Už to nezvládám...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aty
7700
16.5.10 20:12
hailliejade píše:
Aty trochu OT, malej se nám taky dostane do všech šuplíků, takže nože jsme dali na magnetickou lištu na zeď, dost vysoko, aby nějakou dobu nedosáhl možná vám to pomůže

dík za radu, že mě to taky nenapadlo (((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
16.5.10 20:46

Tak naší Kačence ještě nejsou ani dva a „AMA“ si momentálně neustále svlíká a oblíká kalhoty, samozřejmě to neumí, i když se zadaří nohavice, předek-zadek neřeším :lol: , tak přes prdelku si je zaboha nepřetáhne, šáhnout na ní nesmím, vztekle s nima mrksne o zem a je uražená. když fakt potřebujem UŽ odejít, tak jí prostě přeperu, jinak nechávám ať si poradí, ze zkušenosti se starším vím, že se to vyplatí!

Prostě buďte rádi, dokud děti samy chtějí něco dělat! Využijte moment, kdy se samy rozhodnou, že to zkusí!

Starší Kubík od roka jedl všechno sám, příbuzenostvo valilo oči, jak si poradí i s polívkou, jasně- stálo mě to nervy, uklízení a praní. Kamarádka hned brala malé lžičku z ruky, aby se nezamazala a pak litovala, protože když by už ráda, aby papkala sama, tak už jaksi chyběla motivace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 09:45

Aghata: no právě že se tak nikdy nechovala, to až teď poslední 2měsíce k tomu jsem si našla brigádu (jen na 8dní) a Vanesska byla u babičky a dědy, ale vydržela tam 4 dny a pak musela chodit semnou do práce protože to prostě něšlo, co ona tam zase vyváděla…a teď se odemně nehne ani na krok.. :roll:
MarkétaJ: Právě že u nás to tak nejde, když se jí snažim obléct násilím, tak je to ještě horší, takže to vzdám a nechám jí tam až se oblíkne sama, ale když tam přijdu tak křičí at jdu pryč, že chce SAMA! No hrůůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 09:48

Aty: ale já už fakt nemůžu… strašně pořád ječí a vzteká se… nic nechce, nikam nejde, nikdo ji nesmí pomoct a vysvětlovat už vůbec ne. :-? Doufám, že už to brzy přejde, protože když ona si něco usmyslí, tak s ni nikdo prostě nehne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.5.10 10:05

Kačenka, já bych to taky viděla na období vzdoru. A věř, že to časem přejde. Podle mě to přejde plynule do puberty, jen se to obě dvě naučíte zvládat. Maty mi začal drsně vyvádět už v roce, a teď už mě rozhodí jen máloco :pankac: U nás funguje jen jediný, zachovat chladnou hlavu a být v klidu. Když ten náš malej terorista vidí, že se mnou nehne, že mě nevyprovokuje, po chvilce sám přijde, že už nepláče, že už je hodnej. Pokud to nevydržím a vypěním, je křiku 10ti násobně víc.
V kritickejch dnech se navíc snažím být myšlenkově o krok před Matym, hysterické záchvaty předvídat a utnout už na začátku.
Držím ti palce, ať co nejdřív zjistíš, co na tu tvou cácorku platí, a ať je to vaše vztekací období co nejkratší :palec:
Edit.: Teď koukám, že je malá o 2 měsíce starší než můj Maty. Abych tady za dva měsíce nenadávala úplně stejně jako ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 10:11

Ywett: tak já ji nechám vyřvat se a ignoruji jí, ale když někam musím na rychlo odejít, tak s ní prostě nehnu a hodinu se tu s ní peru a snažim se jí vysvětlit, že opravdu musíme jít.. to pak na ní nic nezabírá… no také doufám že to co nejdřív přejde, protože je to bážně už na bohnice. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.5.10 10:44
kačenka89 píše:
Aty: ale já už fakt nemůžu… strašně pořád ječí a vzteká se… nic nechce, nikam nejde, nikdo ji nesmí pomoct a vysvětlovat už vůbec ne. :-? Doufám, že už to brzy přejde, protože když ona si něco usmyslí, tak s ni nikdo prostě nehne.. :nevim:

Kačenko, nevím jaký jsi zastánce tělesných trestů, ale já bych je v tomto případě už použila. My používáme paní měchačkovou, když dělá něco co nemá a dělá to stále dokola, tak jí říkám, že už budeme muset povolat paní měchačkovou, která dá na zadeček tři pěkné štípané (-: osvědčilo se mi to. teď už stačí jen počítat do tří a když řeknu dva, tak je to zase poslušný dítě. konzultovala jsem to i s psycholožkou a dětskou a obě mi potvrdili, že pokud už to chování je nad míru, tak to už není ten první vzdor, ale manipulace s maminkou. Kam až maminka bude ustupovat a poslouchat. Někdy děti fakt domluvě nerozumí, ale rozumí trestu. Když máje dávám na prdel, tak fakt jsem klidná, vyrovnaná, až taková zpomalená, upozorním jí co přijde a hlavně, vždycky to dodržím, takže mája ví, že když řeknu tři, tak už na ten zadek dostane, i kdyby se na hlavu stavěla. Samo, že ze začátku nevěděla co jí čeká, ale do týdne pochopila. Měli jsme problém s neustálým vylézáním z postele, a s tím oblíkáním. Já jí nechám dělat všechno samotnou, to jo, ale když se vztekne, a já potřebuju rychle jít, tak jí nebudu dávat pod sprchu, jedna štípaná na zadeček a hned ví, kde je její místo (((-: Jinak pokud jsou tady nějaké hodně ortodoxně zaměřené proti jakýmkoliv trestům, tak je to můj názor, nám doma pomáhá a o poučování nestojím (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.5.10 10:44
kačenka89 píše:
Ywett: tak já ji nechám vyřvat se a ignoruji jí, ale když někam musím na rychlo odejít, tak s ní prostě nehnu a hodinu se tu s ní peru a snažim se jí vysvětlit, že opravdu musíme jít.. to pak na ní nic nezabírá… no také doufám že to co nejdřív přejde, protože je to bážně už na bohnice. :-?

Kačenko a byla tvoje malá vždycky takhle svéhlavá nebo až poslední dobou, třeba měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 11:01

Aty: já malou také nechám dělat všechno sama, ale poslední dobou to je fakt šílený… fyzycké tresy u nás také používáme, ale ono ani to nepomáhám..párkrát dostane na zadek a už si z toho nic nedělá, tak přijde na řadu ignorace…také nic… fakt nevím jak na ní.. musím zkusit nějakou metodu.. ale jakou??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 11:04

Aličko: je to tak 2měsíce co to začala dělat, vždycky byla strašně hodná a poslušná, ale teĎ jako by se všechno otočilo… :roll: někdy jsou dny, že už fakt nevím co s ní… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.5.10 11:24

kačenko, já když už si právě s malou nevěděla rady a do toho dvojčátka a mája začala stávkovat s čůráním, tak jsem poprosila dětskou jestli neví o nějaké dětské psycholožce. Mája tam nemusela, ale paní psycholožka mi poradila a ono to fakt zafungovalo, taky jsem se pořádně vypovídala a prostě celkově to pomohlo a já jsem moc ráda, že jsem tam šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 11:31

Aty: myslíš, že bych měla zkusit dětskou psycholožku? :think: a to mi poradí, nebo doporučí dětská DR.?? jinak díky za tip, určitě to zkusím… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
17.5.10 11:36

Jinak děkuji všem, za rady… nečekala jsem takový ohlas… moc díky :huban: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.5.10 11:44

Kačenko, já se přímo zeptala dětské, že už si s ní nevím rady a jestli nezná nějakého dětského psychologa se kterým bych to mohla probrat a ona mi dala kontakt, že za ní posílají všechny případy a je dobrá. Já si na ní ještě na netu sehnala ohlasy ostatních a pak jsem se objednala. Fakt to pomohlo, ale myslím, že nám všem. Asi jsem klidnější ((-: Jinak někteří ti psychologové se věnují jak dětem tak dospělým. Držím palce ať to zvládneš a dej vědět, jak pokračuješ (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.5.10 11:46
kačenka89 píše: … ale když někam musím na rychlo odejít, tak s ní prostě nehnu a hodinu se tu s ní peru …

Jo, jo, jako u nás. Ty děti prostě vycítí nervozitu a příležitost. Snažím se upozorňovat „za chvíli odcházíme“, pokud to nejde tak „musíme jít, máme zpoždění, nebo chceš radši zůstat sám doma?“. To víš, že bych ho doma nenechala, ale osvědčilo se mi dát mu na výběr ze dvou variant, z nichž vím, že na tu jednu nepřistoupí („vysmrkáš se nebo jdeme pro vysavač?“). Prostě mám vochalebné dítě a tak musím být ještě vochalebnější. Držím palce.
Jo a ještě je super metoda počítání do tří. Požádat, upozornit, pomalu počítat do tří, mezitím opakovat žádost, a na tři lupnout po zadku, násilně udělat to, o co bylo dítě požádáno a na chvilku izolovat (u nás s řevem do kouta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí