Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
12.4.22 07:49
@Alriga píše:
Já jsem tu dobu zažila.
Jestli víš, kam a kdy se bude Rusko rozpinat, mela bys sve služby nabídnout OSN nebo raději Pentagonu.

já tu dobu taky zažila, jako student gymnázia jsem chodila na náměstí na demonstrace v 89. Naši byli zrovna perzekuováni za komančů, naše rodina se zrovna neměla úplně politicky dobře, já jako dítě nesměla ani do pionýra, na mě jako na premianta, nejlepší dítě z ročníku na základce, dítě se samýma jedničkama od první do osmé třídy, napsala výchovná poradkyně takový posudek, že to bylo až neuvěřitelné, máma to tenkrát odmítla podepsat a bylo jí z toho zle, dodnes si to pamatuju, a to jen proto, že měl můj děda, který už v té době ani nežil, problémy se stranou. Když můj malý brácha umíral, doktorka nám řekla, že se máme smířit s tím, že ne každé dítě přežije, když se dusil a oni mu nedokázali pomoct, můj bratránek, co žil v Kanadě stál na hranicích v Chebu, kam přivezl léky, které by to dvouleté dítě zachránily. Nedovolili nám ani jednomu člověku jít na půl hodiny přes hranice, ani jmse nechtěli přes hranice, jen jsme prosili, ať nám ty léky podají, nepodali. Mně nemusíš vyprávět, co za zrůdnost ten režim byl a je. Ale my tady nemáme ohroženy žádné naše hodnoty. Nic se nám neděje. Může nastat raketová válka, toho se všichni bojí, proto se s Ruskem ještě nevypořádali. Ale žádné naše evropské hodnoty ohrožené nejsou. Jsou to jen hysterické řeči asi s cílem vyvolat strach a útočit na emoční stránku lidí, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
12.4.22 07:56
@Arboretka píše:
a tobě hrozí, nebo dětem, že přijdou o svobodné vzdělávání? Rusko se nebude rozpínat, ne do Evropy, takže o jaké další hodnoty jakože přjdeme? Vždyť jsou to jen řeči. Pokud se rozšíří válka na území NATO, a neproběhnou atomovky, NATO Rusko smete. Pokud proběhnou atomovky, bude to konec, o nějaké hodnoty nepůjde. Nicméně žádné hodnoty nejsou ohroženy, co je to za nesmysl? Proč by jako mělo být ohroženo svobodné vzdělávání? Z jakého důvodu?

Rusko chce vytvorit euroasijskou unii od Lisabonu po Vladivostok. Nevis, co se muze stat. Podivej se na situaci, pred zacatkem valky na Ukrajine, take tu skoro nikdo neveril, ze k tomu dojde. Kdyby byla valka mezi Ruskem a NATO, mas tu i dalsi staty, treba Cinu, kde nevis, na jakou stranu se pripoji. Ja si nasim bezpecim vubec jista nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
12.4.22 07:58
@Arboretka píše:
já tu dobu taky zažila, jako student gymnázia jsem chodila na náměstí na demonstrace v 89. Naši byli zrovna perzekuováni za komančů, naše rodina se zrovna neměla úplně politicky dobře, já jako dítě nesměla ani do pionýra, na mě jako na premianta, nejlepší dítě z ročníku na základce, dítě se samýma jedničkama od první do osmé třídy, napsala výchovná poradkyně takový posudek, že to bylo až neuvěřitelné, máma to tenkrát odmítla podepsat a bylo jí z toho zle, dodnes si to pamatuju, a to jen proto, že měl můj děda, který už v té době ani nežil, problémy se stranou. Když můj malý brácha umíral, doktorka nám řekla, že se máme smířit s tím, že ne každé dítě přežije, když se dusil a oni mu nedokázali pomoct, můj bratránek, co žil v Kanadě stál na hranicích v Chebu, kam přivezl léky, které by to dvouleté dítě zachránily. Nedovolili nám ani jednomu člověku jít na půl hodiny přes hranice, ani jmse nechtěli přes hranice, jen jsme prosili, ať nám ty léky podají, nepodali. Mně nemusíš vyprávět, co za zrůdnost ten režim byl a je. Ale my tady nemáme ohroženy žádné naše hodnoty. Nic se nám neděje. Může nastat raketová válka, toho se všichni bojí, proto se s Ruskem ještě nevypořádali. Ale žádné naše evropské hodnoty ohrožené nejsou. Jsou to jen hysterické řeči asi s cílem vyvolat strach a útočit na emoční stránku lidí, jinak nevím.

Ale Rusove zcela otevrene rikaji, ze chteji nastolit novy svetovy rad a znicit nadvladu Zapadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
12.4.22 08:01
@Josefuna píše:
Ale Rusove zcela otevrene rikaji, ze chteji nastolit novy svetovy rad a znicit nadvladu Zapadu.

Obavy má celý demokratický svět včetně generálů NATO. Ovšem arboretka ma asi lepší informace nebo vzdělání.

• Citovat
  • Upravit
3600
12.4.22 08:08
@Josefuna píše:
Rusko chce vytvorit euroasijskou unii od Lisabonu po Vladivostok. Nevis, co se muze stat. Podivej se na situaci, pred zacatkem valky na Ukrajine, take tu skoro nikdo neveril, ze k tomu dojde. Kdyby byla valka mezi Ruskem a NATO, mas tu i dalsi staty, treba Cinu, kde nevis, na jakou stranu se pripoji. Ja si nasim bezpecim vubec jista nejsem.

Hele, tohle je paranoia. Když se schylovalo k válce na Ukrajině, já jsem nidky netvrdila, že ta válka nebude, naopak jsem tvrdila, že Rus zaútočí a tvrdila jsem, že zaútočí ještě dřív o pár dnů. To, že chce Rusko něco vytvořit neznamená, že to vytvoří. Rusko je úplně dementně mimo, chce i Aljašku a Kalifornii, myslíš, že se někdo v Kalifornii bojí o své hodnoty? Já si bezpečím nejsem jistá vůbec. Protože Rusko jsou magoři a jsou schopni rozpoutat třetí světovou. A tam fakt nepůjde o nějaké hodnoty, tam půjde o vyhlazení světa. Jestli dojde k válečnému konfliktu mezi aliancí a Ruskem třeba s Čínou, tak je to konec, konec civilizace, ne evropských hodnot a konec svobodného vzdělávání. Já nevěřím, že se Čína připojí k Rusku v nějakém celosvětovém válečném konfliktu, tomu nevěřím. Zrovna tak nevěřím tomu, že Rusko má šanci proti NATO. Tohle je pro mě na úrovni konspiračních teoriích. To vůbec není na pořadu dne se tím zaobírat. Ukrajina byla a je v diametrálně odlišné pozici, než jsou členské státy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
12.4.22 08:14
@Alriga píše:
Obavy má celý demokratický svět včetně generálů NATO. Ovšem arboretka ma asi lepší informace nebo vzdělání.

trapný útok, fakt ti to stojí za to se k tomuto snižovat? K takovému stylu komunikace? Jen proto, že člověk nesdílí tvůj názor? A dokonce můj názor ani není proruský, tu ruskou agresi nenávidím stejně jako vy, možná víc. Jen nesdílím názor o ohrožení hodnot, protože ty ohroženy nejsou. Asi jo, ale svědčí to jen o tvé úrovni. Generálové NATO a celý demokratický svět se bojí světového vyhroceného konfliktu, protože obě strany disponují jadernými zbraněmi. Proto se stále nic nedělá, jen se vedou jednání, které všichni ví, že nikam nevedou. Takže klidně může nastat třetí světová, bez ohledu na Ukrajinu. To ale není ohrožení nějakých našich hodnot. Tak jak to ty podsouváš. Jako že se sem vrátí doba ruské okupace, že budeme v područí Ruska žít v totalitním režimu. Tak to tohle to fakt neznamená. A jestli si to nějaký generál myslí nebo se toho bojí, tak dej zdrij, kde to kdo řekl. Generálové se bojí vyhlazení lidstva, to nemá co dělat s hodnotami, jak uvádíš, třeba na svobodné vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
12.4.22 08:42
@Arboretka píše:
trapný útok, fakt ti to stojí za to se k tomuto snižovat? K takovému stylu komunikace? Jen proto, že člověk nesdílí tvůj názor? A dokonce můj názor ani není proruský, tu ruskou agresi nenávidím stejně jako vy, možná víc. Jen nesdílím názor o ohrožení hodnot, protože ty ohroženy nejsou. Asi jo, ale svědčí to jen o tvé úrovni. Generálové NATO a celý demokratický svět se bojí světového vyhroceného konfliktu, protože obě strany disponují jadernými zbraněmi. Proto se stále nic nedělá, jen se vedou jednání, které všichni ví, že nikam nevedou. Takže klidně může nastat třetí světová, bez ohledu na Ukrajinu. To ale není ohrožení nějakých našich hodnot. Tak jak to ty podsouváš. Jako že se sem vrátí doba ruské okupace, že budeme v područí Ruska žít v totalitním režimu. Tak to tohle to fakt neznamená. A jestli si to nějaký generál myslí nebo se toho bojí, tak dej zdrij, kde to kdo řekl. Generálové se bojí vyhlazení lidstva, to nemá co dělat s hodnotami, jak uvádíš, třeba na svobodné vzdělávání.

Podivej, nikdo neveril, co budou Rusove v tomto stoleti schopni na Ukrajine udelat. Mysleli jsme si, ze tyto praktiky uz zmizely s druhou svetovou valkou. Ale vidis, ze ne. Jejich hodnoty a mysleni jsou naprosto jine a Zapad nenavidi. Nesnesou, kdyz se nekdo ma lepe, tak to proste znici. Chteji bidu pro vsechny. Kdyby Rusko na Ukrajine snadno zvitezilo, podobny osud ceka Pobalti, Polsko, potom i nas. Ona historie se vyviji neocekavana, skokove. A tohle je zrovna ten pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.4.22 09:08
@Arboretka píše:

Já fakt vůbec nevím, co vlastně řešíte. To ohrožení je veliké, naše hodnoty mohou být klidně spláchnuty během několika dní. To je teď zásadní. A Vy tu neustále řešíte pár dětí ve třídě navíc atd. No tak tam bude místo 24 dětí třeba 30. Něco se stane? Dřív byly třídy běžně naplněné 34, 36 a znalosti dětí jak po ZŠ tak po SŠ byly podstatně lepší, což Vám potvrdí každý, kdo se tím trochu zabývá. Naše pořadí ve světových řebříčcích je špatné, bez ohledu na to, že je ve třídě 22 dětí. Za 2. světové války po záboru pohraničí bylo ve třídách třeba i 45 studentů a také to přežili, opět většinou s dobrými znalostmi Optejte se nějakých pamětníků. Ty děti to vydrží, za chvíli prázdniny a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56105
12.4.22 10:02

Mně přijde " náš" svět ohrožený. Teď doufám, že to skončí tím, že Putin si nechá ten východ Ukrajiny, protože musí něco vyhrát, to prodá doma a bude. Ale to, co tam v Rusku živí v těch lidech, to je blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1545
12.4.22 10:50

Ukrajinci se chtějí po válce vrátit. Někteří už odjeli

https://www.novinky.cz/…eli-40393605

„Spousta uprchlíků se již na Ukrajinu vrací, například do Oděsy,” uvedl pro Novinky Lipavský s odkazem na návrat několika lidí z Moldavska. Trend potvrdil také mluvčí Člověka v tísni Milan Votypka.

„Větší fronty na ukrajinských hranicích jsou nyní skutečně na cestě zpátky,“ řekl.
Přesná data o tom, zda se také z České republiky vrátili někteří uprchlíci na Ukrajinu, nicméně nejsou. Nemá je ministerstvo vnitra, policie ani operátoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
12.4.22 11:22
@Alriga píše:

Tak ti NATO generálové mají obavy z rozpoutání „konce světa."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
12.4.22 13:43

Dnes Tomáš Pojar Český rozhlas : Pokud padne Ukrajina, jsme tezce ohroženi a máme vážný problém.

• Citovat
  • Upravit
18148
12.4.22 13:48
@jkra píše:
Mně přijde " náš" svět ohrožený. Teď doufám, že to skončí tím, že Putin si nechá ten východ Ukrajiny, protože musí něco vyhrát, to prodá doma a bude. Ale to, co tam v Rusku živí v těch lidech, to je blbě.

Ukrajina nedá ani východ. To Z. řekl. Proč by si měl Putin něco nechávat? On už teď ví, že nedostane nic, tak to tam aspoň zničí, pozabíjí, znásilní, hlavně zanechat po sobě co největší spoušť. Čím větší genocida, tím líp pro něho. To vlastně naznačil i ten rakouský kancléř, co s ním včera nebo kdy mluvil. Že jak se ty ruské jednotky stahují, že se čeká na východě pohroma spáchaná na civilním obyvatelstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56105
12.4.22 14:01

No, Putin akorát docílí toho, že i ti prorusto ho budou nenávidět. Dnes na Twitteru video, jak tam nabírají do armády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
12.4.22 14:07

@jkra u nájemní smlouvy na dobu neurčitou nemusí pronajímatel uvádět důvod, jako jak jinak ti to mám ještě říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová