Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56097
11.4.22 13:41
@Arboretka píše:
To neni pravds, nepotrebujeme je zaclenit ted okamzite, to je ciry alibismus. Mame tri mesice do konce skoly. U tech deti se ani nepocita s tim, ze by mely zvladat latku..ony v tech tridach sedi a koukaji a nerozumi slovu. Takze resenim, minimalne tam, kde to jde, je resit malotridky, aklimatizovat je, narvat do nich cestinu. A hlavne ziskat cas do zari, na nejake komplexnejsi reseni, nez pretizene tridy. A tam, kde by to behem t, dne zvladlu, vcetne ukrajinskeho personalu, nemohou, protoze finance. Jasne ze se to zvladne, musime, nemame jinou moznost, ale… to je presne ono. A pomalu ani nemuzu napsat, ze me to stve, ne ty deti, ta situace, aby z toho nekdo nebyl vztekly. A chystam se na vecer, uz jsem byla pred chvili pozadana, abych sla na radu rodicu pred schuzkama, pomoct zmirnit napeti., Takze pro klid budu obhajovat neco, co mne osobne vnitrne stve, abychom to nejak ukocirovali

Můžeš napsat co chceš. Jako všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.4.22 13:50
@Arboretka píše:
To neni pravds, nepotrebujeme je zaclenit ted okamzite, to je ciry alibismus. Mame tri mesice do konce skoly. U tech deti se ani nepocita s tim, ze by mely zvladat latku..ony v tech tridach sedi a koukaji a nerozumi slovu. Takze resenim, minimalne tam, kde to jde, je resit malotridky, aklimatizovat je, narvat do nich cestinu. A hlavne ziskat cas do zari, na nejake komplexnejsi reseni, nez pretizene tridy. A tam, kde by to behem t, dne zvladlu, vcetne ukrajinskeho personalu, nemohou, protoze finance. Jasne ze se to zvladne, musime, nemame jinou moznost, ale… to je presne ono. A pomalu ani nemuzu napsat, ze me to stve, ne ty deti, ta situace, aby z toho nekdo nebyl vztekly. A chystam se na vecer, uz jsem byla pred chvili pozadana, abych sla na radu rodicu pred schuzkama, pomoct zmirnit napeti., Takze pro klid budu obhajovat neco, co mne osobne vnitrne stve, abychom to nejak ukocirovali

Proč nemůžete pomalu nic napsat, vždyť tu píšete šíleně dlouhé texty. Asi hlavně přestaňte jančit. Situace je nějaká, nějaká bude, ty děti to určitě zvládnou, lépe než rodiče se mi zdá, konec roku za chvíli. V červnu se stejně ve škole nic nedělá. Daně bude zvedat kdy a kdo? Někde dříve píšete o daních. Prostě je mimořádná situace, ale zatím nebydlíme ve sklepě, doprava funguje i jídlo máme, bomby nepadaji. Tak už nevyvádějte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56097
11.4.22 13:56
@šklíbakočka píše:
Proč nemůžete pomalu nic napsat, vždyť tu píšete šíleně dlouhé texty. Asi hlavně přestaňte jančit. Situace je nějaká, nějaká bude, ty děti to určitě zvládnou, lépe než rodiče se mi zdá, konec roku za chvíli. V červnu se stejně ve škole nic nedělá. Daně bude zvedat kdy a kdo? Někde dříve píšete o daních. Prostě je mimořádná situace, ale zatím nebydlíme ve sklepě, doprava funguje i jídlo máme, bomby nepadaji. Tak už nevyvádějte.

Daně jsem psala já, asi jsem to špatně napojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
11.4.22 14:02
@ida007 píše:
Pracuji s Ukrajinci dobrých deset let. Utíkali z UA jednak kvůli ekonomické situaci, ale také kvůli režimu, který tam panoval (a jehož je prezident Zielensky představitel). Úplatky jsou tam na denní pořádku. Vzpomínám, jaké tady panovaly na začátku války obavy, že UA zaměstnanci odejdou bojovat a budou chybět na stavbách. Podle oficiálních údajů jich odešlo 10 %. (já osobně znám několik výrobních závodů, kde pracovalo 196 UA - bojovat odešel jeden!). Oni za ni a režim tam bojovat nechtějí.
Ta země je neskutečně zkorumpovaná, my používáme termín mafiánská, ale sami Ukrajinci běžně mluví o nacistickém režimu. Navíc je ta země je nejednotná. Velká část jejich obyvatel má k Rusku blízko.

Včera jsem četla článek o znásilněné Ukrajince a nejsmutnější mi na tom přišlo tohle, cituji: „Neslyšela jsem, co říkají, ale uvědomila jsem si, že jeden z místních ukazuje na mě a říká: ‚Je to banderovka! To kvůli takovým lidem vypukla válka. Je manželkou vojáka‘,“ Tzn., že ji těm ruským vojákům předhodil nějaký soused. Je to strašné, ale velmi dobře to ilustruje tamní situaci.

Chápu, že tohle je ženský server a ženy jsou více emocionální. Ale války se nevyhrávají emocemi a hysterií, ale rozumem, taktikou a strategií. Je nutné pomáhat, ale je dobré u toho neztratit nadhled a objektivitu.

Takže voni za to ti kluci sovětští ani nakonec nemohli, že tu holku znásilňovali, že jo? Za to moh ten imaginární soused, co o ní řek, že je banderovka, že jo? Že my, blbci, jsme na to hned nepřišli, že oni si ti Ukrajinci o to znásilňování svých žen sami říkají. Ti Rusáci to vlastně dělají pro jejich dobro, že jo?
Můžeš mi dát kontakt na nějakého Ukrajince, který říká, že jsou národ nacistů? Já znám Ukrajinců poměrně dost, myslím si, že daleko víc než ty a nikdy jsem to neslyšela nikoho říkat.
A příště si rozmysli, než něco takového tady napíšeš, protože tyhle kecy jsou trestné a mám chuť tě za to udat, za ty nechutné žvásty. Takoví jak ty by měli jít sedět, protože jste nebezpeční pro celou společnost.
Možná by stačilo, aby sis tady ten svůj příspěvek i s podpisem vyvěsila někde u vás v práci, když tam máte těch Ukrajinců tolik, ona už by si tě ta světská spravedlnost dostihla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 14:09
@šklíbakočka píše:

Ja jsem o danich nenapsala ani carku. A nase deti se loni ucily jeste 20.cervna, do poslednich dnu. Letos budou zase. A i tak budou opet koncit s nedodelanou latkou, timhle tempem. Deti to zvladnou, jisteze, nic jineho jim nezbyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.4.22 14:12

Tak se omlouvám i Arboretce, jestli jsem to nějak popletla. Ale prostě stále si myslím, že se nám nic moc neděje. A doufejme, že ani nepoděje. Že Putina zastaví a udolá Ukrajina. I když kdoví, že jo. To, že se rodiče zlobí, je klidně možné, ale co s tím? Může být mnohem ale mnohem hůře, takže zatím asi naštěstí není pro vyšilování ještě důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 14:14

@bigl ty jsi taky docela brutalni ve vsech diskuzich. V kazde valce byli udavaci, z vlastnich rad, kolaboranti take. I za druhe svetove u nas se sousedi obcas naprasili, nic neobvykleho. Vzdyt i za sociku mimo valky se udavalo. Proc vylucujes moznost, ze se tohle deje ted na Ukrajine? Ona nenapsala, ze za to rusak nemuze, muze v plne mire. Ale vzdyt i ty mas chut udavat, protoze napise neco, co se ti nelibi, na Ukrajine to vylucujes pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.4.22 14:15
@Arboretka píše:
Ja jsem o danich nenapsala ani carku. A nase deti se loni ucily jeste 20.cervna, do poslednich dnu. Letos budou zase. A i tak budou opet koncit s nedodelanou latkou, timhle tempem. Deti to zvladnou, jisteze, nic jineho jim nezbyva.

Omlouvám se, nějak jsem to popletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
11.4.22 14:18
@šklíbakočka píše:
Tak se omlouvám i Arboretce, jestli jsem to nějak popletla. Ale prostě stále si myslím, že se nám nic moc neděje. A doufejme, že ani nepoděje. Že Putina zastaví a udolá Ukrajina. I když kdoví, že jo. To, že se rodiče zlobí, je klidně možné, ale co s tím? Může být mnohem ale mnohem hůře, takže zatím asi naštěstí není pro vyšilování ještě důvod.

To je prave ono, ja nevysiluju, prestoze je mi to pidsouvano. Protoze skutecne muze byt hur. Nam se ted deje ekonomicky prusvih, a ten bude jeste horsi, bohuzel. Cim citelneji bude chudsi vrstva v pasti, tim to bude horsi. Ale i tak kludne napisu veci, co jsou podle me spatne resene, maji lepsi reseni, ktere je financne zariznute, prestoze na druhe strane se financemi hazi be problemu. Ja myslim, ze lidi maji problemy, nekteri uz velke. Muzou na tom byt hur, to muzou vzdycky, dokud ziji. To jejich problemy ale nezmirni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.4.22 14:24
@Arboretka píše:
To je prave ono, ja nevysiluju, prestoze je mi to pidsouvano. Protoze skutecne muze byt hur. Nam se ted deje ekonomicky prusvih, a ten bude jeste horsi, bohuzel. Cim citelneji bude chudsi vrstva v pasti, tim to bude horsi. Ale i tak kludne napisu veci, co jsou podle me spatne resene, maji lepsi reseni, ktere je financne zariznute, prestoze na druhe strane se financemi hazi be problemu. Ja myslim, ze lidi maji problemy, nekteri uz velke. Muzou na tom byt hur, to muzou vzdycky, dokud ziji. To jejich problemy ale nezmirni.

Ten ekonomický „průšvih“ je ale daný vládou Babiše a spol. Jejich hospodařením. On byl bohužel zvolen v demokratických volbách. Zase bych s tou chudou vrstvou v pasti byla trochu mírnější. Kdo to je? Myslíte, nebo víte, že lidé mají problémy? Kteří? Jaké? Proč ty problémy mají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.4.22 14:29

Tak ted se prostě,, nesmí říkat pravda, a nebo co člověk zažil třeba s těma Ukrajincema, protože bud si vymýšlí a nebo je pro Rusko..
Soucítím s nima, neříkám, že jsem proti pomoci, sami jsme pomohli, ale někdy mě to přijde od lidi ne situace, jako fanatici, že se hned nečeho chytnou, ani neví přesně jak to bylo, a napíší dlouhý plačtivý komentář, jak je člověk zlý.. A pak se zeptám, jeslti sám pomohl a nebo zná nějaké Ukrajince a řekne ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.4.22 14:43

@bigl promin, ale prehanis. Za krizovych situaci se zverstva deji a navzajem si ublizuji i lidi mezi sebou. Navic mediim se rozhodne ted neda verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.4.22 15:00
@beta72×xx píše:
Samozřejmě. To už asi pochopila většina těch „japnějších“, že demokracie znamená, že si jen někteří, rádoby vyvolení, mohou dělat co chtějí.

Zbytek může jen držet hubu a krok, tedy myslet si a říkat to, co ti „vyvolení“ určí. Ještě taky na ty vyvolené a jejich kauzy můžeme vydělávat. Nějakou tu korunu nám taky nechají, abychom moc neřvali…

Ono je to tak nějak ve finále jedno, jestli jsou u koryt ti s těma rudýma knížkama, nebo úžasné porevoluční vlády, jedno, z jaké partaje…normální člověk musí to jejich řádění vždycky nějak přežít s co nejmenší újmou ;)

Tak tohle je ale nesmysl, srovnávat totalitní režim s demokracií, taková relativizace je nebezpečná.
Mezi komunistickým režimem a současným byl a je dost rozdíl. To je jako říct že je jedno jestli žiješ ve Švédsku nebo v Severní Koreji, je to prašť jak uhoď. To teda není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.4.22 15:04
@Arboretka píše:
Ale to většina ví, že za to nemůžou ti uprchlíci, a já taky věřím, že si to sedne. A myslím, že na toho skrčka je nasměrováno zloby dost a dost. Jen si prostě myslím, že by člověk mohl psát to, co ho tíží v souvisosti s uprchlíkama, i když oni za to nemůžou, bez toho, aniž by byl napadán. O tom celou dobu píšu.

Ti co se agresivně vymezují vůči Ukrajincům, šíří nesmysly, hoaxy, závidí jim, tak ti si právě myslí že za to ukrajinci můžou. V téhle bublině tak uvažuje většina. Oni tu svoji zlobu směřují na ně.
Nedokážu zhodnotit, jak uvažuje většina české společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.4.22 15:06
@beta72×xx píše:
Samozřejmě. To už asi pochopila většina těch „japnějších“, že demokracie znamená, že si jen někteří, rádoby vyvolení, mohou dělat co chtějí.

Zbytek může jen držet hubu a krok, tedy myslet si a říkat to, co ti „vyvolení“ určí. Ještě taky na ty vyvolené a jejich kauzy můžeme vydělávat. Nějakou tu korunu nám taky nechají, abychom moc neřvali…

Ono je to tak nějak ve finále jedno, jestli jsou u koryt ti s těma rudýma knížkama, nebo úžasné porevoluční vlády, jedno, z jaké partaje…normální člověk musí to jejich řádění vždycky nějak přežít s co nejmenší újmou ;)

Jsem dneska sice unavena, ale dobre, ještě tu energii vydam. Prave diky tomu, ze zijes v demokracii, ti zrovna neklepou na dvere tezkoodenci a nevlacej te zmlatit do cely. Kdyz demokracii tolik pohrdas, proc tu jsi? Je rezim pevne ruky lepsi? Bez a napis v Rusku, ze Putin je prase u koryta. Jestli si pripadas jako chudak v nasi vyzrane společnosti plne blahobytu, pak mas mimoradne omezeny pohled na svet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová