Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arboretka píše:
Jinak aktuální informace, škola má 487 žáků a již 100 ukrajinských dětí. S rodiči tedy brutální boj. No ono aby ne. Ředitel říkal, že je to strop, že už nevezme ani jednoho žáka, že škola je o těch 100 dětí přeplněná. Koncept žádný, jediný koncept je přežít do června. A přes prázdniny se uvidí, co bude dál. To je koncept. Jinak spousta ukrajinských dětí do té školy chodit nechce, jsou nešťastní, nezvládají. Musí totiž jet povinně i online výuku na ukrajinských školách, jinak jim prý neukončí ročníky. Takže jedou dopoledne nesmyslně českou školu, po obědě je drilují češtinu a odpoledne jedou online ukrajinskou školu. No tak jestli je to tohle pro ty děti přínosem, tak já jsem jelen. Kdyby jely do června jen online ukrajinskou školu, minimálně ti, kteří tu online školu mají, ulevilo by se celému školství a hlavně těm dětem, těm asi úplně nejvíc. K tomu mohly jet jen jazykový kurz. A v září ty zůstavší by mohly normálně pokračovat vyšším ročníkem, protože ukončeny ukrajinský ročník by jim byl uznán. Tak hlavně že se vlk nažral a máme splněno a integrováno.
A kdo ty děti nutí do té české školy chodit?
Tak s mojí dcerou chodí do 2. třídy 3 ukrajinské holčičky. Chodí na 2 hodiny denně, hlavně matiku a výchovy, aby se adaptovaly. Kurzy češtiny mají odpoledne dobrovolné. 2× týdne hodinu. Nikdo je do ničeho nenutí. Holky jsou prý šikovné a kamarádské. Třeba v tělocviku výrazně vynikají v gymnastice.
@ospalámyš píše: Četla jsem jinou verzitoho příběhu a těžko říct která je ta pravdivá. I kdyby ta tvoje verze byla pravda, tak o čem to tak vypovídá. Třeba o tom, že na jihu Ukrajiny žijou i Ukrajinci s ruským původem, nebo rusové, kteří fandí Putinovi a separatistům a od těch se dá čekat ledacos.Mohl to být proruský separatista nebo prostě jen de-bil. Takových podobných proruských deb-ilu tu máme taky pár.
Ty z příběhu, který nemusí být pravdivý děláš celkové závěry, že to cosi vypovídá o té společnosti.
Takových lidí, co udávají, kolaboruji jsme tu za války měli tolik, že to o českém národu nevypovídá vůbec nic hezkého.
Tahle verze je ta původní, psali ji ti novináři, kteří s tou ženou mluvili. Snad nechcete naznačit, že si to vymysleli, aby pošpinili Ukrajince (možná by ta dáma, co tak ráda udává, měla udat i je). Ale seriózně. Já z toho vyvozuju přesně to samé, co Vy, že na Ukrajině žijí i lidé proruští a že ta společnost není jednotná. Přesně to jsme taky napsala.
@ida007 píše:
Ale já z toho vyvozuju přesně to samé, co ty, že na Ukrajině žijí i lidé proruští a že ta společnost není jednotná. Nic jiného jsem taky nepsala.
Ne já takové závěry nedělám. Jediné v čem se shodneme je, že ta země je velmi zkorumpovaná, víc než ČR, podle mě zhruba stejně jako Rusko.
Ty jsi psala, že bojovat za Ukrajinu nechtějí, to ale taky není tak úplně pravda. Vždycky budou lidi, co do války jít nechtějí, ale hodně z nich chce bojovat proti agresorovi.
Taky tvrdíš že považujì režim za nacistický což taky není většinový názor. Tohle se traduje tak akorát mezi ruskými separatisty oblbovanymi ruskou propagandou se, kteří tvoří menšinu ukrajinské společnosti.
@Alriga píše:
Jsi hloupá? Čteš neco jiného než scifi? Fakt se nebojím znásilnění. Bojím se o celou Evropu a její hodnoty.
jo? O celou Evropu a její hodnoty? O jaké hodnoty Evropy se bojíš. Hloupá budeš ty. Žádné naše hodnoty nejsou v ohrožení. Rus dokázal akorát to, že se Evropa semkla, docílil rozšíření NATA o další dva dosud neutrální státy. Žádné naše hodnoty nejsou nějakým skrčkem ohroženy. Životy v případě rozšíření konfliktu ano, ale hodnoty? Mně spíš přijdeš hloupá a hysterická ty.
@hanka.br. píše:
A kdo ty děti nutí do té české školy chodit?
To se ptáš mě? Jak já mám vědět, kdo je nutí. Přihlásili je tam jejich rodiče, škola je musí vzít a musí se s tím popasovat. Přišel manžel ze schůzek, osmiletý gympl 60dětí. Takže někdo je asi nutí, předpokládám, že rodiče těch dětí.
@Popeladym píše:
No, do arboretky se tu taky někdo trapné navezl. Ale vedle! Ta je silná „provax. "
Jo, já dokonce svého prvního seniora 90+ vozila na první vakcíny asi 70km do jiného okresu, páč u nás vakcíny nebyly
bylo to vtipné, na druhou dávku jsme jeli v době, kdy byly u nás uzavřené okresy a já jela před vda okresy, to znamená zátarasy na silnici a kontroly
my byli jaksi zavření dřív, než ostatní a ty první dva týdny se to tu brutálně dodržovalo, policajti stáli všude, dokonce měli na dálnici postavené omezovače a buňky
já nosila poctivě i respirátory a nebránila v naočkování ani svému dítěti 12+. Jediný, kdo není naočkován je desetiletá, už to pak nemělo smysl, než sem doputovaly vakcíny pro děti. Omikron jsme taky prodělali.
Příspěvek upraven 11.04.22 v 20:28
@alejandra píše:
já myslím konspirační teorie různého typu
ja se nevenuju zadnym konspiracim. Nebo na co narazis?
@warita píše:
ja se nevenuju zadnym konspiracim. Nebo na co narazis?
Náražela jsem na konspirace kolem covidu, jak nám bude končit svoboda, atd. Už si popravdě ani nepamatuju, co přesně se tenkrát tak řešilo. A jen jsem tím chtěla poukázat, že to byla zbytečná hysterie. Covid pomalu slábne a tím se taky všechna opatření ruší, ve všech státech (nepočítám Čínu). Takže to, čím se tady strašilo, že už to nikdy nebude jako před tím mi teď přijde směšné. A vidím to podobně teď s Ukrajinou.
@alejandra píše:
Náražela jsem na konspirace kolem covidu, jak nám bude končit svoboda, atd. Už si popravdě ani nepamatuju, co přesně se tenkrát tak řešilo. A jen jsem tím chtěla poukázat, že to byla zbytečná hysterie. Covid pomalu slábne a tím se taky všechna opatření ruší, ve všech státech (nepočítám Čínu). Takže to, čím se tady strašilo, že už to nikdy nebude jako před tím mi teď přijde směšné. A vidím to podobně teď s Ukrajinou.
Ale ted si uhodila na hrebicek. BYLA TO ZBYTECNA HYTERIE. To, co jsem cely cas ostatne tvrdila. Ze neni treba ockovat vsechny na silu, neni treba nonstop strasit obyvatelstvo, cele to ockovani, sledovani lidi, nuceni je do toho ci onoho, to byla zbytecna hysterie. A jen co se nasel novy cil, cti Ukraina, tak po covidu ani pes nestekne. A naraz se rusi vsechna opatreni, rusi se rousky, etc etc etc. Protoze ze dne na den covid prestal byt nebezpecny asi. Naraz na nej lidi neumiraji. Asi.
Ano, hysterie to byla.
A to, ze to chvilku vypadalo na konec svobody? Ano sakra to tak vypadalo. Aby taky ne, vsak to bylo jako z nejake Orwelovky. A ver mi, ze to nebylo naposledy. Uz si overili, ze to jde, ze staci obyvatelstvo kazdy den krmit zpravama o tom, jak je ta nova pendamie nebezpecna, lidi zacnou panikarit a da se jim vnutit prakticky cokoliv. Az prijde dalsi pandemie (a s tou ja osobne pocitam), tak to budou mit o tolik jednodussi.
Jo a mimochodem, ja nikde NIC nectu. Neprochazym nejake pochybne weby a nedohledavam si zadne (des)informace. Na facebooku nectu prispevky o covidu/Ukraine, FB defacto nepouzivam. Ja pouzivam mozek, divam se na to, co se kolem me deje a delam si vlastni nazor. Nepotrebuju, aby mi nekdo predzvykal, co si mam myslet. Nepotrebuju, aby me nekdo strasil. Nepotrebuju ani sdilet mainstreamovy nazor. Mam svuj vlastni.
To ze mne dela konspiracniho teoretika? Ale jdi ty.
@ospalámyš píše:
Ne já takové závěry nedělám. Jediné v čem se shodneme je, že ta země je velmi zkorumpovaná, víc než ČR, podle mě zhruba stejně jako Rusko.
Ty jsi psala, že bojovat za Ukrajinu nechtějí, to ale taky není tak úplně pravda. Vždycky budou lidi, co do války jít nechtějí, ale hodně z nich chce bojovat proti agresorovi.Taky tvrdíš že považujì režim za nacistický což taky není většinový názor. Tohle se traduje tak akorát mezi ruskými separatisty oblbovanymi ruskou propagandou se, kteří tvoří menšinu ukrajinské společnosti.
Korupce tam je, to je pravda. Stejně jak v Rusku, v tom si nemají co vyčítat. Na rozdíl od Ruska je tam svoboda slova a nikdo nikoho nezavírá za to, že se nevhodně vyjádří.
Za svou zemi tam je ochotno bojovat daleko větší procento ukrajinských chlapů, než kolik by bojovalo Čechů za svoji zemi, o tom jsem přesvědčena.
Ukrajinci jsou velcí vlastenci a hrdý národ. O nacistech tam mluví jen proruští separatisté, přesně jak píšeš, ale těch je tam promile procent, většina Ukrajinců Rusáky nesnáší a nikdy by k nim ani pod ně patřit nechtěli. Chtějí svoji svobodnou a nezávislou zem, nic víc.
Problém je, že někomu, kdo má mozek vymytý proruskou propagandou tyhle věci nikdy nevysvětlíš, tohle je plýtvání energie.
@warita píše:
Ale ted si uhodila na hrebicek. BYLA TO ZBYTECNA HYTERIE. To, co jsem cely cas ostatne tvrdila. Ze neni treba ockovat vsechny na silu, neni treba nonstop strasit obyvatelstvo, cele to ockovani, sledovani lidi, nuceni je do toho ci onoho, to byla zbytecna hysterie. A jen co se nasel novy cil, cti Ukraina, tak po covidu ani pes nestekne. A naraz se rusi vsechna opatreni, rusi se rousky, etc etc etc. Protoze ze dne na den covid prestal byt nebezpecny asi. Naraz na nej lidi neumiraji. Asi.Ano, hysterie to byla.
A to, ze to chvilku vypadalo na konec svobody? Ano sakra to tak vypadalo. Aby taky ne, vsak to bylo jako z nejake Orwelovky. A ver mi, ze to nebylo naposledy. Uz si overili, ze to jde, ze staci obyvatelstvo kazdy den krmit zpravama o tom, jak je ta nova pendamie nebezpecna, lidi zacnou panikarit a da se jim vnutit prakticky cokoliv. Az prijde dalsi pandemie (a s tou ja osobne pocitam), tak to budou mit o tolik jednodussi.
Jo a mimochodem, ja nikde NIC nectu. Neprochazym nejake pochybne weby a nedohledavam si zadne (des)informace. Na facebooku nectu prispevky o covidu/Ukraine, FB defacto nepouzivam. Ja pouzivam mozek, divam se na to, co se kolem me deje a delam si vlastni nazor. Nepotrebuju, aby mi nekdo predzvykal, co si mam myslet. Nepotrebuju, aby me nekdo strasil. Nepotrebuju ani sdilet mainstreamovy nazor. Mam svuj vlastni.
To ze mne dela konspiracniho teoretika? Ale jdi ty.
nezlob se, ani jsem to nedočetla a víš jak jsem to myslela ![]()
@Arboretka píše:
jo? O celou Evropu a její hodnoty? O jaké hodnoty Evropy se bojíš. Hloupá budeš ty. Žádné naše hodnoty nejsou v ohrožení. Rus dokázal akorát to, že se Evropa semkla, docílil rozšíření NATA o další dva dosud neutrální státy. Žádné naše hodnoty nejsou nějakým skrčkem ohroženy. Životy v případě rozšíření konfliktu ano, ale hodnoty? Mně spíš přijdeš hloupá a hysterická ty.
Tak to jsi teda velice statečná, když si myslíš, že nase hodnoty nejsou ohroženy. Nevím, kdy a jak tato epizoda skončí, ale konec to nebude. Rusko se bude rozpinat dál a dál. A my bychom se konečně měli poučit. A tech hodnot je fakt dost. Treba i to svobodné vzdělávání tvych dětí. To jsme tu ještě pred 40 lety neměli.
@ospalámyš píše:
Ty jsi psala, že bojovat za Ukrajinu nechtějí, to ale taky není tak úplně pravda. Vždycky budou lidi, co do války jít nechtějí, ale hodně z nich chce bojovat proti agresorovi.Taky tvrdíš že považujì režim za nacistický což taky není většinový názor. Tohle se traduje tak akorát mezi ruskými separatisty oblbovanymi ruskou propagandou se, kteří tvoří menšinu ukrajinské společnosti.
Nerozumím lidem, kteří mají potřebu vyvracet názory, které nikdo nikdy neřekl. Napsala jsem, že jsem i od Ukrajinců slyšela názor, že režim považují za nacistický. Nikdy jsem nepsala, že je to názor většinový. To, kolik UA žijících v ČR odešlo bojovat si dohledejte sama, jsou to veřejné informace. Já jsem jen doplnila proč, a to na základě názorů UA lidí, které znám (klidně si dál myslete, že jsou ovlivněny ruskou propagandou, i když je to blbost k pohledání).
Fakt už mě nebaví reagovat na něco, co jsem nikdy nepsala. Nerozumím téhle bulvární pavlači a potřebě štěkat po sobě. Raději se budu, tak jako doposud, věnovat péči o lidi, kteří to opravdu potřebují (bez ohledu na národnost).
@Arboretka píše:
Jo, já dokonce svého prvního seniora 90+ vozila na první vakcíny asi 70km do jiného okresu, páč u nás vakcíny nebylybylo to vtipné, na druhou dávku jsme jeli v době, kdy byly u nás uzavřené okresy a já jela před vda okresy, to znamená zátarasy na silnici a kontroly
my byli jaksi zavření dřív, než ostatní a ty první dva týdny se to tu brutálně dodržovalo, policajti stáli všude, dokonce měli na dálnici postavené omezovače a buňky
já nosila poctivě i respirátory a nebránila v naočkování ani svému dítěti 12+. Jediný, kdo není naočkován je desetiletá, už to pak nemělo smysl, než sem doputovaly vakcíny pro děti. Omikron jsme taky prodělali.Příspěvek upraven 11.04.22 v 20:28
Jj, já vím.
Tak jsem si myslela, že když jsi teda „provax, " tak z Tebe tady pátou kolonu nikdo neudělá. A ono jo.
Vždycky ty „fejsbůkové" rovnice neplatí.