Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
11.4.22 18:03
@ospalámyš píše:
No a kde máme ten totalitní režim a konec svobody? Covid vypadá, že mele z posledního a totalita nastupuje tak akorát v Rusku, tady ne.

Z Ruska nikdy neodešla.

• Citovat
  • Upravit
18148
11.4.22 18:13
@beta72×xx píše:
Co to tady píšete za hovadiny? 8o Vám už fakt regulérně hráblo… pardon, ale to se nedá nazvat jinak.
Pochopila jste vůbec, co Ida svým příspěvkem a tou poznámkou o znásilnění chtěla říct?

Má svatou pravdu, protože právě kvůli myšlení, nebo spíš totální tuposti, jakou jste teď předvedla, jsou války a dějou se v nich všechna ta zvěrstva.

Doporučuju vypnout TV, přestat číst internet a jít se pobavit s Ukrajinci, co ze své země odešli - ať Vám popíšou, jak to tam vypadá. Jsou skutečnosti, které i kdyby se naše oficiální propaganda snažila tisíckrát, tak je prostě neoddiskutuje, je mi líto.

A poslední věc, ale nevím, jestli ji vůbec poberete Říká se:
Nesouhlasím s jediným slovem, které říkáte, ale navždy budu bojovat za to, abyste je mohl říkat.

Ono už za kovidu se krásně ukázalo, proč vůbec mohly vzniknout všechny totalitní režimu… Stačí trochu oblbnout davy, předložit jednu jedinou pravdu, poštvat lidi proti sobě, podporovat netoleranci atd atd.. Že aktuálně tleskáte i konci svojí svobody, to ani nečekám, že byste pochopila… :,(

A jsme doma :lol:.
Antivaxer, jak když vyšije. :lol:
A o moji informovanost se neboj, mluvila jsem s hodně Ukrajinci, mnoha jsem jim pomohla finančně a některé i ubytovala. Navíc jsem na Ukrajině pár let žila. Já na rozdíl od tebe, kočko, vím, o čem mluvím. Tím diskuzi s vymytými mozky končím. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.4.22 18:20
@My Melody píše:
Fauly ti jdou hezky. Pouzivas faul " nagativni asociace", diskutera, ktery rekne, ze media manipuluji, strcis do jednoho pytle s blaznem, ktery ocekava zjeveni Uriase.

To je ten extremne limitovanej, omezenej, binarni pohled na svet, a nalepkovani, kteremu se tak dari a ktere slouzi na zastaveni diskuze a premejsleni:
„kto rika, ze media manipuluji, patri ke blaznum, kteri ocekavaji Uriase a napojeni s vesmirem. Kto neni ockovanej anticovid vakcinou, je antivax. Kto neni ockovanej, je proputin. A veri v placatou zem, v cipovani a jestery ve vesmiru, ze ano.“

Predvedu ti, jak by faul „negativni asociace“ vypadal z druhe strany, budu te parafrazovat : :) A je to tu! Ja to vedela! Oni nam prej nelzou. Naposledy, kdyz mi jista pani na facebooku tvrdila, ze media nam nelzou a nemanipuluji s nami, psala, ze vakcina ma 95% ucinnost, brani prenosu a infekci a udela tecku za epidemii. A prej je imunita z ockovani lepsi, jak prirozena imunita, a dobry ujo politik chce nase dobro, proto dovolil netestovanym ockovanym roznaset infekci. A ptala se, jestli nevim, kde sehnat lacine a hezke svatebni saty, ze ji zrovna na facebooku vyznal lasku americkej vojak z Afganistanu, ktery nemel na cestu domu, proto mu poslala sve uspory a on ted zarizuje svatbu. Mas to hezkou spolecnost omezencu, kteri uveri kazde volovine, kazdemu hoaxu. :)

Nema cenu reagovat, sarkasmus te asi minul vlakem, nevadí. Ne všichni mame stejne naladeny vlny. Pokud si myslis, ze je ok si myslet, ze jsme obeti celosvetoveho spiknuti, do kterého jsou zapojena vsechna media, pak asi nema cenu dale diskutovat. Mimochodem, mezi antivaxery, konspiratory a proputinovci je spojitost, to jiz stihly ukazat sociologické vyzkumy ;) toz tolik k tem zkratkam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 18:36
@Alriga píše:
To víš že jo, ty odbornice. Bomby jsou v pohodě, že? Pátá kolona ok?

pátá kolona, to je vaše mantra, ne? Nebude tady boj muže proti muži, jako je to na Ukrajině. Nemusíte se dopředu bát znásilnění a že budete posílat chlapce na frontu. Pokud se válečný konflikt přelije mezi Rusko a NATO, můžete se být v klidu, nepřijede sem Rusák v tanku a neznásilní vás. Naopak budete rádi, když ty první bomby půjdou na vás. Pátá kolona, to je jak zaklínadlo tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 18:42

Jinak aktuální informace, škola má 487 žáků a již 100 ukrajinských dětí. S rodiči tedy brutální boj. No ono aby ne. Ředitel říkal, že je to strop, že už nevezme ani jednoho žáka, že škola je o těch 100 dětí přeplněná. Koncept žádný, jediný koncept je přežít do června. A přes prázdniny se uvidí, co bude dál. To je koncept. Jinak spousta ukrajinských dětí do té školy chodit nechce, jsou nešťastní, nezvládají. Musí totiž jet povinně i online výuku na ukrajinských školách, jinak jim prý neukončí ročníky. Takže jedou dopoledne nesmyslně českou školu, po obědě je drilují češtinu a odpoledne jedou online ukrajinskou školu. No tak jestli je to tohle pro ty děti přínosem, tak já jsem jelen. Kdyby jely do června jen online ukrajinskou školu, minimálně ti, kteří tu online školu mají, ulevilo by se celému školství a hlavně těm dětem, těm asi úplně nejvíc. K tomu mohly jet jen jazykový kurz. A v září ty zůstavší by mohly normálně pokračovat vyšším ročníkem, protože ukončeny ukrajinský ročník by jim byl uznán. Tak hlavně že se vlk nažral a máme splněno a integrováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 18:46

A ještě říkal, že jediné to ukrajinské dítě není nevděčné. Nejsou s nimi žádné problémy, jsou tiché, klidné, milé, přátelské, snaživé, vděčné. Chudáci děti, co ti jim naložili, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.4.22 18:48

@Arboretka a to jsi četla nebo ti to rikal ředitel? Protože, až na těch sto deti jsi prakticky odcitovala jeden článek co dnes vyšel

• Citovat
  • Upravit
3600
11.4.22 18:50
@jahuhudka píše:
@Arboretka a to jsi četla nebo ti to rikal ředitel? Protože, až na těch sto deti jsi prakticky odcitovala jeden článek co dnes vyšel
říkal to ředitel na radě rodičů. Ne mně, rodičům.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
11.4.22 18:59
@Arboretka píše:
pátá kolona, to je vaše mantra, ne? Nebude tady boj muže proti muži, jako je to na Ukrajině. Nemusíte se dopředu bát znásilnění a že budete posílat chlapce na frontu. Pokud se válečný konflikt přelije mezi Rusko a NATO, můžete se být v klidu, nepřijede sem Rusák v tanku a neznásilní vás. Naopak budete rádi, když ty první bomby půjdou na vás. Pátá kolona, to je jak zaklínadlo tady.

Pata kolona v zemi, kde na Hrade vladne takova grupa, jaka tam je, neni zaklinadlo, ale bohuzel realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
11.4.22 19:03
@Arboretka píše:
pátá kolona, to je vaše mantra, ne? Nebude tady boj muže proti muži, jako je to na Ukrajině. Nemusíte se dopředu bát znásilnění a že budete posílat chlapce na frontu. Pokud se válečný konflikt přelije mezi Rusko a NATO, můžete se být v klidu, nepřijede sem Rusák v tanku a neznásilní vás. Naopak budete rádi, když ty první bomby půjdou na vás. Pátá kolona, to je jak zaklínadlo tady.

Jsi hloupá? Čteš neco jiného než scifi? Fakt se nebojím znásilnění. Bojím se o celou Evropu a její hodnoty.

• Citovat
  • Upravit
5653
11.4.22 19:15
@bigl píše:
A jsme doma :lol:.
Antivaxer, jak když vyšije. :lol:
A o moji informovanost se neboj, mluvila jsem s hodně Ukrajinci, mnoha jsem jim pomohla finančně a některé i ubytovala. Navíc jsem na Ukrajině pár let žila. Já na rozdíl od tebe, kočko, vím, o čem mluvím. Tím diskuzi s vymytými mozky končím. :jazyk:

No, do arboretky se tu taky někdo trapné navezl. Ale vedle! Ta je silná „provax. " :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 19:17
@alejandra píše:
No já si spíš myslím, že někteří se vyžívají ve čtení různých konspirací.

ja nectu nic po pravde. Mne to psychicky nedela dobre. Zato pozoruju, co se tady v diskuzich deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.4.22 19:22
@warita píše:
ja nectu nic po pravde. Mne to psychicky nedela dobre. Zato pozoruju, co se tady v diskuzich deje.

já myslím konspirační teorie různého typu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.4.22 19:23
@ida007 píše: Řekla to tak ta Ukrajinská paní:
It happened on the afternoon of April 3.

„At about 3:00 pm, I went to the shop. While I was queueing some Russian soldiers came in and started talking to the customers,“ Elena said.

„I couldn't hear what they were saying but I realized that one of the residents was pointing at me saying ‚She‘s a banderovka!'“.

The term refers to Ukrainian wartime nationalist leader Stepan Bandera, who collaborated with Nazi Germany to fight against the Soviet Union.

It is frequently used by Russian authorities as a disparaging way of referring to Ukrainian officials with supposedly nationalist views.

She said the man who pointed her out said: „It's because of those kinds of people that the war broke out“, adding: „She's the wife of a soldier“.

https://news.abs-cbn.com/…ian-soldiers

Četla jsem jinou verzitoho příběhu a těžko říct která je ta pravdivá. I kdyby ta tvoje verze byla pravda, tak o čem to tak vypovídá. Třeba o tom, že na jihu Ukrajiny žijou i Ukrajinci s ruským původem, nebo rusové, kteří fandí Putinovi a separatistům a od těch se dá čekat ledacos.

Mohl to být proruský separatista nebo prostě jen de-bil. Takových podobných proruských deb-ilu tu máme taky pár.
Ty z příběhu, který nemusí být pravdivý děláš celkové závěry, že to cosi vypovídá o té společnosti.
Takových lidí, co udávají, kolaboruji jsme tu za války měli tolik, že to o českém národu nevypovídá vůbec nic hezkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.4.22 19:37
@Arboretka píše:
To se jako fakt ptas, proc maji lide financni problemy? Pri dnesnich platech a cenach? To jako fakt? Tady je to omylane, jake mas vzdelani, kolik umis jazyku a podobne perly. Tak problemy zacinaji mit lidi s profesi typu prodavacka, co holt nevystudovala raketove inzenyrstvi. Vis kolik lidi pobira jen blby prispevek na bydleni? Zrovna nedavno jsem cetla clanek, o kolik procent v prvnim kvartalu to stouplo, jen ho nemuzu dohledat, abych ti to napsala presne. To znamena, ze daji za bydleni vic, nez 30% vsech rodinn, ch financi. O kolik lidi vic ma narok na pridavky na deti, ze je jejich prijem nizsi, nez 3.2 nasobek z. minima. vzdyt s tim se da slozite v, zit. A ty bys byla opatrna? To snad ne.

Ano, byla bych velmi opatrná a nepoužívala termíny „dnešní platy a ceny“. Nějaké konkrétní statistické údaje by nebyly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová