chvíli k odpočinku, zkusit třeba šátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.10.21 14:32
@Anonymní píše:
@Makola režim: ráno se probouzí kolem 6-7, dam mu najíst, mazlime se oak kde na chvíli buď do houpatka nebo pod hrazdičku. Pase koníky a začne být po chvíli protivný a mne si oči, zkouším uspat ale přes den sám neusne (dříve ale spinkal krásně i doma) tak jedině také u prsa a tak na 2o minut (někdy neusne vubec). Vzbudí se za chvíli snažíme si hrát někdy se smeje dělá blbiny někdy je protivný. pak má zeleninovy příkrm, dám mu ještě na zapiti orso a jdeme ven do kočárku kde tedy je schopný spát I 2h i 3h vkuse. To se vzbudí do rechtaci nálady a je vidět že se prospal hrzky ale opět to vydrží 2h a zas si mne oči.. tak buď ještě jdeme 1× s kocarkem nebo usne na tu chvíli doma u orsa. Od těch 5-6 už se snažím aby nespal tak si hrajeme, pase koníky kupodivu bývá nejvic v pohide k tomu večeru. Kolem 7 se koupe a pak je kojeni a kolem 8 jde spinkat kdy tedy večer usíná v postýlce sám, sledujeme přes kameru, občas dáme dudlika když si ho vynda nebo ruku a usne v pohodě. To je bez problémů. No qlq poslední dny se cca za 2h zase vzbudí a tak to je pak celou noc :nevim:

Podle mě je teda pretazeny a protože přes den špatně spí, tak spí špatně i v noci. Měl by být přes den vzhůru 2 až 2.5 hodiny, nejkratší dobu ráno a nejdelší večer a 3 hodiny spánku odpoledne jsou fakt dlouho, celkem by měl naspat tak 3.5 hodiny - jestli si to pamatuju dobře.

Jestli umíš anglicky, zadej si do googlu 5 month old sample schedule, uvidíš plus minus, jak by to mělo plus mínus vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí