Už vás postihla letošní viróza/chřipka?

35858
13.2.19 12:33

Tak možná by bylo fajn místo antidepresiv brát antibiotika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
13.2.19 12:39

ACC rozpustne tablety …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.2.19 12:40

@yarenka777 doktor nenapsal na vykašlávání třeba Erdomed? Jinak je hodně důležité opravdu vydatně pít, ať se můžou hleny rozředit. Koupila bych průduškové čaje a ty jela ve velkém.

Roušku si klidně kup, vídám čím dál častěji lidi, co s ní chodí. Nicméně to ti současnou rekonvalescenci až tak neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.2.19 12:46

Stoptussin pomohl mé 8 měsíční holčičce… V kombinaci s Pamyconem do nosu…

Třeba by to pomohlo i vám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
13.2.19 12:46

Antibiotika na chřipku nebo virozu nejsou - nezaberou. Většinou je to tak ze virus nacne sliznici a pak na to nasedne bakterie a tam už antibiotika pomůžou.
Ockovani nedoporučuji - nikde není psáno ze zrovna proti konkrétní chřipce která přijde bude účinkovat, jen se oslabite. Ockovani na chřipku je proste byznys.
Každopádně ležet a samozřejmě chodit po bytě ať nemáte zápal plic, větrat pravidelně a jinak vitaminy nenamahat se a léčit teplotu nad 38 st coldrex, paralen nakombinovat i ibalginy (pokud nemaze vredovou chorobu žaludku a duodena) … jitrocel sirup, Cibulovy sirup, hodne čaje. Na noc stoptusin nebo sinecod, během dne naopak ambrobene nebo mucosolvan, popřípadě něco podobného ale určitě to nebrat po 15-16h ať se v noci vyspite. Do nosu olynth střídat s mořskou vodou, do krku ještě možno stopangin. Letos je to proste náročné … u nás onemocneli všichni - i ockovani ..... držte se a ať jste brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
13.2.19 12:48
@welovefashion píše:
Stoptussin pomohl mé 8 měsíční holčičce… V kombinaci s Pamyconem do nosu…Třeba by to pomohlo i vám…

Hodne pít jak píší a pamycoin na žlutou až zelenou rýmu ale to jsou antibiotika ty musí napsat lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
13.2.19 12:52

@yarenka777 a nemůže to být černý kašel? na ten se ant. nezabírají musí být speciální… I vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
13.2.19 12:54

Je i dobrý Sinupret, na to odhlenění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
13.2.19 12:56

@yarenka777 no a u doktora jste byli? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
13.2.19 12:56
@kavulenka píše:
@yarenka777 a nemůže to být černý kašel? na ten se ant. nezabírají musí být speciální… I vyšetření

Černý kašel měla loni moje známá a málem to byla její smrt, navíc trvalo dlouho, než se na to přišlo…

Já se letos po chřipkách chystám na přeočkování proti tetanu a dám si ji rovnou v kombinaci s černým kašlem, případně doporučuju 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12610
13.2.19 12:57

Já jsem s dětmi už 3. týden doma, taky nás to postihlo. Já mám teda různé virózky každý rok od podzimu do jara několikrát, ale tohle jsem snad ještě nezažila 8o Horečky, zimnice, furt jsem jen spala, byla jsem úplně mimo. Z obyčejného kašle se stal děsnej tuberák, takže antibiotika mě nakonec neminuly - měla jsem CRP 77 8o
Dcera 5,5 let měla podobný průběh, atb taky dostala. Mno a druhá dcera, která byla původně nemocná jako první, měla ,,jen" virózu, tak ta má momentálně hnusnej kašel a vrátily se jí horečky, uvidíme, jestli ty atb taky nedostane.

Nemůžeme se z toho vyhrabat a upřímně, už bych docela potřebovala do práce, 3 týdny jsou dost. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.2.19 12:58

Už roky nás nepostihlo nic (ťuk, ťuk, ťuk). Manžel pravidelně jednou až dvakrát za rok míval ATB na bronchitidy. Od té doby, co jsme nasadili vysoké dávky vit. C, už nic. Jednou, dvakrát za rok chytneme rýmu, zvedneme dávku vit. C (až do průjmu - pardon, ale je to indikátor, že více už ne) a rýma u nás trvá 36-48 hodin.

Ale my céčko jíme v gramech, nikoliv v miligramech a celoročně, denně. Už 6 roků máme pokoj - tedy manžel. Já mám imunitou silnou i tak, poslední chřipku i s horečkami jsem měla někde v roce 1995? :think: A to jsem pracovala s lidmi, v chřipkových epidemiích na mě chodili vesele chrchlat, plné chodby lidí a nic. Ale také se po příchodu domů (z větších nákupů, práce apod. - ne, že vyběhnu do místního obchůdku) sprchuju, než se převleču do domácího. Zvyk.

Očkovaná jsem proti chřipce nebyla nikdy.

Ale ten vit. C doporučuju, manželovi opravdu odboural každoroční nemocenské s ATB. Na přečtení například zde:

http://hrdlickovamedicina.cz/…sodny-navod/

Jinak, askorban sodný jsem si vyráběla, po určité době zlenivěla (přiznávám :oops: ) a jedeme jen čistý vit. C v prášku (rozpouštíme ve vodě, ne tablety, ani ty šumivé). Mi jinak céčko moc pomohlo na klouby a cévy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
13.2.19 12:59

@bjetuschka 3 tydny doma z prace? To jde? My teda zdravi az na jednu malou virozku. Ale uzivali jsme si minulou zimu, tak to mame za odmenu. Tuk tuk tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12610
13.2.19 12:59

Bože, a teď čtu ten černý kašel, tak ten jsem měla pro změnu na podzim 2017. Myslela jsem, že chcípnu. A ano, na ten je speciální vyšetření. Možná by opravdu nebylo od věci o to zažádat. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12610
13.2.19 13:02

@blumen Asi jde, nikdo nic neříkal :D Popravdě ani jiná možnost není, babičky máme obě pracující. Loni byly holky první rok ve školce a to byly nemocný takhle po 3 týdnech pořád, to jsem se bála, že mě vyrazej… A nevyrazili :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí