Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
11.4.22 21:14
@ida007 píše:
Tahle verze je ta původní, psali ji ti novináři, kteří s tou ženou mluvili. Snad nechcete naznačit, že si to vymysleli, aby pošpinili Ukrajince (možná by ta dáma, co tak ráda udává, měla udat i je). Ale seriózně. Já z toho vyvozuju přesně to samé, co Vy, že na Ukrajině žijí i lidé proruští a že ta společnost není jednotná. Přesně to jsme taky napsala.

Ne tohle nenaznačuju, a ani netrvdímy že někoho někdo pošpiňuje. Jen říkám, že jsem četla jinou verzi příběhu a ověřit si, která je pravdivá nemůžeme.
Já už i viděla fotku, kterou používají obě strany pro svoje argumenty, takže informace je potřeba hodně filtrovat, brát s rezervou a nedělat z jedné informace dalekosáhlé závěry. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.22 21:15
@Upirek123 píše:
Souhlas. Pomoc je určitě na místě, ale ČR to vážně už přehání a z pomoci se stal těžký nadstandart. Vláda by se měla především a hlavně starat o české občany a jejich potřeby. Žijeme v době obrovské inflace, energetické a bytové krize atd. Nemůžeme pomáhat na úkor nás. Každý Ukrajinec opravdu není svatý a když vezmeme v potaz Oděsu 2014, případně Banderovce atd. Tak uvidíme, že to určitě není tak, jak je média prezentují.,,Osvobozovali” nás stejně jako Rusové, protože Ukrajina patřila do Sověského svazu.

Myslím si, že jsme si zadělali na obrovské problémy. Pro mladé byty za rozumné ceny nebyly a najednou je jich tolik a doslova zdarma? Každý člověk si musí platit zdravotní pojištění a ejhle oni jej mají zdarma a to si tady hezky chodí na oční, ušní a nechávají se operovat s letitými problémy, protože je to zdarma?
Kdo něco zdarma dostane v této době?

I mně to vadí. Žijeme ve svobodné- demokratické zemi v srdci Evropy v 21. Století, zde cenzura nemá své místo

A z ceho to zdravotni pojisteni maji platit? Za ceske deti a nezamestnane ho plati stat. Az budou Ukrajinci pracovat, tak si ho platit budou. Asi je ti uplne fuk, jestli na Ukrajine zemrou, hlavne, aby nesli na vysetreni na ORL zdarma, ze? To vis, roky si planovali a tesili se, ze si zajedou do CR na operaci. Radeji mlc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.22 21:16
@Upirek123 píše:
Souhlas. Pomoc je určitě na místě, ale ČR to vážně už přehání a z pomoci se stal těžký nadstandart. Vláda by se měla především a hlavně starat o české občany a jejich potřeby. Žijeme v době obrovské inflace, energetické a bytové krize atd. Nemůžeme pomáhat na úkor nás. Každý Ukrajinec opravdu není svatý a když vezmeme v potaz Oděsu 2014, případně Banderovce atd. Tak uvidíme, že to určitě není tak, jak je média prezentují.,,Osvobozovali” nás stejně jako Rusové, protože Ukrajina patřila do Sověského svazu.

Myslím si, že jsme si zadělali na obrovské problémy. Pro mladé byty za rozumné ceny nebyly a najednou je jich tolik a doslova zdarma? Každý člověk si musí platit zdravotní pojištění a ejhle oni jej mají zdarma a to si tady hezky chodí na oční, ušní a nechávají se operovat s letitými problémy, protože je to zdarma?
Kdo něco zdarma dostane v této době?

I mně to vadí. Žijeme ve svobodné- demokratické zemi v srdci Evropy v 21. Století, zde cenzura nemá své místo

A kde vidis ty byty pro Ukrajince zdarma? Vzdyt jsou i v telocvicnach nebo odkazani na ceske rodiny, ktere je ubytuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.4.22 21:22
@ida007 píše:
Nerozumím lidem, kteří mají potřebu vyvracet názory, které nikdo nikdy neřekl. Napsala jsem, že jsem i od Ukrajinců slyšela názor, že režim považují za nacistický. Nikdy jsem nepsala, že je to názor většinový. To, kolik UA žijících v ČR odešlo bojovat si dohledejte sama, jsou to veřejné informace. Já jsem jen doplnila proč, a to na základě názorů UA lidí, které znám (klidně si dál myslete, že jsou ovlivněny ruskou propagandou, i když je to blbost k pohledání).
Fakt už mě nebaví reagovat na něco, co jsem nikdy nepsala. Nerozumím téhle bulvární pavlači a potřebě štěkat po sobě. Raději se budu, tak jako doposud, věnovat péči o lidi, kteří to opravdu potřebují (bez ohledu na národnost).

Kdo po tobě štěká a je ta bulvární pavlač?
Tohle je diskuze a jestli diskutovat nechceš, tak tě nikdo nenutí. Diskutuju s tebou slušně.

Ty jsi psala tohle a s tím nesouhlasím, protože příliš zobecňujes a vytváříš dojem že jde o většinu.

„Oni za ni a režim tam bojovat nechtějí.
Ta země je neskutečně zkorumpovaná, my používáme termín mafiánská, ale sami Ukrajinci běžně mluví o nacistickém režimu. Navíc je ta země je nejednotná. Velká část jejich obyvatel má k Rusku blízko.“

Příspěvek upraven 11.04.22 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 21:23
@alejandra píše:
nezlob se, ani jsem to nedočetla a víš jak jsem to myslela ;)

po pravde, ja ti dnes nejak nerozumim. Ale dobre, pokud me ani nedoctes, tak asi nema smysl dal psat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.4.22 21:32
@warita píše:
po pravde, ja ti dnes nejak nerozumim. Ale dobre, pokud me ani nedoctes, tak asi nema smysl dal psat.

ty jsi ten můj příspěvěk převrátila a interpretovala po svém. Já jsem narážela na úplně něco jiného. Ale nechci tady rozjíždět znovu debatu o covidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.22 21:39
@jkra píše:
Ptám se Tě, jak bys to řešila. Očkování u skolkovych děti se řeší, na školní můžeš napsat ministrovi školství. Prostě tohle je situace teď. A u té Ukrajiny je vidět, jak rychle se může roz. rdat normální život. Člověk se tomu má postavit čelem. Nic jiného nám nezbývá. Jo, primacky, jo hodně deti. Člověk doma sedne a s harantama to probere. Co jiného navrhujes? Jiné řešení není.

Hodne devcat zde nechape, ze kdyz je valka, nejde vse pripravit dopredu a mit stale vse na urovni, na kterou byla zvykla. Nechapou, ze pokud nejsou ochotny pomoct napriklad tim, ze ve tride bude vice deti, tak se jim muze stat treba to co obyvatelum Mariupolu. Nechapu, jak nekdo v dnesni dobe muze trvat na prkotinach, jako je pocet deti ve tride na ZS apod. Nevim, co by po Ukrajincich stale lidi chteli. Kdyz nic nemaji, tak z ceho si maji platit zdravotni nebo bydleni? A kdyz nahodou penize maji a daji si na FB inzerat, ze hledaji byt a jsou ochotni platit trzni cenu, tak se tam na ne taky lidi sesypou, ze berou byty a at zustanou na Ukrajine, kdyz maji penize. Zkratka, pokud je Ukrajinec chudy a nemuze nam nic platit, je to spatne. Pokud ma na najem v Praze, je to taky spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
11.4.22 21:48
@Josefuna píše:
A kde vidis ty byty pro Ukrajince zdarma? Vzdyt jsou i v telocvicnach nebo odkazani na ceske rodiny, ktere je ubytuji.

Města poskytly městské byty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
11.4.22 21:50

@Zeoli
Jsi nechápavá? Půl roku můžou bydlet zdarma včetně energii…

A to není pravda, záleží, jak máš napsanou smlouvu, ale asi tomu rozumíš jak koza petrželi😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.4.22 21:55
@Upirek123 píše:
@Zeoli
Jsi nechápavá? Půl roku můžou bydlet zdarma včetně energii…A to není pravda, záleží, jak máš napsanou smlouvu, ale asi tomu rozumíš jak koza petrželi😂 😂

vidim, ze jsi v oblasti nejen najemniho bydleni odbornik. Mohla bys tu popsat, na zaklade ceho dostali dosud platici najemnici vypoved z najmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
11.4.22 21:56
@Upirek123 píše:

U nas poskytlo mesto byty. Ovšem ty byty jsou dlouho prazdne. Sidliste, na ktere nikdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56107
11.4.22 21:59
@Upirek123 píše:

A hned vyhodila nájemníky? Jo, ještě nějakou pohádku, je večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 22:10
@alejandra píše:
ty jsi ten můj příspěvěk převrátila a interpretovala po svém. Já jsem narážela na úplně něco jiného. Ale nechci tady rozjíždět znovu debatu o covidu.

clovece a ja mam zase pocit, ze se ze mne snazis udelat nejakou konspiracni teoreticku. Mozna se mylim, klidne me oprav… dnes mam nejak problem sledovat tok tvych myslenek, takze je docela dobre mozne, ze se mylim. Nicmene, ten dojem jsem nabyla.

A jinak ano, vim jak si to myslela s tou hysterii. Jenze, ono se na to da koukat i tak, jak jsem psala ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.4.22 22:12
@warita píše:
clovece a ja mam zase pocit, ze se ze mne snazis udelat nejakou konspiracni teoreticku. Mozna se mylim, klidne me oprav… dnes mam nejak problem sledovat tok tvych myslenek, takze je docela dobre mozne, ze se mylim. Nicmene, ten dojem jsem nabyla.A jinak ano, vim jak si to myslela s tou hysterii. Jenze, ono se na to da koukat i tak, jak jsem psala ja.

nemyslela jsem tebe konkrétně… mluvila jsem všeobecně, ale na tebe jsem nenarážela, to jsi špatně pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 22:13
@alejandra píše:
nemyslela jsem tebe konkrétně… mluvila jsem všeobecně, ale na tebe jsem nenarážela, to jsi špatně pochopila

tak potom sorry no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová